Burdur

Burdur MAKÜ HAYTEKFEST’te Ödüller Sahiplerini Buldu

Türkiye’de ilk kez Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ev sahipliğinde düzenlenen hayvancılık sektörüne yön verecek olan Hayvancılık Teknolojileri AR-GE ve İnovasyon Festivali (HAYTEKFEST) sona erdi.

Burdur MAKÜ HAYTEKFEST’te Ödüller Sahiplerini Buldu

Türkiye’de ilk kez Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ev sahipliğinde düzenlenen hayvancılık sektörüne yön verecek olan Hayvancılık Teknolojileri AR-GE ve İnovasyon Festivali (HAYTEKFEST) sona erdi.

9-11 Mart 2023 tarihlerinde Lavanta Tepesi Otel’de gerçekleştirilen HAYTEKFEST’e Türkiye’nin her yerinden 101 proje katılım sağladı. 101 proje arasından 3 aşamalı bir değerlendirmeyle 37 proje finale kaldı. Bu finale kalan projeler 3 gün boyunca final sunumlarını yaparak yine alanında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirildi ve dereceye giren ilk üç proje ödüllendirildi.

HAYTEKFEST kapanış ve ödül törenine Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Tarım ve Orman Bakanlığı Islah Daire Başkanı Adem Bölükbaşı, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Kamil Özcan, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Volkan Güler, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Durmuş Acar, Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ömer Tekşen, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, Kamu Kurum Müdürleri, Sektör Temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Milletvekili Bayram Özçelik hayvancılık alanında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin önemli bir ilerleme kaydettiğini, Türkiye’de yine bir ilke imza atarak böyle bir festivali gerçekleştirdiğini ve Burdur, bölgemiz ve Türkiye için festival kapsamında ortaya çıkan ve derece alan projelerin hayırlı olmasını diledi.Burdur MAKÜ HAYTEKFEST’te Ödüller Sahiplerini Buldu

Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz da yaptığı konuşmasında; “Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi olarak zaman zaman yeni ve genç bir üniversite olmanın bize verdiği imkan ve potansiyellerle birçok alanda yenilikçi çalışmalar ve modeller inşa etme gayretinde olduk. Dünyada yeni üniversite modelleri tartışılıyor, yani girişimci üniversite modelleri, ihtisaslaşma üniversite modelleri, bölgesel yönelimi sağlayan üniversite modelleri gibi. Bizim genç bir üniversite olmamız bu alanda bu çalışmaları yapma noktasında bize fırsatlar sundu. Biz de bu anlamda mevcut mevzuatlar çerçevesinde bir takım model arayışlarına girdik. Bu modellerin belli çerçevede içini doldurarak somut çıktılar elde etmeye çalıştık. Hayvancılık Teknolojileri AR-GE ve İnovasyon Festivali de (HAYTEKFEST) bizim için hem ilk olması açısından, hem de hayvancılık alanında ihtisaslaşmış bir üniversite olarak önemliydi. Buraya gelip projelerini sunan bütün ekiplere, katılımcılara emeği geçen herkese teşekkür eder, dereceye giren projeleri de tebrik ederim.” dedi.

Konuşmaların ardından ödül alan projeler açıklandı.

İzmir Atatürk Lisesi’nin “Yeni Bir Tarım Teknolojileri Girişimi Olan F Band Büyükbaş Hayvanlar İçin Gelişmiş Kızgınlık ve Sürü Yönetimi Hayvan Sağlığı Takibini Yapan Hayvanları Kimliklendiren Bütünleşik Bir Cihaz Girişimi” başlıklı projesi ile Afyon Dumlupınar Bilsem Ortaokulu’nun “Biyofilm Kaplama İle Yumurtanın Raf Ömrünün Uzatılması” başlıklı projesi jüri özel ödülüne layık görüldü.

Doç. Dr. Arda Aydın, Doç. Dr. Anıl Çay, Prof. Dr. Habib Kocabıyık, Uzman Arif Agvan’ın “Kümes Tarama Hasta/Ölü Piliç Tespit, Erken Uyarı ve Uzaklaştırma Robotunun Tasarımı ve Geliştirilmesi” başlıklı projesi birincilik ödülüne layık görüldü.

Yusuf Yunus Atabay, Okan Seçil, Yunus Emre Yeşilkaya, Bilge Kabataş ve Yılmaz Uzun’un “Mastitise Karşı Koruma ve Kontrol Sağlayan Yeni Bir Yaklaşım ‘Elektrikli Teat Dipping’ Cihazı” başlıklı projesi ikincilik ödülüne layık görüldü.

