Burdur

Başkan Özboyacı: "Bizler konuşmayalım faaliyetlerimiz konuşsun."

Burdur, artan turizm faaliyetleriyle Türkiye'nin dikkat çeken destinasyonları arasına giriyor. Balon uçuşlarından, tarihi eserlerin geri getirilmesine kadar birçok yenilik!

Başkan Özboyacı: "Bizler konuşmayalım faaliyetlerimiz konuşsun."

AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı yapmış olduğu basın açıklamasında; “Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz olarak Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hükümetimizin koymuş olduğu Burdurumuzun Kültür ve Turizm Tanıtımı hedeflerine ulaşmamızda ki büyük emeklerinden dolayı tüm emeği geçenlere üstün çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz. İlimiz turizm pastasındaki payını her yıl bir önceki yıla oranla yükseltmektedir. Pazar günü itibariyle ticari olarak salda gölümüzde balon uçuşlarımızın başlayacağı müjdesini de bu vesileyle vermiş olalım. Bizler konuşmayalım faaliyetlerimiz konuşsun. İşte Burdurumuza Kültür ve Turizm alanında yapılmış olan tanıtım çalışmaları;”

BURDUR İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ 2023-2024 YILLARI FAALİYET RAPORU;
Sürdürülebilir Turizm Toplantısı
Burdur İlinde faaliyet gösteren turizm sektörü temsilcilerinin ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla; sürdürülebilir turizm programı, turizmin yaygınlaştırılması, Burdur ilinde turizmin 12 aya çıkarılması, turizminin geliştirilmesi ve sektörün ihtiyaç ile önerilerinin görüşülmesi yanı sıra fikir alışverişleri amacıyla Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Merkezi’nde 09 Mart 2023 tarihinde bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Sürdürülebilir Turizm Programı - Sürdürülebilir Turizm 1. Aşama Belgesi için ilimizde bulunan konaklama tesislerimizin en kısa sürede belgelerini tamamlamak için çalışmalarımız tamamlanmıştır.

Turizm Paydaş Toplantısı
20 Mart tarihinde Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün koordinasyonunda kaymakamlar, belediye başkanları, TÜRSAB temsilcileri, ARO temsilcileri ve sektör paydaşlarının katılımıyla Burdur turizminin geliştirilmesi, mevcut sorunlara çözüm önerileri ve paydaşlar arası koordinasyonun sağlanması amacıyla toplantı düzenlendi.

Turizm Destinasyon Çalışması
Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda, Yaşayan İnsan Hazinesi Mehmet BEDEL, Burdur Yörük Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Alaattin KALKAN, Burdur İl Jandarma Komutanlığı, Seyahat Acentaları, ARO, Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, İl Özel İdaresi, Burdur Müze Müdürlüğü ve TÜRSAB Denizli Bölge Temsil Kurulu temsilcilerinin katılımlarıyla 11 Nisan 2023 Salı günü saat 11:00'de Burdur Kültür Merkezi'nde “Turizm Destinasyon Çalışması” toplantısı düzenlendi.

Burdur’da turizm sezonun yaklaşmasıyla birlikte devam eden altyapı sorunlarının çözülmesi için gerekli önlemlerin ivedilikle alınması konusunda planlamalar yapıldı. Burdur’da faaliyet gösteren seyahat acentaları, TÜRSAB temsilcileri ve Rehberler ile birlikte teknik tanıtım gezisi düzenlenmesine karar verildi.

Tarihi Eserlerin Geri Getirilmesi
Burdur İl Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Emre GÜRSOY ve Burdur Arkeoloji Müzesi Müdürü Murat KALEAĞASIOĞLU Burdur iline ait olan ve Amerika’ya yasadışı yollarla kaçırılan tarihi eser, restorasyon çalışmalarının ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla 31 Mart'ta yapılan törenle teslim alındı. Eserlerin geri kalanının Eylül ayı içinde geri alınacaktır.

Eon Turizm Seyahat Acentası ve Tur Operatörü
Eon Turizm Seyahat Acentası ve Tur Operatörü, organizasyonu ile Romanya (5), İspanya (2), İngiltere (4), Yunanistan (3), Macaristan (1), Hollanda (2) ve Türkiye (3) olmak üzere rehberler ve seyahat acentası temsilcilerinden oluşan bisikletçi grubunun katılımıyla Sagalassos Antik Kenti’ne bir tur düzenlenmiştir.

Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Sergisi
Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yaygın Kültürel Eğitim Faaliyetleri kapsamında Geleneksel Türk Süsleme Sanatları ve El Sanatlarımızdan olan tezhip, minyatür, ebru, deri ve keçe kurslarına katılan kursiyerlerin eserlerinin yer aldığı Geleneksel Türk Süsleme Sanatları ve El Sanatları 100. Yıl Sergisi Burdur Kültür Merkezi’nde sergilendi.

