Ankara

AK Parti'den Yerel Seçim Adayları Belli Oluyor: İşte Açıklama Tarihi!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yerel seçimlerde aday olacak başkan adaylarının bir kısmının pazar günü açıklanacağını, kalan kısmının ise 15 Ocak'ta seçim beyannamesi ile birlikte duyurulacağını söyledi. Aday belirleme süreci ve Cumhur İttifakı ile ilgili detaylar haberimizde!

AK Parti'den Yerel Seçim Adayları Belli Oluyor: İşte Açıklama Tarihi!

AK Parti'den Yerel Seçim Aday Açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yerel seçimlerde aday olacak başkan adaylarının bir kısmının pazar günü açıklanacağını, kalan kısmının ise 15 Ocak'ta seçim beyannamesi ile birlikte duyurulacağını söyledi.

Çelik, "Adayların bir bölümünü pazar günü Haliç Kongre Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıklayacağız. Kalan adaylar ise 15 Ocak'ta seçim beyannamesi ile açıklanacak" dedi.

Aday belirleme süreci

Çelik, aday belirleme sürecine ilişkin de bilgi verdi. Çelik, "Adayların belirlenmesiyle ilgili birkaç aşamalı yöntem takip ettik. Teşkilatlarımızda temayül yoklamaları yapıldı. Cumhurbaşkanımız büyükşehirleri ve şehirleri toplayarak değerlendirmeler yaptı. Şimdi kamuoyu araştırmaları ve toplantıların neticesinde adayların ismi belirlenmeye başlandı. Adaylarımızın belli bir bölümünün açıklanmasını bu pazar Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştireceğiz. Kalan adayları hem seçim beyannamesi ile 15 Ocak'ta Ankara'da açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

Seçim beyannamesi

Çelik, seçim beyannamesi ile ilgili de şunları söyledi:

"20 yıldır bu konuda yaptığımız bir sürü şey var. Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığından deneyimleri var. Şimdiye kadar sürdürdüğümüz iyi uygulamaları sürdürmeyi ama aynı zamanda yeni siyasetler gerektiriyor. Belediyecilik geleneğimizin ana esaslarını içeren ve bugünün dünyasına hitap edecek söylemlerin meczedildiği bir beyanname olacak."

Cumhur İttifakı

Çelik, Cumhur İttifakı ile ilgili olarak da şunları söyledi:

"Seçim sürecine gidilirken en geniş mutabakat ve işbirliğinin sağlanabilmesi için Cumhur İttifakı'nın genel seçimlerde olduğu gibi büyük başarıya imza atması için çalışmalar devam ediyor. Nasıl MHP ile olanı açıkladıysak diğerleriyle ilgili açıklarız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli görüşmesi

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki görüşme trafiğini de değerlendirdi. Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımız ile MHP lideri sayın Bahçeli ihtiyaç duyduğunda her an yapılabilen, iyi bir istişarenin yapıldığı, ihtiyaç olduğu anında görüşme trafiği oluyor" dedi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Mustafa Özboyacı'dan Burdur Seçim Sonuçları ve Cumhur İttifakı Değerlendirmesi
Yerel

Mustafa Özboyacı'dan Burdur Seçim Sonuçları ve Cumhur İttifakı Değerlendirmesi

Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, seçim sonuçlarına göre belediye meclisleri ve il genel meclislerinde Cumhur İttifakı ruhuna uygun bir işbirliği sağlanamadığını belirtti.

Korkuteli Ak parti Heyeti Başkan Saniye Caran'a  Hayırlı Olsun ziyareti
Yerel

Korkuteli Ak parti Heyeti Başkan Saniye Caran'a Hayırlı Olsun ziyareti

31 mart 2024 pazar günü yapılan yerel seçimlere Cumhur ittifakı ile Giren Ak parti Heyeti seçimin galibi Saniye Caran'ı ziyaret ederek tebrik ettiler.

Cumhur İttifakı Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Bekir Kıvrım, Döşemealtı’nı hak ettiği yere taşıyacaklarını söyledi.
Yerel

Cumhur İttifakı Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Bekir Kıvrım, Döşemealtı’nı hak ettiği yere taşıyacaklarını söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Cumhur İttifakı Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Bekir Kıvrım, Döşemealtı’nı hak ettiği yere taşıyacaklarını söyledi.

Antalya’da AK Parti’ye katılan 7 bin 841 üyeye rozetleri taktim edildi
Yerel

Antalya’da AK Parti’ye katılan 7 bin 841 üyeye rozetleri taktim edildi

Antalya’da AK Parti’ye katılan 7 bin 841 üye için rozet takma töreni düzenlendi.

Cumhur İttifakı, Ak Parti Kumluca Belediye Başkan Adayı Hüseyin Orhantekin ne dedi
Yerel

Cumhur İttifakı, Ak Parti Kumluca Belediye Başkan Adayı Hüseyin Orhantekin ne dedi

Antalya ili Kumluca ilçesi Karacaören Mahallesi’nde gerçekleştirilen, meclis üyeleri ve proje tanıtım toplantısına, Cumhur İttifakı Ak Parti Kumluca Belediye Başkan Adayı Hüseyin Orhantekin, Ak Parti ilçe başkanı Erol Uysal, MHP ilçe başkanı Ömer Tekin, Kadın Kolları Başkanı Medine Çetin, Gençlik Kolları başkanı Musab Hacıalioğulları, Ülkü Ocakları başkanı Samet Atalay ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Gölhisar Ak Parti  Meclis Üyesi Adayı Sultan Karagöz 'den Kınama
Yerel

Gölhisar Ak Parti Meclis Üyesi Adayı Sultan Karagöz 'den Kınama

Geçtiğimiz günlerde Gölhisar ilçesi Yusufça Beldesinde gerçekleşen Milliyetçi Hareket Partisi aday tanıtım toplantısında şahsıma ev hanımlığım dolayısıyla küçültücü ifadelerde bulunan İl Genel Meclis Üyesi ikinci sıra adayı Ahmet Çelik’i esefle kınıyorum.