ÇİFTÇİ PERİŞAN DURUMDA, BAHÇELER KURUDU, MEYVELER DÖKÜLDÜ
Korkutelili üreticiler bahçeler gelene suyu verilmemesine isyan etti. Yıllardır üreticilik yapan Korkuteli eşraflarından Mustafa Kemal Kazak, yetkilileri topa tuttu.
Kazak, “Ağustos 1 oldu. Halen 1’inci Sulamayı yapamadık. Meyve Temmuz ayında büyür. Şuan halen damlama suyu yok. Vişneyi topladık yarısı susuzluktan kurudu. Kiraz kurtlandı. Kayısıyı topladık su yok, halen su yok, bunun mazereti nedir. Temmuzda su vereceksen Haziran ayında tüm hazırlıkları tamamlayıp, suyu vermen gerekiyordu. 1 ay kaldı yazın bitmesine hala su yok. Haftaya ancak gelir diyorlar.
Ağaç Temmuz ayında göz yapar, bu ağaçlar susuzluklar meyveyi attı ağaçlar meyvenin suyunu çekti ve meyveyi attı. Gelecek yılık meyvesini hazırlaması için göz yapması gerekiyordu o şansıda kalmadı. Üretici bu yıl bol rahmetten neden se faydalanamadı.
İlaççı parasını peşin alıyor, Mazotçu peşin alıyor, Oda parasını alıyor, tarım ilçe müdürlüğü parasını alıyor, vatandaşın halini soran yok. Ne siyasiler ilgileniyor, ne de yerel yöneticiler” dedi.
Doğayı Korumak Herkesin Görevi
Kazak, İlçede nedense bir sıkıntı var. Meyve sebze ambarı diyorlar, Haziran ayında verilmesi gereken su neden se Ağustos ayı başladı ve halen bahçelerimizi sulayamadık.
Ben bu bahçede eksi derece de budama yaptım, 45 derecede kayısı ve vişne topladım. Şuan suyunu alamayan meyveler dökülmeye başladı. Tek ümidimiz olan meyvelerde dökülünce maalesef perişan durumdayız. Herkes ekonomisine katkı için çalışıyor. Bu kadar masraf ettik, zaman harcadık, para harcadık ama karşılığını alamıyoruz. Tek sıkıntı su. Mevsiminde gelmeyen suyu ne yapayım.
Evet üretim konusunda yetkililerden duyarlılık bekliyor. İnsan umut ile yaşar, bu milletin ümidini kırdıktan sonra düzelmez. Bu sıkıntı barajdan su alan tüm üreticiler için geçerli.
Herkes konuşacak ancak muhatap bulamıyor. Biz toplum olarak şikayet etmeyi alışmamışız. Yetkililerde biraz duyarlı olsun” dedi. Korkuteli Gündem Gazetesi Adem Durmaz