Antalya

Antalya OSB'de 'Sıfır Atık' için yeni yatırım

Antalya OSB'de yapılan 'sıfır atık' yatırım, yılda 260 ton organik atığı dönüştürecek.

Antalya OSB'de 'Sıfır Atık' için yeni yatırım

 

Temiz bir çevre hedefiyle yola çıkan Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, “Sıfır Atık Projesi” kapsamında kompost üretimine başladı.

Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, “Sıfır Atık Projesi” kapsamında idari hizmet binası ve otelinde oluşan yemek öncesi-sonrası organik atıkları, çay posaları ve peyzaj atıklarından kompost üretmeye başladı. Antalya OSB Park ve Bahçeler Müdürlüğü yerleşkesine kurulan tesiste üretilen kompost, tüm peyzaj alanlarında toprak zenginleştirici olarak kullanılacak.

KARBON SALINIMI DA AZALACAK

Kompost tesisi ile yılda 260 ton organik atığı geri kazandıracaklarını belirten Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, bu sayede gübre kullanımının azalacağını, organik maddenin artarak toprağın zenginleşeceğini ve su tutma kabiliyetini arttırılarak sulama maliyetinin düşürüleceğini söyledi. Kompostun yaratacağı bu etki ile özellikle yaz aylarında yapılan sulamada kullanılacak sudan önemli oranda tasarruf edileceğini aktaran Bahar, “Tankerle sulama yapılan alanlarda sulama maliyetlerini azaltmakla birlikte, taşıtlarda kullanılan motorinden kaynaklı emisyonunda da düşürülmesi, su ve karbon ayak izinin her geçen gün daha fazla önem kazandığı günümüzde, hem kendi hem de etkilediği diğer alanlardaki karbon salınımını azaltacaktır” dedi.

DEĞERLERİMİZİ HATIRLATIYORUZ

Çöp konteynerlerine atılmayan yemekhane ve çay ocakları atıklarının ayrı toplanmasıyla birlikte Antalya OSB’deki atık miktarının kaynağında azaltılmış olacağını, atık taşıma ve bertaraf maliyetlerinde tasarruf sağlanacağını da dikkat çeken Bahar, “Belediye katı atık düzenli depolama sahalarına giden atık miktarının azalması sonucu depolama sahalarının ömrünün uzaması, taşıma ve bertaraftan kaynaklı karbon salınımının düşürülmesi gibi de birçok dolaylı fayda sağlanmış olacaktır. Bizim kültürümüzde önemli bir yere sahip olan gıda atıklarının çöpe atılmaması hassasiyetini de hatırlamak, hatırlatmak ve değerlerimizi genç nesillere aktarmak istiyoruz. Yapılan her olumlu çalışmanın, kendi alanımız dışında diğer alanlara olan etkisini gözlemliyor ve deneyimleme fırsatı buluyoruz. Bunun farkındalığıyla hareket ettiğimiz Bölgemizde, başlatmış olduğumuz bu çalışmanın ilimize ve tüm ülkemize örnek teşkil etmesini, kompostun toprak iyileştirici olarak şehir peyzaj uygulamalarında, spor sahalarının çevre yeşillendirmelerinde, tarla ve bahçelerde, seracılıkta, eğimli yamaç ve yollarda erozyonu engellemek üzere toprak özelliklerini iyileştirmede, yanmış orman alanlarının iyileştirilmesinde kullanılarak yaygınlaşmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

İYİ Parti Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi adayı Kadriye Aslı Göncü'ye sevgi seli
Yerel

İYİ Parti Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi adayı Kadriye Aslı Göncü'ye sevgi seli

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde İYİ Parti'nin Belediye Meclis Üyesi adayı Kadriye Aslı Göncü, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Kepez Başkan Adayı Rıza Sümer'den Sandık Çağrısı
Yerel

Kepez Başkan Adayı Rıza Sümer'den Sandık Çağrısı

Cumhur İttifakı AK Parti Kepez Belediye Başkan adayı Rıza Sümer, 31 Mart Yerel Seçimleri için vatandaşları sandığa gitmeye çağırdı.

Antalya'da Ortalık Fena Hale Geldi! Kanlar Aktı!
Yerel

Antalya'da Ortalık Fena Hale Geldi! Kanlar Aktı!

Antalya’da ortalık karıştı birbirlerine girdiler! Olayda yok yok - Antalya’da alacak verecek meselesi yüzünden çıktığı iddia edilen tartışmada silahlar konuştu.

Tütüncü: "Antalya'ya hizmet damgası vuracağız"
Yerel

Tütüncü: "Antalya'ya hizmet damgası vuracağız"

Antalya'nın Altın Çağı Kapıda! Tütüncü Manavgat'ta Coşkuyla Karşılandı Cumhur İttifakı'nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, Manavgat'ta düzenlenen mitingde Antalya'ya hizmet damgası vuracaklarını söyledi.

Başkan Adayı  Hekimoğlu açıkladı ,Antalya'da siyaset kulislerini sarsan haber! CHP ilçe başkanı belediye çalışanı çıktı
Yerel

Başkan Adayı Hekimoğlu açıkladı ,Antalya'da siyaset kulislerini sarsan haber! CHP ilçe başkanı belediye çalışanı çıktı

Yeniden Refah Partisi Döşemealtı Belediye Başkan adayı Mesut Hekimoğlu, Antalya'da çok konuşulacak bir açıklama yaptı.

Cumhur İttifakı Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Bekir Kıvrım, Döşemealtı’nı hak ettiği yere taşıyacaklarını söyledi.
Yerel

Cumhur İttifakı Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Bekir Kıvrım, Döşemealtı’nı hak ettiği yere taşıyacaklarını söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Cumhur İttifakı Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Bekir Kıvrım, Döşemealtı’nı hak ettiği yere taşıyacaklarını söyledi.