Antalya

Antalya’nın eski sokak satıcıları bu tiyatroda

Konyaaltı Belediyesi Tiyatro Akademisi eğitmenlerinden tiyatro oyuncusu Bülent Patoğlu’nun yazıp yönettiği, Antalya’nın nostaljik sokak satıcılarını konu alan tiyatro oyunu “Naftalin Kokulu Öyküler” tiyatro severler ile buluştu. Devamı haberimizde...

Antalya’nın eski sokak satıcıları bu tiyatroda

Konyaaltı Belediyesi Tiyatro Akademisi eğitmenlerinden tiyatro oyuncusu Bülent Patoğlu’nun yazıp yönettiği, Antalya’nın nostaljik sokak satıcılarını konu alan tiyatro oyunu “Naftalin Kokulu Öyküler” tiyatro severler ile buluştu. Oyunun sonunda vatandaşlar oyuncuları alkış yağmuruna tuttu.

Yetişkin ve çocuklara yönelik tiyatro eserlerini sanatseverlerle buluşturan Konyaaltı Belediyesi Tiyatro Akademisi şimdi de Antalya’nın nostaljik sokak satıcılarını konu alan “Naftalin Kokulu Öyküler”adlı tiyatro oyununu sahneledi. Nazım Hikmet Kongre ve Fuar Merkezi’nde sahnelenen oyuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

TİRMİSÇİDEN ŞIRACIYA

Konyaaltı Belediyesi Tiyatro Akademisi’nin eğitmenlerinden tiyatro oyuncusu Bülent Patoğlu’nun yazıp yönettiği müzikli oyunda Konyaaltı’nda seyyar satıcılık yaptıktan sonra Antalya merkeze yerleşen ve sokak satıcılığına orada devam eden insanların öyküleri konu edinildi. Oyunda, bölgeye özel en eski lezzetlerden tirmis satan esnaftan bozacı ve şıracıya, sütçüden bohçacıya, a la munite fotocudan, kader kısmetçisine kadar geçmişte Antalya’da yaşamış vatandaşların yakından bildiği sokak satıcılarının öyküleri sahneye taşındı.

UZUN SÜRE ALKIŞLADILAR

Antalya’nın yanı sıra İstanbul’un geçmişinden de renkli olayların yer aldığı oyunda tiyatroseverlerkimi zaman hüznü kimi zamanda geçmişle yüzleşmeyi yaşadı. Sahne dekoru ve tiyatro oyuncularının kostümleriyle geçmişe doğru yolculuğa çıkaran oyun, sanatseverlerden de tam not aldı. Vatandaşlar oyun sonunda oyuncuları dakikalarca alkışladı.

ESEN, VATANDAŞLARA TEŞEKKÜR ETTİ

 Konyaaltı ve Antalya’nın  eski sokak satıcılarını konu edinilen oyunun oldukça beğeni  topladığını belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen oyuna katılan tüm vatandaşlara teşekkür etti. Esen, Tiyatro Akademisi’nin önümüzdeki süreçte yeni oyunlarla tiyatroseverlerin karşısına çıkacağını belirtti.

 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Naftalin Kokulu Öyküler tiyatrosu, tiyatroseverlerle buluştu
Yaşam

Naftalin Kokulu Öyküler tiyatrosu, tiyatroseverlerle buluştu

Antalya’nın Konyaaltı Belediyesi Tiyatro Akademisi eğitmenlerinden tiyatro oyuncusu Bülent Patoğlu’nun yazıp yönettiği, Antalya’nın nostaljik sokak satıcılarını konu alan tiyatro oyunu “Naftalin Kokulu Öyküler” tiyatroseverler ile buluştu.

İstanbul susuz kaldı! Sula neden yok? Ne zaman gelecek?
Yerel

İstanbul susuz kaldı! Sula neden yok? Ne zaman gelecek?

20 Mayıs Pazartesi günü İstanbul'daki su kesintilerini sizler için derledik. Peki bugün İstanbul'un hangi ilçelerinde sular kesilecek? İşte ilçeler ve suların geleceği saatler

Muğla elektrik kesintisi! 21 Mayıs  Muğla elektrik kesintisi nerede yaşanacak?
Yerel

Muğla elektrik kesintisi! 21 Mayıs Muğla elektrik kesintisi nerede yaşanacak?

Muğla'da 21 Mayıs 2024 Salı Günü elektrik kesintisi var mı? Muğla'da yarın elektrikler kesilecek mi? Muğla'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

İzmir su kesintisi! İzmir 20 Mayıs su kesintisi yaşanacak yerler
Yerel

İzmir su kesintisi! İzmir 20 Mayıs su kesintisi yaşanacak yerler

20 Mayıs Pazartesi günü İzmir'deki su kesintilerini sizler için derledik. Peki bugün İzmir'in hangi ilçelerinde sular kesilecek. İşte ilçeler ve suların geleceği saatler

Ankara su kesintisi! 20 Mayıs Ankara su kesintisi yaşanacak yerler
Yerel

Ankara su kesintisi! 20 Mayıs Ankara su kesintisi yaşanacak yerler

20 Mayıs Pazartesi Ankara'da su kesintisi yaşanacak ilçeler ve tahmini süreleri açıklandı. Cevapları burada. Su kesintilerini öğrenmek için detayları inceleyin.

Afyonkarahisar'da yarın elektrikler olmayacak! İşte etkilenecek bölgeler...
Yerel

Afyonkarahisar'da yarın elektrikler olmayacak! İşte etkilenecek bölgeler...

Afyonkarahisar'da 21 Mayıs 2024 Salı günü elektrik kesintisi var mı? Afyonkarahisar'da yarın elektrikler kesilecek mi? Afyonkarahisar'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..