Ankara

Ankara'da bir araya gelen mahkum yakınları, 'Genel Af' talebinde bulundu.

Mahkum yakınları’ nın sesi olan Mahkum Yakınları Federasyonu (MAYAFED) Başkanı Enver Yılmaz önderliğinde Ankara Ulus’ ta düzenlenen mitingde

Ankara'da bir araya gelen mahkum yakınları, 'Genel Af' talebinde bulundu.

MAHKUM YAKINLARI FEDERASONU’NDAN GENEL AF İSTEĞİ 

Mahkum Yakınları Federasyonu, Ankara'da genel af ilan edilmesi için Toplandı. Mahkum yakınları’ nın sesi olan Mahkum Yakınları Federasyonu (MAYAFED) Başkanı Enver Yılmaz önderliğinde Ankara Ulus’ ta düzenlenen mitingde Başkan yardımcısı Figen Akkaş önemli açıklamalarda bulundu.
Ankara'da bir araya gelen mahkum yakınları, 'Genel Af' talebinde bulundu. Mahkum Yakınları Federasyonu (MAYAFED) Başkan Yardımcısı Figen Akkaş, "Cumhuriyetimizin 100'ncü yılında hükümlü, tutuklu ayrımı gözetmeksizin ceza indirimi, sicil affı ve anayasanın değiştirilmesiyle birlikte genel af talebimizdir" dedi.

  Ulus Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 kişilik grup adına açıklama yapan MAYAFED Başkan Yardımcısı Figen Akkaş şunları söyledi:

 "1999 yılı sonlarında çıkarılan af yasasından bu zamana kadar geçen sürede infaz düzenlemesi, ceza indirimi ve denetimli serbestlik şartlarında iyileştirmeler yapılsa da kanayan yara olan bu durum çözüme kavuşmamış, bu sorun daha da karmaşık halde büyüyerek devam etmiştir. Oysaki yeniden düzenlenmesi acil ve zorunlu olan yeni bir anayasa çalışması öncesinde çıkartılacak olan geniş kapsamlı ceza indirimi ile madde ayırt etmeksizin yüz binlerce mahkum ve milyonlarca mahkum yakınlarının da sorunu çözülmüş olacaktır. Bu kanun sayesinde Yargıtay'da, İstinaf mahkemelerinde bekleyen yüz binlerce dosyanın adalete yük olması ortadan kalkacaktır, adaletin tecellisi hızlanacaktır. Mahkum Yakınları Federasyonu olarak herkesin bir şansı hak ettiğini düşünüyor ve başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm yetkililerden toplumsal barış, toplumsal kucaklaşma için Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında hükümlü, tutuklu ayrımı gözetmeksizin ceza indirimi, sicil affı ve anayasanın değiştirilmesiyle birlikte genel af talebimizdir."

 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

8. Yargı Paketi Açıklandı: İşte Yeni Düzenlemeler ve Genel Af Kararı!
Yerel

8. Yargı Paketi Açıklandı: İşte Yeni Düzenlemeler ve Genel Af Kararı!

Milyonlarca mahkum ve ailelerini ilgilendiren genel af yasası çıkacak mı? 8. Yargı Paketi maddeleri ve içeriği hakkında detaylı bilgiler. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un son dakika açıklamaları ve gelişmeler.

Herkes merak ediyor! Genel af çıkacak mı?  İnfaz değişimi geliyor
Yaşam

Herkes merak ediyor! Genel af çıkacak mı? İnfaz değişimi geliyor

Genel af çıkacak mı? İnfaz değişimi geliyor! 8. Yargı Paketi'nde kadınlara soyadı kullanma hakkı, hapis cezasında infaz değişikliği gibi maddelerin yer alması bekleniyor. Detaylar haberimizde...

Genel af, erken emeklilik ve maaş zammı Torba Yasada neler var neler
Yaşam

Genel af, erken emeklilik ve maaş zammı Torba Yasada neler var neler

2. Torba yasada genel af, erken emeklilik ve maaş zammı gibi konular gündemde. Genel af için tarih verildi, en düşük emekli maaşlarına ve memurlara ek zam bekleniyor, taşeron işçilere de kadro verilmesi bekleniyor.

Genel af çıkıyor mu ? Grup başkanı bakın neler söyledi
Türkiye

Genel af çıkıyor mu ? Grup başkanı bakın neler söyledi

Yüzbinlerce mahkum ve aileleri genel af konusunda beklentilerini artırıyor. AK Parti'nin af yasası için çalışması olmadığı açıklanıyor. Selçuk Özdağ'dan af konusunda dikkat çeken açıklamalar.

Genel af yerine uygulanacak! Binlerce mahkum dönmeyecek
Yerel

Genel af yerine uygulanacak! Binlerce mahkum dönmeyecek

Hükümet, genel af yerine denetimli serbestlik sürelerini genişleterek çözüm üretmeyi planlıyor. Detaylar haberimizde...

Genel af çıkacak mı ? İşte infaz düzenlemesi
Yerel

Genel af çıkacak mı ? İşte infaz düzenlemesi

"Genel af yolda mı, çıkacak mı son dakika 2023?" sorusu gündemden düşmezken, TBMM'de kabul edilen 7. Yargı Paketi ile gözler infaz düzenlemesine çevrildi.. Peki, genel af son durum ne? 7. yargı paketi maddeleri neler? İşte, af yasası son durum 2023....