Apple, iPhone üretimini artırmaktan vazgeçti: Yeterli talep gelmedi

Apple, 2022'nin ikinci yarısında iPhone üretimini artırmak istiyordu. Ancak iPhone 14'lerde beklenen talep patlaması gerçekleşmedi. Şirket üretim artırma hedeflerinden vazgeçmek zorunda kaldı.

Apple, iPhone üretimini artırmaktan vazgeçti: Yeterli talep gelmedi

ABD'li teknoloji devi Apple, iPhone telefonlarının üretimini artırmayı planlıyordu. Şirket birkaç hafta önce iPhone serisinin yeni üyesi 14 ailesini tanıtmıştı.

Apple'ın gelen talebi yeterli görmemesi üzerine üretim artırma planından vazgeçtiği bildirildi. Üretim artırma planı sadece iPhone 14'ü değil Apple'ın ucuz modeli SE dahil olmak üzere bir önceki nesilleri de kapsıyordu.

Beklenen talep gelmeyince 2022'nin ikinci yarısındaki 6 milyon adetlik artış da rafa kalkmış oldu. Bloomberg'in haberine göre Apple ilk plandaki 90 milyon adet üretim hedefine geri dönmüş durumda.

Daha önce yeni iPhone kullanıcıların telefonlarını güçlendirdiği ortaya çıkmıştı. Apple'ın talepleri beklendiği seviyeye gelmese de iPhone 14'lerin Pro modellerinde talep önceki serilere göre daha fazlaydı.

Ayrıca Apple Çin'deki üretimini de azaltıyor. Şirket iPhone 14'leri artık çoğunlukla Hindistan'da üretecek.

kaynak: NTV

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Samsung, Yeni Güncellemesinde iOS 16'yı Kopyaladı: Kilit Ekranı Neredeyse Aynı!
Bilim ve Teknoloji

Samsung, Yeni Güncellemesinde iOS 16'yı Kopyaladı: Kilit Ekranı Neredeyse Aynı!

Samsung'un, yeni One UI 5 beta 3 güncellemesiyle Apple'ın geçtiğimiz günlerde kullanıma sunduğu iOS 16'nın adeta kopyaladığı ortaya çıktı. Buna göre şirket, yeni sürümde kilit ekranı konusunda iOS 16'yı andıran değişikliklere gitti.

Türkiye'nin en pahalı telefonu sizi şaşırtacak! İphone değil
Bilim ve Teknoloji

Türkiye'nin en pahalı telefonu sizi şaşırtacak! İphone değil

Türkiye'nin en pahalı telefonu İphone mu ? sorusunun cevabı hayır. Huawei bu modeliyle en pahalı telefon ünvanına sahip.

Antalya Realty World Yaşam Gayrimenkul’e  "Kalite Belgesi" verildi.  Figen Yangözler Kimdir?
İş Dünyası

Antalya Realty World Yaşam Gayrimenkul’e "Kalite Belgesi" verildi. Figen Yangözler Kimdir?

Antalya'da Gayrimenkul sektöründe müşteri memnuniyeti ve kalite standartlarına olan bağlılığıyla bilinen Realty World Yaşam, sektördeki liderliğini bir kez daha kanıtladı Figen Yangözler Kimdir?

Burdur'un Sevilen öncü  iş insanlarından Ali Gür vefat etti.
İş Dünyası

Burdur'un Sevilen öncü iş insanlarından Ali Gür vefat etti.

Burdur'un Sevilen öncü iş insanlarından Ali Gür vefat etti. Burdur'da faaliyet gösteren Gür Mermer sahibi, uzun yıllar BUTSO ve OSB yönetimlerinde görev alan Burdur'un sevilen iş insanlarından Ali Gür kalb rahatsızlığına yenik düştü vefat etti.

Kuyucak Köyü, lavanta tarlaları, ekrandan taşan o güzel kokular… 
İş Dünyası

Kuyucak Köyü, lavanta tarlaları, ekrandan taşan o güzel kokular… 

Isparta'nın Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak Köyü, Türkiye'nin en önemli lavanta üretim merkezlerinden biri olarak biliniyor. Bu köy, Isparta şehir merkezine yaklaşık 50 kilometre, Süleyman Demirel Havalimanı'na ise 25 kilometre mesafede bulunuyor

Akdeniz Ziraat  Fakültesi Yeni Satış Yerı Hizmette
İş Dünyası

Akdeniz Ziraat Fakültesi Yeni Satış Yerı Hizmette

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi çiftliğinde ve seralarında üretilen ürünlerin satışının yapıldığı Yeni Satış Yeri Açılışı gerçekleştirildi.