Antalya

Antalya caddeleri Yörük Göçü’yle şenlendi

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali, göç duası ve temsili Yörük Göçü ile başladı.

Antalya caddeleri Yörük Göçü’yle şenlendi

ANTALYA-BHA

Atlar, develer ve Yörük kültürünü yansıtan kıyafetleri ile Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen misafirler Antalya caddelerinde renkli görüntüler oluşturdu.

 

 

Turizmin başkentlerinden Antalya, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali kapsamında gerçekleştirilen Türk kültürünün en önemli simgelerinden biri olan temsili Yörük Göçü ile şenlendi. Develer, atlar ve kangal çoban köpeklerinin de yer aldığı Yörük Göçü’nde Türkiye’nin dört bir yanından gelen Yörük dernekleri, Türk Cumhuriyetleri’nden gelen misafirler ile renkli görüntülere şahit oldu.

 

 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya'da Yörük göçü turistleri büyüledi
Yerel

Antalya'da Yörük göçü turistleri büyüledi

Antalya'da düzenlenen 2. Uluslararası Yörük Türkmen Festivali'nin ilk gününde temsili Yörük göçü yapıldı. Traktör, deve ve atların yanı sıra 25 bağımsız Türk Cumhuriyeti'nden gelen Yörükler ve Türkmenler, turistlerin ilgi odağı oldu.

Elmalı 9'uncu Temsili Yörük Göçü  Coşkuyla Tamamladı
Yerel

Elmalı 9'uncu Temsili Yörük Göçü Coşkuyla Tamamladı

Elmalı Belediyesi ve Batı Toroslar Yörük ve Türkmen Dernekleri ile birlikte organize ettiği 9'uncu Temsili Yörük Göçü Coşkuyla Tamamlandı.

Yörük göçü renkli görüntüler oluşturdu
Yerel

Yörük göçü renkli görüntüler oluşturdu

3 gün sürecek ve 16 ülkeden 300 kişilik heyetin ağırlandığı festivalde yöresel kıyafetlerle Yörük Göçü yapan kafile renkli görüntüler oluşturdu. Yabancı turistler büyük ilgi gösterdi. İşte detaylar...

Yörüklerin yaylalara göçü başladı
Yerel

Yörüklerin yaylalara göçü başladı

Antalya Gazipaşa’da geçimini hayvancılıkla sürdüren sürü sahipleri, yaklaşık 5 ay Toroslar’ın zirvesinde konaklayacakları yaylalara göç etmeye başladı.

 3. Uluslararası Yörük Türkmen Festivali 13-15 Eylül’de Antalya  Düzlerçamı Karaman Piknik alanında
Yerel

3. Uluslararası Yörük Türkmen Festivali 13-15 Eylül’de Antalya Düzlerçamı Karaman Piknik alanında

Başkan Böcek tüm Antalyalıları Yörük Türkmen Festivali’ne davet etti

Antalya'da Canlara Sahiplenme Yoğunluğu
Türkiye

Antalya'da Canlara Sahiplenme Yoğunluğu

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılında hizmete sunduğu Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, sokak hayvanlarını sahiplenmek isteyen Antalyalılar tarafından yoğun ilgi görüyor.