Antalya

YSK kararı iptal etti, ATSO Başkanı Ali Bahar oldu

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) iptal kararının ardından, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar oldu.

YSK kararı iptal etti, ATSO Başkanı Ali Bahar oldu

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kararıyla, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar oldu. Sonucu değerlendiren Ali Bahar, YSK tarafından alınan kararın, mavi listenin kazandığı ve ATSO Başkanının Ali Bahar olduğunun tasdiki yönünde gerçekleştiğini söylerken, Davut Çetin ise bu karara göre oda ve borsa seçimlerinin iptal edilmesi gerektiğini belirterek, "Hakkımızı sonuna kadar arayacağız” dedi.

Kepez İlçe Seçim Kurulu’nun, Davut Çetin’in 59 oyunun 56’sını iptal etmesinin ardından, ATSO meclis üyeleri itirazıyla Antalya İl Seçim Kurulu kararı iptal etti. Ali Bahar YSK’ya itirazda bulundu. YSK, Kepez İlçe Seçim Kurulu’nun mavi listenin kazandığı (Ali Bahar) kararını onadı.
Yüksek Seçim Kurulu’nun sonucuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ali Bahar, "İl Seçim Kurulu’nun, ATSO yönetim kurulu ve başkan seçim sonucu için aldığı karara yaptığımız başvuru, YSK tarafından kabul edilmiş, yapılan incelemeler neticesinde, kırmızı oy pusulalarında işaretleme yapıldığı tespit edilerek, söz konusu işaretlemelerin bulunduğu 56 adet kırmızı oy pusulasının geçersiz sayılmasına karar verilmiştir. YSK tarafından alınan karar, ATSO yönetim kurulu ve başkan seçim sonuçlarının, Kepez 3’üncü İlçe Seçim Kurulu’nun açıkladığı şekilde; mavi listenin kazandığının ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanının Ali Bahar olduğunun tasdiki yönünde olmuştur” dedi.

"ATSO’yu güçlü kılmak için ne gerekiyorsa yapacağız"

Karardan mutlu olduklarını ifade eden Bahar, "Ancak ATSO gibi 140 yıllık köklü bir kurumun itibarına, kişisel menfaatler uğruna gölge düşürülmesi, tahammül edilemez bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır. ATSO’nun yeni başkanı ve yönetim kurulu olarak bizler, bu olumsuzlukların unutulması için var gücümüzle çalışacağız. ATSO’yu her zaman iyilik ve başarı ekseninde tutacağız. Kırmızı listelere gönül veya oy vermiş, kırmızı listeden meclis ya da komite üyesi seçilmiş arkadaşlarımız ile birlikte, önümüzdeki 4 yıl boyunca, Antalya’mızı ve ATSO’yu daha güçlü kılmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu dostane tutum karşısından sergilenecek her türlü olumlu yaklaşımın, şehrimiz ve odamız için büyük kazanımlar sağlayacağı unutulmamalıdır” dedi.

"Sözlerimizden milim şaşmayacağız"

1 Ekim’de gerçekleşen ATSO organ seçimlerinin, an itibariyle sona erdiğinin altını çizen Bahar, “Seçmenin iradesi sandığa yansımış, sandıktan çıkan sonuç yargıya intikal etmiş, titizlikle yapılan inceleme ve değerlendirmeler neticesinde sonuç, hukukun üstünlüğü ilkesi ışığında, Yüksek Seçim Kurulu’nca tescil ve ilan edilmiştir. ATSO 53 bin üyesi, 283 meslek komitesi üyesi ve 117 meclis üyesi ile artık tek bir vücuttur. Bunu sağlamak da öncelikle başkanlığımızın ve yönetim kurulumuzun sorumluluğu ve vazifesidir. ‘Birlikte yöneteceğiz’ bir slogan değil, ATSO üyelerine ve Antalya halkına verdiğimiz bir sözdür. Sözümüzün arkasındayız ve verdiğimiz sözden milim şaşmayacağız. Çok uzun ve meşakkatli bir yoldan geldik. Fakat zerre yorgun değiliz. Aksine çok heyecanlı, çok istekli ve inanç doluyuz. Bir an önce çalışmaya başlamak, Antalya’ya hizmet etmek istiyoruz. Komite ve meclis üyelerimizle az zamanda, çok büyük işler başaracağız. Bugün başlayan yeni dönemin, kentimize, iş dünyamıza ve ATSO’ya hayırlar getirmesi dilerim” açıklamasında bulundu.

