Ankara / Keçiören

Ankara'da gençlere Mehmet Akif Ersoy anlatıldı

Keçiören Belediyesi, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u lise öğrencilerine anlatmak için Keçiören’de ‘Akif’in Dilinden Akif’ konulu söyleşi organize etti.

Ankara'da gençlere Mehmet Akif Ersoy anlatıldı

Keçiören Belediyesi, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u lise öğrencilerine anlatmak için Keçiören’de ‘Akif’in Dilinden Akif’ konulu söyleşi düzenlendi.

Akif’in Dilinden Akif’ konulu söyleşi Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara İl Başkan Yardımcısı Doğan Köz, MHP Keçiören İlçe Başkanı Arif Aksu, öğrenciler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımı, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gıyasettin Aytaş’ın anlatımıyla gerçekleşti.

"Milletimizin uyanışı için nefer olmuştur"

Mehmet Akif Ersoy’un hayata bakışı ve Türk İslam alemine yönelik yorumlarının anlatıldığı söyleşi öncesinde katılımcılara hitaben konuşan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Mehmet Akif Ersoy’un milli mücadele kahramanı olduğunu ifade ederek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı Milli Mücadele kervanına gönüllü katılan bir yiğit insandır. Kendisi veterinerlik mezunudur. Atatürk’ün dediği gibi, ‘Mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır’ diyor Akif de... Anadolu’yu gezerek milli şuuru canlandırmış, milletimizin uyanışı için nefer olmuştur. Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı’nı yazdıktan sonra ona neler düşündüğünü soruyorlar. O da ’Rabbim bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.’ diyor. Biz de Keçiören’imizde tarihimizi ve kültürümüzü yaşatmak için ilçemizin girişinde bulunan Çoban Mektebi’ni milli mücadele ve Atatürk Müzesi yaptık. Rabbim milletimize bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Başkan Altınok söyleşinin sonunda Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gıyasettin Aytaş’a Akif’e dair paylaştığı bilgilerden dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.
Öğrencilere de Prof. Dr. Nurullah Çetin tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı’mızı Anlamak isimli kitap hediye edildi.

Ankara'da gençlere Mehmet Akif Ersoy anlatıldı

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Ankara Keçiören Belediyesi Vatandaşı Köy Pazarı ile Aracısız Buluşturuyor
Yerel

Ankara Keçiören Belediyesi Vatandaşı Köy Pazarı ile Aracısız Buluşturuyor

Keçiören Belediyesi tarafından haftanın 3 günü ilçeye bağlı köylerde tarımsal üretim yapan çiftçilerin köylü pazarları üreticiden tüketiciye taze sebze ve meyvelerin aracısız ulaşmasını sağlıyor.

Keçiören’de Erol Dok Parkı açıldı
Yerel

Keçiören’de Erol Dok Parkı açıldı

Keçiören Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Erol Dok Parkı açıldı.

Ankara'da AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok Oldu
Türkiye

Ankara'da AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok Oldu

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, Altınok'un Ankara'yı temsil edeceği belirtildi. Altınok, Ankara'nın en büyük metropol ilçesi Keçiören'i turistik bir marka haline getirmiş bir isimdir.

TÜGVA Ankara Yeni  İl temsilcisi İsmail Yeğin oldu
Türkiye

TÜGVA Ankara Yeni İl temsilcisi İsmail Yeğin oldu

Türkiye’nin en büyük gençlik hareketlerinden olan TÜGVA’nın 10. Yılında gerçekleştirilen Ankaralı gençlerin yoğun ilgi gösterdiği genel kurulda Yeni Temsilci İsmail Yeğin oldu

Ankara Karanlığa Gömülecek! hangi İlçeler Etkilenecek?
Yerel

Ankara Karanlığa Gömülecek! hangi İlçeler Etkilenecek?

Ankara'da 16 Mayıs 2024 Perşembe günü elektrik kesintisi var mı? Ankara'da yarın elektrikler kesilecek mi? Ankara'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

Ankara elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi yaşanacak yerler!
Yerel

Ankara elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi yaşanacak yerler!

Ankara'da 14 Mayıs 2024 Salı Günü elektrik kesintisi var mı? Ankara'da yarın elektrikler kesilecek mi? Ankara'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..