Antalya'da Görme Engelliler İçin Yenilenen Kılavuz Çizgileri

Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Atatürk Caddesi üzerinde işgal altında bulunan ya da eskiyen görme engelliler kılavuz çizgilerini yeniledi.

Antalya'da Görme Engelliler İçin Yenilenen Kılavuz Çizgileri

ANTALYA (İHA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Atatürk Caddesi üzerinde işgal altında bulunan ya da eskiyen görme engelliler kılavuz çizgilerini yeniledi.
Altınokta Körler Derneği Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Oktay ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Fatin İltar yenilenen kılavuz çizgilerini yerinde inceledi. Ahmet Oktay çalışmalardan memnun kaldığını ifade ederek, ulaşım araçlarında da sesli uyarı sisteminin devreye alınmasını talep etti.
İncelemenin ardından açıklamalarda bulunan Ahmet Oktay, “Büyükşehir belediyemiz çalışıyor, çalışmaları yerinde inceledik. Antalya’daki engelli arkadaşlarımızın sorunlarına çözüm olmak için çalışıyoruz. Görünen o ki bize engel çıkaran belediyeler değil, esnafımız ve Antalyalılar olarak görüyoruz. Kılavuz çizgilerinin üzerine araç koyanlar belediye çalışanları değildir. Antalyalılardan biraz daha dikkatli olmasını istiyoruz. Scooterları ortalara konulmasını istemiyoruz. Bundan sonraki süreçte ulaşımda sesli sinyallerin yapılması için mücadele edeceğiz” dedi.

“İşgal için teşebbüste bulunan esnaflarımızı uyarıyoruz”

Antalya Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Fatin İltar ise çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:
“Engelli bireylerimizin rahatlıkla erişebilmeleri amacıyla sosyal belediyecilik çerçevesinde hizmetlerimizi sürtüyoruz. Atatürk Caddesi üzerinde kılavuz çizgileri işgal edilerek eskimişti. Buralarda değişiklik yapıyoruz, işgal için teşebbüste bulunan esnaflarımızı uyarıyoruz. Tekrar böyle bir işgalde bulunurlarsa zabıta ekiplerimiz kendilerini uyaracak. Büyükşehir belediyemizin aldığı otobüslere sesli sinyal sistemi yerleştiriliyor” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Görme engelli gençten fark yaratan uygulama
Yaşam

Görme engelli gençten fark yaratan uygulama

Görme engellilerin işini kolaylaştıracak From Your Eyes uygulaması. Devamı haberimizde...

MAKÜ Eğitim Fakültesinde, görme engelliler için üretilen malzemeler sergilendi
Yerel

MAKÜ Eğitim Fakültesinde, görme engelliler için üretilen malzemeler sergilendi

Burdur'da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesinde, öğrenciler tarafından Görme engelli vatandaşlar için üretilen malzemeler sergilendi.

Görme engelli bireylerin rafting heyecanı
Yerel

Görme engelli bireylerin rafting heyecanı

15 Ekim Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü dolayısıyla 39 görme engelli birey bir araya gelerek, rafting yaptılar.

İstanbul susuz kaldı! Sula neden yok? Ne zaman gelecek?
Yerel

İstanbul susuz kaldı! Sula neden yok? Ne zaman gelecek?

20 Mayıs Pazartesi günü İstanbul'daki su kesintilerini sizler için derledik. Peki bugün İstanbul'un hangi ilçelerinde sular kesilecek? İşte ilçeler ve suların geleceği saatler

Muğla elektrik kesintisi! 21 Mayıs  Muğla elektrik kesintisi nerede yaşanacak?
Yerel

Muğla elektrik kesintisi! 21 Mayıs Muğla elektrik kesintisi nerede yaşanacak?

Muğla'da 21 Mayıs 2024 Salı Günü elektrik kesintisi var mı? Muğla'da yarın elektrikler kesilecek mi? Muğla'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

İzmir su kesintisi! İzmir 20 Mayıs su kesintisi yaşanacak yerler
Yerel

İzmir su kesintisi! İzmir 20 Mayıs su kesintisi yaşanacak yerler

20 Mayıs Pazartesi günü İzmir'deki su kesintilerini sizler için derledik. Peki bugün İzmir'in hangi ilçelerinde sular kesilecek. İşte ilçeler ve suların geleceği saatler