Antalya

Antalya Teleferik Kazasının Perde Arkası Şok etti! İfadede o detay!

Antalya'nın Sarısu teleferik hattında meydana gelen kaza sonucunda tutuklanan 5 kişi arasında bulunan otomasyon görevlisi Serkan Yellice'nin ifadeleri, olayın perde arkasını aydınlattı.

Antalya Teleferik Kazasının Perde Arkası Şok etti! İfadede o detay!

Antalya'nın Sarısu teleferik hattında meydana gelen kaza sonucunda 1 kişinin hayatını kaybetmesi ve 7 kişinin yaralanmasıyla ilgili olarak tutuklanan 5 kişi arasında bulunan otomasyon görevlisi Serkan Yellice'nin ifadeleri, olayın perde arkasını aydınlattı.

Yellice, teleferik tesisinin bakım onarım sürecinde 159 kalemlik bir liste hazırlandığını ve seçimler dolayısıyla sadece 19 kalemin tamamlandığını belirtti. Yellice, eksikliklerin seçimlerden sonra tamamlanması gerektiğini ifade etti ve tesisin eksiklikleri giderilmeden açılması emrinin ANET Genel Müdür Vekili Ahmet Buğra Samsunlu tarafından verildiğini aktardı.

'YERİNE GETİRİLMEYEN EKSİKLİKLER SEÇİM SONRASI TAMAMLANACAKTI'

Teleferiğin bakımını yapan firmada otomasyon görevlisi olarak çalışmakta olan Yellice ifadesinde, şirket olarak 24 Kasım 2023 tarihinde teleferiğin bakım onarım sürecine ilişkin 159 kalemden oluşan listenin ANET'e sunulduğunu belirtti. Yellice, ifadesinde şu ifadelere yer verdi:

"Biz bu dosyayı şirket olarak her yıl sunmaktayız. Yaklaşık 100-200 kalem arası bakım onarım işini kendi patronuma sunarım. Direklerdeki torklama işlemi normalde her yıl yapılmaz. Direklerdeki makaraların lastikleri her yıl rutin olarak değiştirilmez. Ancak biz şirket olarak bu hususları düzenli yapmak amacıyla her yıl teklif olarak sunarız. Seçimler dolayısıyla 159 kalem işten 19 kalemi yapıldı. 159 kalem içerisinde yerine getirilmeyen eksiklikler seçimlerden sonra tamamlanacaktı. 2017 yılından bu seneye kadar ağır bakımlar eksiksiz yapılmıştı. Mart ayında yerel seçimler olduğu için her sene rutin yapılan ağır bakım işlemlerinin bölünerek yapılacağına kanaat getirdim. Mekanik mühendisi Okan Erol bana teleferiğin bakıma gireceğini, 19 Şubat'ta kapatılacağını, 5 Mart'ta açılacağını söyledi. Sanırım Okan Erol'a bu direktifi Ahmet Buğra Samsunlu vermiş. Eksiklikler giderilmeden tesisin açılması emrini veren kişi Ahmet Buğra Samsunlu'dur."

Geçen kasım ayında Mesut Kocagöz'ün ANET Genel Müdürü olarak görev yaptığı, resmi istifasının Ticaret Sicil Gazetesi'nde şubat ayında yayımlandığı ve bu nedenle tutuklanmasında hakimliğin bu tarihlere dikkat ettiği öğrenildi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Teleferik Kazası: Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz Tutuklandı
Yerel

Antalya Teleferik Kazası: Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz Tutuklandı

Antalya Teleferik Kazası'nda hayatını kaybeden 1 kişi ve 17 yaralının ardından Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

Antalya Teleferik Kazası: Mesut Kocagöz Tutuklanması İsteniyor
Yerel

Antalya Teleferik Kazası: Mesut Kocagöz Tutuklanması İsteniyor

Antalya’da 1 kişinin hayatını kaybettiği çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan teleferik kazasıyla ilgili dönemin ANET Genel Müdürü olan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün ifadesi alındı.

Antalya Tünektepe Teleferik kazasında 13 Gözaltı ışte onlar
Yerel

Antalya Tünektepe Teleferik kazasında 13 Gözaltı ışte onlar

Soruşturma kapsamında olayın nedeni ve sorumlularının tespiti için 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili ve 1 Cumhuriyet Savcısının koordinasyonunda, 2 iş sağlığı ve güvenliği

Teleferik Kazasında Son dakika açıklaması  Başkan  Böcek’ten geldi
Yaşam

Teleferik Kazasında Son dakika açıklaması Başkan Böcek’ten geldi

Antalya Tünektepe Teleferik'te meydana gelen kaza sonucu mahsur kalan vatandaşlar için yapılan kurtarma çalışmaları hakkında Son dakika açıklaması Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’ten geldi.

Tarım ve Seracılık Festivalinde Yağlı Pehlivan Güreşlerinde Olay: Başpehlivanlar Arasında Tartışma
Yerel

Tarım ve Seracılık Festivalinde Yağlı Pehlivan Güreşlerinde Olay: Başpehlivanlar Arasında Tartışma

Antalya'nın Kumluca ilçesinde bu yıl 25.'si düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında gerçekleştirilen yağlı pehlivan güreşlerinde başpehlivanlar Cengizhan Şimşek ve Osman Kaan arasında tartışma yaşandı.

Antalya'da Korkunç Tehdit: Banka Müdürü ve Ailesi Hedefte
Yerel

Antalya'da Korkunç Tehdit: Banka Müdürü ve Ailesi Hedefte

Antalya'da bir banka müdürüne ait aracın ön camına, "115 bin Euro verilmediği takdirde kendisinin ve ailesinin öldürüleceği" içerikli not kağıdı ve 3 adet uzun namlulu silah mermisi bırakıldı. Notu bırakan ve azmettiren 2 kişi yakalandı.