Antalya / Muratpaşa

Başkan Böcek Sessizliğini Bozdu Antalya Altın Portakal Film Festivali hakkında konuştu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek " Cumhuriyetimizin 100. yılında Festivalimizin 60. yılını kutlarken Antalya Altın Portakal Film Festivali’ni daha da ileriye götürmek için aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz".

Başkan Böcek  Sessizliğini Bozdu Antalya Altın Portakal Film Festivali hakkında konuştu

Kamuoyunun dikkatine
Antalya Altın Portakal Film Festivali, tarihin en zorlu dönemlerinde var olmuş ve filmlerin sınırları aşan tüm duygularına ev sahipliği yapmıştır. İnsanlığın tarih boyunca yanında ve karşısında olduğu ne varsa, sanatla dile getirilmiş olmasına özgürlük olarak bakmıştır.
Antalya Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz 4 yıl boyunca; seçici kurulların oluşmasına, jürilerin belirlenmesine, filmlerin içeriğine ve filmlerin kazanıp kazanmaması konusuna hiçbir şekilde dâhil olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır.
Daha önceki yönetim tarafından festival kapsamından çıkarılan ulusal yarışma kategorisi, büyük emeklerle ve festivali özüne döndürme inancıyla bizim dönemimizde yeniden festival kapsamına alınmıştır. Bu karar bizim sansüre karşı olan duruşumuzun en net göstergesidir.
Son 4 yıldır olduğu gibi, Antalya Büyükşehir Belediyesi filmlerin ve kurulan hayallerin büyümesi için festival süresi boyunca sadece ve sadece ev sahipliği görevini üstlenmektedir. Bu ev sahipliği uluslararası bir festival olan Altın Portakal Film Festivalinin bağımsızlığı ve özgür yapısı için kritik bir öneme sahiptir.
Ulusal ve uluslararası faaliyetlerimizle; Antalya’mıza ve sinemaseverlere verdiğimiz sözü tutarak, çalıştığımız her alanda olduğu gibi sinema emekçilerinin gayretlerine daima destek olacağız.
Cumhuriyetimizin 100. yılında Festivalimizin 60. yılını kutlarken Antalya Altın Portakal Film Festivali’ni daha da ileriye götürmek için aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.
SaygılarımlaMuh

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Son Dakika Antalya Altın Portakal Film Festivali İptal Edildi
Yerel

Son Dakika Antalya Altın Portakal Film Festivali İptal Edildi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Altın Portakal Film Festivali iptal edildiğini duyurarak, detaylar haberimizde

Antalya Filim Forum'da Yer Alacak İlk  Projeler Belli Oldu
Yaşam

Antalya Filim Forum'da Yer Alacak İlk Projeler Belli Oldu

Belgesel Work-in-Progress Platformu’nda beş proje yarışacak . Devamı haberimizde..

Altın Portakal’da 'Bomboş' görücüye çıktı; Filme izleyicilerden yoğun ilgi
Magazin

Altın Portakal’da 'Bomboş' görücüye çıktı; Filme izleyicilerden yoğun ilgi

Tüm hızıyla süren 59. Antalya Altın Portakal Film Festivalinde, bugün Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan “Bomboş” filminin söyleşisi düzenlendi.

Antalya Valisi Hulusi Şahin  Ramazan Bayramlaşmasında
Yerel

Antalya Valisi Hulusi Şahin Ramazan Bayramlaşmasında

Vali Hulusi Şahin Akdeniz Üniversitesi Camii'nde kılınan bayram namazının ardından Antalyalılarla bayramlaştı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, üreticiye destek olmaya devam ediyor
Yerel

Antalya Büyükşehir Belediyesi, üreticiye destek olmaya devam ediyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, üreticiye destek olmaya devam ediyor. Süt Yem Projesi kapsamında Elmalı, Korkuteli, Konyaaltı ve Döşemealtı’nda 68 üreticiye, süt yemi desteğinde bulunuldu. Daha önce iki ayda bir alınan süt yemi destek başvuruları ayda bir yapılabilecek.

Antalya'da Konuşan CHP Genel Başkanı Özgür  Özel: “Türkiye’yi AB’nin tam üyesi haline getireceğiz“
Yerel

Antalya'da Konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Türkiye’yi AB’nin tam üyesi haline getireceğiz“

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Türkiye’yi Avrupa Birliği’nin tam üyesi haline getirip gencimizin elindeki pasaportuyla istediğinde gittiği, istediği yerde okuduğu ama istediğinde de gelip müreffeh bir şekilde yaşadığı bir hale getireceğiz” dedi.