Üçüncülük ödülünü ise Prof. Dr. Mehmet Kale’nin “Sığırların Meme ve Vücutlarında Görülen Bovine Papillomavirus (BPV) Kaynaklı Sığırların Tedavisinde Kullanılmak Üzere Geliştirilen Ticari Preporet Papilend Krem” başlıklı projesi aldı.


Birinciye 100 bin, ikinciye 75 bin ve üçüncüye 50 bin TL ödül verilen yarışmada ödüller Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Tarım ve Orman Bakanlığı Islah Daire Başkanı Adem Bölükbaşı, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Kamil Özcan ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Volkan Güler tarafından verildi.

Program sonunda bütün katılımcılara sertifika ve katılım belgesi takdim edildi.

Burdur MAKÜ HAYTEKFEST’te Ödüller Sahiplerini BulduBurdur MAKÜ HAYTEKFEST’te Ödüller Sahiplerini BulduBurdur MAKÜ HAYTEKFEST’te Ödüller Sahiplerini BulduBurdur MAKÜ HAYTEKFEST’te Ödüller Sahiplerini BulduBurdur MAKÜ HAYTEKFEST’te Ödüller Sahiplerini BulduBurdur MAKÜ HAYTEKFEST’te Ödüller Sahiplerini BulduBurdur MAKÜ HAYTEKFEST’te Ödüller Sahiplerini BulduBurdur MAKÜ HAYTEKFEST’te Ödüller Sahiplerini BulduBurdur MAKÜ HAYTEKFEST’te Ödüller Sahiplerini BulduBurdur MAKÜ HAYTEKFEST’te Ödüller Sahiplerini BulduBurdur MAKÜ HAYTEKFEST’te Ödüller Sahiplerini BulduBurdur MAKÜ HAYTEKFEST’te Ödüller Sahiplerini BulduBurdur MAKÜ HAYTEKFEST’te Ödüller Sahiplerini BulduBurdur MAKÜ HAYTEKFEST’te Ödüller Sahiplerini BulduBurdur MAKÜ HAYTEKFEST’te Ödüller Sahiplerini BulduBurdur MAKÜ HAYTEKFEST’te Ödüller Sahiplerini Buldu

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Tefenni 'de  Gençlik Sorunları ve Ruh Sağlığı Paneli düzenlendi
Yerel

Tefenni 'de Gençlik Sorunları ve Ruh Sağlığı Paneli düzenlendi

Tefenni MYO'da Gençlik Sorunları ve Ruh Sağlığı Paneli

 "İyi Hissetmek, Kötü Hissetmek, Bağımlılıktan Mutluluğa" söyleşisi gerçekleştirildi
Yerel

"İyi Hissetmek, Kötü Hissetmek, Bağımlılıktan Mutluluğa" söyleşisi gerçekleştirildi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde Doç. Dr. Gökmen Arslan tarafından öğrencilere yönelik "İyi Hissetmek, Kötü Hissetmek, Bağımlılıktan Mutluluğa" söyleşisi gerçekleştirildi.

MAKÜ, Kurumsal Akreditasyon Sürecine Hazırlanıyor
Yerel

MAKÜ, Kurumsal Akreditasyon Sürecine Hazırlanıyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), kurumsal akreditasyon süreci için çalışmalarını sürdürüyor. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, bu sürecin üniversiteye önemli değerler kazandıracağını ifade etti.

MAKÜ, öğrencilere girişimcilik yolculuğunda eşlik ediyor
Yerel

MAKÜ, öğrencilere girişimcilik yolculuğunda eşlik ediyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), MAKÜ-BAKA Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi birimleri tarafından öğrencilere yönelik olarak girişimcilik eğitimleri ve danışmanlık hizmetleri veriyor.

MAKÜ-SAT, Antalya'da CMAS 1 Yıldız tüplü dalış eğitimi düzenledi
Yerel

MAKÜ-SAT, Antalya'da CMAS 1 Yıldız tüplü dalış eğitimi düzenledi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Su Altı Sporları ve Dağcılık Topluluğu (MAKÜ-SAT), Antalya/Kaş bölgesinde yeni dönemin ilk dalışını gerçekleştirdi. 20 öğrenci, iki gün süren eğitimlerin ardından CMAS 1 Yıldız sertifikası aldı.

Tefenni Meslek Yüksekokulu'na yeni bölümler açılacak
Yerel

Tefenni Meslek Yüksekokulu'na yeni bölümler açılacak

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ve MAKÜ Genel Sekreteri Ümit Yavuz'u ziyaret etti.