Antalya

48 yıldır aynı çizmeyi giyiyor!

Antalya'da yaşayan 67 yaşındaki Hüseyin Bulut, 48 yıldır aynı çizmeyi giyiyor. Bu çizmenin hikayesi ve onu özel kılan şey nedir? Dayanıklılık, anılar ve efsanevi bir çizme...

48 yıldır aynı çizmeyi giyiyor!

Antalya'nın Finike ilçesi Hasyurt Mahallesinde yaşayan 67 yaşındaki Hüseyin Bulut, nam-ı diğer "Cingen Hüseyin", tam 48 yıldır aynı çizmeyi giyiyor. Gündelik yevmiye işleri ile geçimini sürdüren Hüseyin Bulut, Ali Karataç'a bu ilginç hikayesini anlattı.

48 Yıllık Çizme

Aslen Elmalı Beyler Köyünden olan Hüseyin Bulut, 19 yaşında iken Elmalı'da Karagöl'de balık tutmaya başladı. Tuttuğu balıkları Tekke ve Akçaeniş köylerinde satarak elde ettiği gelirle Dore marka bir çizme satın aldı. O günden bu yana, bu çizmeyi kullanmaya devam ediyor.

Efsane Çizmenin Hikayesi

Bulut, "19 yaşındayken, 48 yıl önce Elmalı'da Karagöl'de balık tuttum. Tuttuğum balıkları Tekke ve Akçaeniş köylerinde satarak Dore marka bir çizme aldım. Halen bu çizmeyi kullanıyorum. Portakal bahçelerine ve bahçe sularına giderken hep bu çizmemi giyiyorum. Rahmetli eşim, çizmelerimi her işten geldiğimde temizlerdi. O öldükten sonra temizliğini kendim yapmaya başladım. Çizmelerimi işi bitince yatak odasında saklıyorum," diye konuştu.

Dayanıklılığı ve Kalitesi

Hüseyin Bulut, 48 yıl önce aldığı Dore marka çizmenin ne kadar sağlam ve dayanıklı olduğunu gördüğünü belirtti. "Bu çizmenin ne kadar sağlam ve dayanıklı olduğunu gördüm. Şimdi bulsam yine de alırım," dedi.

Anılarını ve Çizmesini Yaşatıyor

Hayatının büyük bir bölümünü aynı çizmeyle geçiren Hüseyin Bulut, çizmesini adeta bir aile yadigarı gibi saklıyor ve her işinden sonra özenle temizliyor.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Korkuteli'nde ikinci gün! Büyük beğeni topladı
Yaşam

Korkuteli'nde ikinci gün! Büyük beğeni topladı

Korkuteli Şenliği'nde Hacivat-Karagöz oyunu büyük ilgi gördü. Renkli etkinlikler çocuklar ve misafirlere keyifli anlar yaşattı.

Antalya'da acı haber hastaneden geldi Başkan Bahar hayatını kaybetti
Yerel

Antalya'da acı haber hastaneden geldi Başkan Bahar hayatını kaybetti

Antalya'da Kemer'de yaşanan kazada, ATSO Başkanı Ali Bahar ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Başkan Bahar'ın ölümü, Antalya'yı yasa boğdu.

Antalya'da feci kaza
Yaşam

Antalya'da feci kaza

Antalya'nın Manavgat ilçesinde seyir halindeki aracın çarparak metrelerce sürüklediği 88 yaşındaki Derviş Aydeniz olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada sürücü ve 2 yolcu da yaralandı.

Antalya çocuk parkında dehşete düşüren olay
Yaşam

Antalya çocuk parkında dehşete düşüren olay

Antalya'nın Muratpaşa ilçesine bağlı Kızılsaray Mahallesi'nde bulunan bir parkta dehşet verici bir olay yaşandı. Bıçaklı saldırı sonucu 1 kişi hayatını kaybetti.

Antalya'da kurt saldırısı! Kurtla inek ve buzağıyı parçaladı
Yaşam

Antalya'da kurt saldırısı! Kurtla inek ve buzağıyı parçaladı

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde bağlı Günnercik Yaylası’nda Ümit Tosun’a ait kayıp inek ve buzağısı kurtlar tarafından parçalanarak telef edilmiş halde bulundu.

Antalya trafik kazası! 1 yaralı
Yaşam

Antalya trafik kazası! 1 yaralı

Antalya'nın Serik ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu meydana gelen kazada araç direğe çarpıp devrildi. Kazada 1 kişi yaralandı.