Ordu / Ünye

Atlar Atatürk için koştu

Atlar Atatürk'e Saygı için düzenlenen yarışlarda kıyasıya mücadele etti.

Atlar Atatürk için koştu

Ordu’nun Ünye Belediyesi ile Ünye Rahvan Atçılık ve Spor Kulübü tarafından atlar Ata’ya Saygı için organize edilen yarışlarda kıyasıya mücadele etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yılı olması nedeniyle Ünye Belediyesi ile Ünye Rahvan Atçılık ve Spor Kulübü tarafından rahvan at yarışları düzenlendi. Yurt içinden çok sayıda vatandaşların da katıldığı organizasyonda yarışlar "Baş, Başaltı, Büyük Orta, Küçük Orta, Deste, Taze Beşli, Dörtlü, Üçlü, Minik ve Dört Nal” kategorilerinde yapıldı. Ünye Belediyesi Binicilik Tesisleri’nde gerçekleşen yarışlarda konuşan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “10 Kasım Ata’ya saygı münasebetiyle o gün yamadık ama bugün 13 Kasım itibariyle 10 Kasım’da vefat eden ve bugün 84. yıl dönümünde vefatıyla andığımız Ata’mıza hem rahmet hem şükranlarımızı sunuyorum. Bugün de düzenlediğimiz bu yarışları Ata’mıza saygı anlamında atamıza atfediyoruz. Tabi bugün yerli dörtnal yarışlarında Hatice kızımız yine kupayı kaptı. Kupayı kapmasından ziyade şehitlerimiz adına yarışması ve birinciliği alması çok daha ayrı bir önem taşımaktaydı kendisine teşekkür ediyoruz ve tebrik ediyoruz” dedi.

Yarışmalarda Baş, Başaltı, Büyük Orta, Küçük Orta, Deste, Taze Beşli, Dörtlü, Üçlü, Minik ve Dört Nal kategorilerinde dereceye giren yarışmacılara ödülleri ve kupaları verildi.

Programa ayrıca Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye İlçe Emniyet Müdür Celal Sarısoy, Ünye İlçe Jandarma Komutanı Üst Teğmen Muhammet Ali Gökkan, Ünye Belediye Başkan Yardımcıları Orhan Gürel, Ali Kemal Mehel, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Bekir Şimşek, Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Çalışkan, Ünye Terziler, Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Çat, siyasi parti ve STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya 'da Atatürk ölümünün 85. Yılında “Son Balo” ile anıldı
Yaşam

Antalya 'da Atatürk ölümünün 85. Yılında “Son Balo” ile anıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ölümünün 85. yılında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü “Son Balo” ile andı. Şef Aydemir Tuncer yönetimindeki Türk Sanat Müziği İcra Heyeti’nin gerçekleştirdiği Atatürk’ü Anma Konseri’nde son baloda çalınan şarkılar seslendirildi. Devamı haberimizde...

10 Kasıma özel  Ata’ya Saygı yürüyüşü
Yaşam

10 Kasıma özel Ata’ya Saygı yürüyüşü

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal’in ebediyete intikalinin 85’inci yılı anısına ‘Ata’ya Saygı Yürüyüşü’ düzenledi. Binlerce Antalyalı ellerinde meşaleler, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’ndan başlayan fener alayına katıldı.

CHP Bucak'tan Atatürk için hatim ve pişi etkinliği
Yerel

CHP Bucak'tan Atatürk için hatim ve pişi etkinliği

CHP Bucak İlçe Başkanlığı, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü kapsamında hatim ve pişi etkinliği düzenledi.

Burdur'da Büyük Önder Atatürk törenlerle anıldı
Yerel

Burdur'da Büyük Önder Atatürk törenlerle anıldı

Burdur'da Büyük Önder Atatürk törenlerle anıldı. Büyük Önder Atatürk, Burdur'da vefatının 85. yıl dönümünde düzenlenen törenlerle anıldı.

Türk Yıldızları Antalya’da nefes kesti
Yaşam

Türk Yıldızları Antalya’da nefes kesti

Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi "Türk Yıldızları"nın Antalya’da "Ata’ya Saygı Özel Gösteri" uçuşunu çok sayıda vatandaş ilgiyle izledi.

Altınyayla'da Atatürk'ü anma töreni
Yaşam

Altınyayla'da Atatürk'ü anma töreni

Burdur'un Altınyayla ilçesinde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 85. yıl dönümü münasebetiyle Atatürk Anıtına Çelenk sunma töreni düzenlendi.