Ankara

Bakan Bayraktar Tüketime Göre Doğalgaz ve Elektrik fatura düzenlemesinin ayrıntılarını açıkladı

Geçtiğimiz günlerde gelire göre elektrik ve doğalgaz faturalarının düzenleneceğine dair bir açıklama yapılmıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı açıklamasında gelire göre fatura düzenlemesinin detaylarını duyurdu.

Bakan Bayraktar Tüketime Göre Doğalgaz ve Elektrik  fatura düzenlemesinin ayrıntılarını açıkladı

Bayraktar, uygulamaya ilişkin yaptığı açıklamasında desteklere ileride tüketim esaslı uygulama modelinin olacağını ifade etti. Bunun yanı sıra çok elektrik kullanan kişilerin maaliyetlerine katlanacağı bir modelin uygulanacağının da altı çizildi.

UYGULAMA 2025 YILINDA BAŞLAYACAK
Bakan Bayraktar, yaptığı açıklamasının devamında bu süreç içerisinde enflasyonla mücadeleye de devam edeceklerini vurguladı. Yeni düzenlemenin yaklaşık 1 milyon aboneyi etkileyeceğini tahmin ettiklerini ifade eden Bayraktar’ın açıklamasına göre faturalardaki düzenleme 2025 yılında hayata geçecek.

“SAHAYA ORTAK OLMAK İSTEYENLER VAR”
Bayraktar, yaptığı açıklamasında Sakarya Gaz Sahası’na da değindi. Burada keşfedilen doğal gazın rekor sürede karaya ulaştığını ifade eden Bayraktar, “Uluslararası petrol ve doğal gaz şirketlerinden Sakarya sahasında ortalık için teklif veren var. Mevcut sahaya ortak olmak isteyenler var” dedi.

DAHA AZ KULLANAN DAHA AZ ÖDEYECEK
Bakanın açıklamasına göre çok elektrik ve çok doğal gaz kullananının daha fazla, az kullananın da daha az ödeyeceği yeni faturalandırma sistemi önümüzdeki yıl uygulanmaya başlayacak. Uygulamadan şu an için ortalama 1 milyon abonenin yararlanması bekleniyor.

 

Bakan Bayraktar'ın açıklamaları şöyle:

Pandemi sürecinden başlayarak ekonominin durduğu süreçten itibaren devlet hanehalkı ve ticarethaneleri destekledi ve destekler devam ediyor. Elektrik ve doğal gaza çok büyük desteğimiz var. 1000 liralık faturanın yüzde 60'ı yani 600 lirası devletimiz tarafından karşılanıyor. Bütçe imkanları mertebesinde bu desteklere devam edeceğiz. Vatandaşımızı korumaya devam edeceğiz. Destek mekanizmalarını doğru kurgulamamız gerekiyor. Hepimizin kullandığı doğal gaz ve elektrikte destek var. Maliyet esaslı yansıtmak daha doğru olur diye görüyoruz. İhtiyaç sahibi olanlara destekten istifade etmesini istiyoruz. İnşallah bu dönemde bu destekleri devam ettireceğiz.

Ortalama tüketimlere baktığımızda 200 kw/s tüketim var. 207 kuruşluk bedelden baktığımızda 415 lira eder. Yüzde 60'ı devlet tarafından karşılanıyor. Çok daha büyük evi olan elektrik faturası 5000 lira gelenlere 3000 lira destek vermiş oluyorsunuz. Fiyatları, gelir grubu yüksek, gerçek maliyete katlanabilecek tüketicilere, maliyet esaslı yansıtmak daha doğru diye düşünüyoruz.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Balalı Köy çocukları Ankara’yı resmetti
Yaşam

Balalı Köy çocukları Ankara’yı resmetti

Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında Balâ’dan gelen çocuklar Ankara Kent Konseyi’nde Tohumluk Vakfı’nın etkinliğinde Ankara’ya dair resimler yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı duyurdu  Subay Başvuruları başladı
Türkiye

Milli Savunma Bakanlığı duyurdu Subay Başvuruları başladı

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerine en az dört yıl süreli fakülte veya yüksekokul mezunlarından muvazzaf subay temini yapılacağını duyurdu.

Türkiye Hentbol Federasyonu’nun  başkanı kim oldu
Spor

Türkiye Hentbol Federasyonu’nun başkanı kim oldu

Türkiye Hentbol Federasyonu’nun (THF) 6. Olağan Seçimli Genel Kurulu ve 7. Olağan Mali Genel Kurulu, Ankara'da yapıldı. Yeni başkan belli oldu.

Ankara Beypazar'lı  Bal Üretici  Ayılardan şikayetçi  Arı Kovanlarına Ayılar dadandı
Türkiye

Ankara Beypazar'lı Bal Üretici Ayılardan şikayetçi Arı Kovanlarına Ayılar dadandı

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yaşayan bir vatandaş arazide bulunan arı kovanlarını ayı ya da ayıların parçaladığını ileri sürdü.

Ankara eski Emniyet Müdürü Servet Yılmaz hakkında Soruşturma Bakanlık İzni Bekleniyor
Yerel

Ankara eski Emniyet Müdürü Servet Yılmaz hakkında Soruşturma Bakanlık İzni Bekleniyor

Ankara eski Emniyet Müdürü Servet Yılmaz hakkında, organize suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan’la ilgili bir dosya hazırlandı. Ankara'da neler oluyor

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin Hakkındaki İddialara cevap verdi
Türkiye

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin Hakkındaki İddialara cevap verdi

“Tebrikler, İsmail Arı! Yalan ve yanlış haberlerinden dolayı hakkında açılmış pek çok davaya bir yenisini daha ekledin. Hakkımdaki sözde haberin yalan, iftira ve dedikodularla dolu. Mahkemede görüşeceğiz.” ifadelerini kullandı.