Antalya

Antalya'da Çandır Fasulye Şenliği başlıyor

Hava muhalefeti nedeniyle ertelenen “6. Çandır Fasulye Şenliği” yarın saat 12.00’de Hayatpark’ta yapılacak. Devamı haberimizde...

Antalya'da Çandır Fasulye Şenliği başlıyor

Çandır Fasulye Şenliği başlıyor
Hava muhalefeti nedeniyle ertelenen “6. Çandır Fasulye Şenliği” yarın saat 12.00’de Hayatpark’ta yapılacak. Tüm vatandaşları şenliğe davet eden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, şenlikte kuru fasulye yemeği ikram edileceğini söyledi.
Konyaaltı Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan ‘Çandır Fasulye Şenliği’ yarın saat 12.00’de Hayatpark’ta yapılacak. Hava muhalefeti nedeniyle ertelenen şenliğin yarın gerçekleştirileceğini belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, tüm vatandaşları şenliğe davet etti.


ÜRETİM YOK OLMAYACAK


Son yıllarda üretimi azaldığı için yok olma noktasına gelen Çandır fasulyesinin üretimini artırmak adına belediye olarak harekete geçtiklerini ve bundan da güzel sonuçlar aldıklarını ifade eden Başkan Esen, “Belediyemize ait 5 bin metre karelik tarım alanında Çandır fasulyesinin üretimini gerçekleştiriyoruz. Üreticilerimizi desteklemek aynı zamanda da ilçemize bağlı Yarbaşçandır Mahallesi’nde 300 yıldır üretilen Çandır fasulyesinin yok olmasını önlemek amacıyla bu üretimi yapıyoruz. Bunda da başarılı olduk. İlçemizdeki üreticilerimiz yeniden bu ürünü ekmeye başladılar. Çandır fasulyesi üretimi her geçen yıl artıyor. Bu da bizleri çok mutlu ediyor” dedi.


KURU FASULYE İKRAMI


Çandır fasulyesinin vatandaşlar tarafından da bilinirliliğini artırmak için Çandır Fasulye Şenliği düzenlediklerini belirten Başkan Esen sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediye olarak geleneksel hale getirdiğimiz ve bu yıl 6’ncısını düzenleyeceğimiz Çandır Fasulye Şenliğimiz yarın saat 12.00’de Hayatpark’ta gerçekleştirilecek. Şenliğimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum. Şenlikte vatandaşlarımıza Çandır fasulyesinden yaptığımız kuru fasulye yemeği ikramımız olacaktır.”


ÇANDIR FASULYESİ SATILACAK


Şenlikte Yarbaşçandır Mahallesi’nde Çandır fasulyesi üreten üreticiler vatandaşlarla buluşacak. Şenlik alanına kurulan stantlarda üreticiler ürettikleri Çandır fasulyesini satışa sunacak.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz 19 Mayıs dolayısıyla mesaj yayımladı
Yerel

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz 19 Mayıs dolayısıyla mesaj yayımladı

19 Mayıs, 105 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadelemizi fiili olarak başlattığı gündür.

 Konya'da 750 bin dekar alana kenevir ekimi yapılacak
Yerel

Konya'da 750 bin dekar alana kenevir ekimi yapılacak

Türkiye'de 80 yıllık kenevir üretim yasağı kalktı! Konya'da 750 bin dekar alana kenevir ekimi yapılacak. Kenevirin tekstil, ilaç, gıda ve birçok alanda kullanımı olacak. Kenevirin faydaları ve kullanım alanları hakkında bilgi edinin.

Fahiş Fiyat ve Stokçuluğa Büyük Darbe! Cezanın yanına kapatma geliyor
Yerel

Fahiş Fiyat ve Stokçuluğa Büyük Darbe! Cezanın yanına kapatma geliyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat ve stokçulukla mücadelede yeni düzenlemeleri açıkladı. Fahiş fiyat uygulayan işletmelere 1 milyon TL'ye kadar ceza, stokçulukta bir takvim yılı içinde üç defa yakalanan firmalara ise kapatma cezası verilecek.

Tünektepe Turizm Tesisleri  Kiraya Çıkıyor!
Yerel

Tünektepe Turizm Tesisleri Kiraya Çıkıyor!

Antalya Tünektepe'deki otel ve lokanta 2035 yılına kadar kiralanacak. Tünektepe turizm tesis alanı Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye çıkarılıyor.

Hukukun Duayenleri Antalya'da Buluştu
Yerel

Hukukun Duayenleri Antalya'da Buluştu

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde meslekte 50 yılını dolduran hukukçuların katılımıyla "Duayenler Buluşması" gerçekleştirildi.

Burdur'da yarın bu yollar kapalı olacak! Valilik Duyurdu!
Yerel

Burdur'da yarın bu yollar kapalı olacak! Valilik Duyurdu!

Burdur'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı programı kapsamında bazı güzergahlar trafiğe kapatılacak. Detaylar haberimizde...