"Bu kararı biz kabul etmiyoruz"

Yüksek Seçim Kurulu’nun ATSO seçimleriyle ilgili kararını değerlendiren Davut Çetin ise, “Bu karara göre bütün oda ve borsa seçimlerinin iptal olması lazım. YSK, üyelerimizin hür iradesini yok saymıştır. YSK’yı kınıyoruz” dedi.
Oda ve borsalar seçim kanunun çok açık olduğunu belirten Davut Çetin şunları kaydetti:
YSK, bugüne kadar verilen bütün kararları yok sayarak, bizi dinlemeden bu kararı vermiştir. Biz Kepez 3. İlçe Seçim Kurulu’nun iptal kararının ardından, Antalya İl Seçim Kurulu’na başvurumuzu yapmıştık. İl Seçim Kurulu da üç hakimin oybirliğiyle bir karar aldı ve seçimi bizim lehimize tescil etti. Bizim oda ve borsa yönetmeliğimiz çok açık. YSK’ya gidilemez. ’İl Seçim Kurulu’nun kararı kesindir. YSK’ya gidemez’ diye madde var. Henüz gerekçeli karar bize ulaşmadı. YSK, bu kararı neye göre vermiştir, bizim savunmamızı almadan nasıl karar vermişler merak ediyorum. 59 meclis üyemizle bu kararı biz kabul etmiyoruz.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

28 Mayıs seçim günü hangi işletmeler kapalı olacak ?
Yerel

28 Mayıs seçim günü hangi işletmeler kapalı olacak ?

28 Mayıs'ta yapılacak olan seçimler nedeniyle hangi işletmeler kapalı olacak ? Kıraathaneler, Kahvehaneler ve İnternet Kafeler 28 Mayıs'ta açık olacak mı? İşte YSK'nın aldığı karar....

36 siyasi parti seçime katılacak İşte o partiler
Türkiye

36 siyasi parti seçime katılacak İşte o partiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimin 14 Mayıs'ta yapılacağını açıklamasının ardından YSK, seçime 36 partinin katılacağını açıkladı.

14 Mayıs seçim takvimi nasıl işleyecek? İşte yol haritası
Türkiye

14 Mayıs seçim takvimi nasıl işleyecek? İşte yol haritası

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 5 yıl önceki uygulamasına benzer süreç işletmesi halinde cumhurbaşkanı adayları için son başvuru tarihi 26 Mart olacak.

ATSO  Antalya'nın Geleceğine Miras Kalacak Projeyi Başlattı
Yerel

ATSO Antalya'nın Geleceğine Miras Kalacak Projeyi Başlattı

ATSO Başkanı Ali Bahar, “Bir Başka Antalya” projemiz ile değerli sanatçılarımızın katkılarıyla, Antalya’mızın envanterine girecek kalıcı eserler ortaya çıkartacağız” dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) 64 kişi ile İtalya Milano'da
İş Dünyası

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) 64 kişi ile İtalya Milano'da

ATSO heyeti Türkiye’nin önemli ticaret ortaklarından biri olan İtalya ile Türkiye arasında iş birliği potansiyelini değerlendirmek üzere, İtalya’nın Milano kentinde dört büyük fuar ziyaret etti.

Antalya TSO, karbon nötr hedefi için çalışıyor
İş Dünyası

Antalya TSO, karbon nötr hedefi için çalışıyor

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), karbon ayak izi hesaplaması yaparak karbon nötr hedefi için çalışmalara başladı. Güneş enerjisi panelleri sayesinde temiz enerji kaynağı oluşturmayı ve araçlarının elektrikli araçlara dönüşümünü sağlayarak yeşil bir oda olmayı hedefliyor