Turistik Sıcak Hava Balonu Tanıtım Faaliyetleri
Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda 5 Şubat 2024 Pazartesi günü Burdur Gazi Atatürk Stadyumu’nda yere bağlı sıcak hava balonu gösteri uçuşları gerçekleştirilmiştir.

3 adet sıcak hava balonunun 4'er kişilik gruplar halinde yapılan uçuşlar halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenmiştir

Burdur Tanıtım Gezileri
Antalya Rehberleri Burdur’a Çıkarma Yaptı. Antalya Rehberler Odası'ndaki turist rehberleri, Burdur Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz koordinasyonunda düzenlenen eğitim gezisine katıldı. Gezide Burdur'un doğal ve kültürel değerleri tanıtıldı.

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası
22-25 Mayıs 2023 tarihleri arasında 2.si düzenlenen Türk Mutfağı Haftası kapsamında; Gölhisar Kavurması, Sakalçarpan (Sülük) Çorbası, Düğülcük, Keşkek, Göce, Salep, Tarhana Çorbası, Un Helvası, Yufka Ekmek, Su Böreği Toros Yörük Pidesi, Burdur Bisküvisinin yansıra çay ikramında bulunulmuştur ve etkinliğe yaklaşık 6.300 kişi katılmıştır. Burdur Merkez ve İlçelerin katılımıyla Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri 22- 23 Mayıs 2023 tarihlerinde Bakibey Konağı’nda ve 24-24 Mayıs 2023 tarihlerinde Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilmiştir.

Türk mutfağı konusunda farkındalık yaratmak, markalaşmak ve Türk mutfağının sağlıklı, geleneksel özelliklerini yurtiçi ve yurtdışında vurgulamak, bilinirliğini, sürdürülebilirliğini sağlamak amacıylaTürk Mutfağı 21-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında bir kez daha Burdurumuzda çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlanmıştır. Yöremize özgü yemekleri, yöremizin tarihi turistik yerlerini, halkımızın misafirperverliğini tüm Dünyaya duyurmayı amaçladığımız bu haftada, dünyamızın Rusya, İngiltere, Litvanya, Kırgızistan, Azerbaycan, Kazakistan gibi çeşitli ülkelerinden aramıza katılacak olan misafirlerimizle birlikte yöremizin özgün yemekleri ikram edilecek, lezzetlerimiz böylece Dünyaya da tanıtılmıştır. Dünyanın çeşitli ülkelerinden misafir ettiğimiz konuklarımızla birlikte yapılan kortej yürüyüşümüz sonrası, açılış programımız ve ikramlarımız, Rus öğrencilerin dans gösterisini, Burdurlu öğrencilerin Halk Oyunları gösterisi ardından halkımız Burdur Meydanımızda Ünlü Şef Dr. Esat ÖZATA’nın tarifleri canlı olarak yaptığı bir programı izleme fırsatı bulmuştur.

2023 ve 2024 yıllarında Burdur’da gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası dünya çapında en geniş çaplı etkinlikler olarak gerçekleştirilmiştir.

Influencer ve Basın Ağırlamaları
04-05 Haziran 2023 Tarihlerinde Yapılan "Influencer Ağırlama" Etkinliğimiz kapsamında misafirlerimiz Sagalassos Antik Kenti, Salda Gölü, Kibyra Antik Kenti, Burdur Müzesi gibi ilimizin önemli kültür ve turizm değerlerini gezmişler, Karacaören Baraj Gölü’nde tekne ve kano turu yapmışlar ve ceviz ezmesi ile Burdur Şiş yapımını görmüşlerdir. Ayrıca, Yaren Gecesi etkinliği ile Burdur Halk Kültürünü izlemiş, Burdur Mutfağını tanımış ve tüm bu deneyimleri görseller ve videolar ile sosyal medya hesaplarında takipçileriyle paylaşmışlardır.

Gardens By the Bay Organizasyonu
13 Temmuz Bakanlığımız koordinasyonunda Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı aracılığıyla “Gardens By the Bay Organizasyonu” Ağırlaması gerçekleştirilmiş olup Singapur’dan gelen ziyaretçiler Sagalassos Antik Kenti, Kibyra Antik Kenti ve Lisina Doğa’nında aralarına bulunduğu önemli turistik yerleri ziyaret ettiler.

