Ankara / Mamak

Ankara'da Narin Güran'ın İsmi Bir Parkta Yaşatılacak.

Ankara Mamak Belediye Meclisi, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla ilçedeki bir parka Narin Güran isminin verilmesini içeren teklifi oy birliğiyle kabul etti.

Ankara'da Narin Güran'ın İsmi Bir Parkta Yaşatılacak.

HELAL OLSUN MAMAK BELEDİYESİNE
Ankara'da Narin Güran'ın İsmi Bir Parkta Yaşatılacak.
Mamak Belediye Meclisi, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla ilçedeki bir parka Narin Güran isminin verilmesini içeren teklifi oy birliğiyle kabul etti.
Mamak Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye meclisi, ekim ayı meclis oturumu için Erdoğan Doğan başkanlığında toplandı. Gündemdeki maddelerin oylatıldığı oturumda, Mamak Belediye Başkanı Veli Şahin imzasıyla meclise sunulan önergede, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolduktan 19 gün sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın isminin ilçedeki bir parka verilmesi teklif edildi. Teklif, oybirliğiyle kabul edilerek karara bağlandı.
Kabul edilen teklife ilişkin söz alan Başkan Şahin, Narin Güran ismini yaşatmak için meclisin önemli bir karar aldığını ifade etti.
Bir çocuğun isminin acılarla değil, umut ve güzelliklerle anılması gerektiğini dile getiren Şahin, şunları kaydetti:
"Bizler, çocuklarımızın isimlerini kötü hatıralarla değil, onlara yakışan güzel yerlerle yaşatmayı görev biliyoruz. Narin'in ismini Mamak’ta bir parkımıza vererek ona, hayatında hak ettiği sevgi ve güveni temsil eden bir yer armağan etmek istiyoruz. Böylece, Narin'in hatırası çocukların kahkahalarıyla dolu, huzurla anılan bir yerde, umutla yaşamaya devam edecek. Aldığımız bu karar, tüm çocuklarımız için bir söz olsun; onların hayatları bizim en büyük sorumluluğumuzdur."

mamaktime 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi  bakanlar arasında makam aracı krizi iddiasını yalanladı
Türkiye

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi bakanlar arasında makam aracı krizi iddiasını yalanladı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bakanlar arasında makam aracı krizi iddiasını yalanladı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın ve sosyal medya platformlarında yayılan "Eski ve yeni bakan arasında makam aracı krizi" iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş  Kamu yararına Olan   Kamu Servisine Devam Dedi
Yerel

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Kamu yararına Olan Kamu Servisine Devam Dedi

Tasarruflar tedbirleri kapsamında iptaline karar verilen kamu servisi hizmeti ocak ayında son bulacaktı. Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın karşı çıktığı uygulamanın iptaline karar verildi. Kamu servisi devam edecek…

Yeni ceza infaz sistemi  şekillenmeye Başladı 2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek
Türkiye

Yeni ceza infaz sistemi şekillenmeye Başladı 2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, son dönemde artan şiddet vakaları nedeniyle ceza infaz sistemine yönelik gelen eleştiriler hakkında açıklamalarda bulundu. Tunç, “2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek. Ne kadar cezaevinde kalabileceğine ilişkin alternatifleri sunduk. Milletvekillerimizin takdirinde” dedi.

Başkan Mansur Yavaş Bugün, Ankara’nın başkent oluşunun 101. yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz
Yaşam

Başkan Mansur Yavaş Bugün, Ankara’nın başkent oluşunun 101. yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş "Ankara’yı İkinci Yüzyıla Sağlam Adımlarla Taşımaya Kararlıyız"

Bu olay Ankara Mamak'ta yaşandı Cami Temizlikçisini Öldüresiye dövdüler
Türkiye

Bu olay Ankara Mamak'ta yaşandı Cami Temizlikçisini Öldüresiye dövdüler

Ankara Mamak Fazilet Cami'nin gönüllü temizliğini yapan 81 yaşındaki Halil Şahin bir gen tarafından dövüldü detay haberimizde

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi,‘Sudan’dan domuz eti ithalatı’ iddialarını cevapladı
Türkiye

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi,‘Sudan’dan domuz eti ithalatı’ iddialarını cevapladı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medya ve bazı basın organlarında yayılan "Sudan'dan domuz eti ithalatı yapıldığı" yönündeki iddialarını cevapladı