Lavanta Basın Ağırlaması
12 Temmuz tarihinde Bakanlığımız koordinasyonunda Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı aracılığıyla Romanya, Sırbistan, Macaristan, Azerbaycan, Kazakistan ve Özbekistan gibi çeşitli ülkelerden gelen basın mensuplarını ilimizde “Lavanta Basın Ağırlaması” etkinliği kapsamında ağırlandı. İlimizde Sagalassos Antik Kenti, Lisina Doğa ve Burdur Müzesi gibi önemli turistik yerleri ziyaret ettiler. Gezilerini tamamlayan basın mensuplarını akşam düzenlenen Yaren Gecesi ile inanılmaz bir gece yaşadı. Gelen konuklar sunulan yöresel yemekleri büyük bir zevkle yediler ve çok memnun olduklarını iletti. Yaren Gecesi kapsamında Sipsi, Cura ve Kabak Kemane gibi yöresel çalgılarımız ile Teke Zortlatması ve Serenler Zeybeği gibi yöresel oyunlarımız ile eğlenceli bir etkinlik geçirdiklerini ifade ettiler.

20-25 Mayıs 2024 tarihlerinde Singapur'dan gelen basın mensupları ilimizde ağırlanarak Sagalassos Antik Kenti, Kibyra Antik Kenti ve Lisina Doğa’nında aralarına bulunduğu önemli turistik yerleri ziyaret etmişlerdir.

15 - 19 Mayıs tarihlerin de Kanada'dan gelen 4 kişilik kanaat önderi ekibi ilimizde ağırlanarak Sagalassos Antik Kenti, Kibyra Antik Kenti ve Lisina Doğa’nında aralarına bulunduğu önemli turistik yerleri ziyaret etmişlerdir.

19 – 21 Haziran 2024 tarihlerinde SandStone çekim ekibi toplam yedi kişi olmak üzere aktüel kamera ve drone ile Burdur genel, Sagalassos Antik Kenti ve Burdur Müzesi’nde fotoğraf ve video çekimleri gerçekleştirmiştir.

5-7 Temmuz 2024 tarihlerinde Burdur Dijital PR projesi kapsamında fotoğraf ve video çekimleri gerçekleştirilmiştir.

LA ISLA TELEMUNDO ve AZTECA proje ekibinin 16 Ağustos 2024 – 15 Eylül 2024 tarihleri arasında Amerika - Telemundo ve Meksika Azteca kanallarında yayınlanacak olan Acun Medya 'LA ISLA YARIŞMA PROGRAMI' için Burdur'da çekimler gerçekleştirmesi planlanmaktadır.

Yaren Gecesi Marka Çalışmaları
İlimizde gerçekleştirilen Influencer Ağırlama, Gardens By the Bay Organizasyonu, Lavanta Basın Ağırlaması gibi etkinlikler kapsamında Yaren Geceleri düzenlenmiştir. Yaren Gecesi’nin bir marka olabilmesi için görüşmeler ve çalışmalar devam etmektedir.

Turizm Çalıştayı
Burdur Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi işbirliğiyle “Türkiye Yüzyılı Burdur Turizm Sorunlarının Tespiti ve Çözüm Önerileri Çalıştayı” 23 Ekim Pazartesi günü Salda Lavanta Tepesi Otel’de gerçekleştirilmiştir.

Pisidia Rotası Basın Ağırlaması
İlk kez gerçekleştirilen Pisidia Programı; 26-30 Ekim 2023 tarihlerinde Antalya, Burdur ve Isparta illerinde gerçekleştirilmiş olup Fransa, İngiltere, Almanya, Macaristan, Makedonya ülkelerinden 6 kişilik basın ağırlaması gerçekleştirilmiştir.

Antalya Turizm Fuarı
26 - 27 Ekim tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilen ve yaklaşık 25.000 turizm paydaşının katıldığı fuarda Jollytur, Agoda, Tatilsepeti, Tatilbudur ve Pegas gibi ulusal ve uluslararası ölçekteki firmalar ile B2B görüşmeleri yapılmıştır.

Sagalassos Sky Ultra
11 - 12 Kasım tarihleri arasında Ağlasun ilçemizde gerçekleştirilen ‘Sagalassos Sky Ultra’ koşu organizasyonuna toplam 156 sporcu kayıt yaptırmıştır. 2023 yılında Demo olarak kısıtlı katılımcıyla gerçekleştirilen etkinliğin 2024 yılı Kasım ayında uluslararası sporcularında katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanmıştır.

Isparta Turizm Fuarı
Türkiye turizm pazarının ve dünya pazarlarının bir araya gelmesi amacıyla gerçekleştirilen “1. Isparta Turizm ve Gastronomi Fuarı” Gökkubbe Fuar Alanı’nındaki açılışa İl Müdürlüğümüzce katılım sağlanmıştır.

Bakibey Konağı’nın Tekrar Ziyarete Açılması
Bakibey Konağı tekrar ziyarete açıldığı ilk 20 günde yaklaşık 500 kişiyi ağırladı.

Kanal 7 Gündüz Gece Programı
Kürşat Biçici tarafından sunulan Gündüz Gece programını ilimizde ağırlayarak kültürel, tarihi ve turistik destinasyonlarımızın tanıtımını sağladık.

Gül Yolu Projesi
2024 yılı Mayıs ayında Valimiz Sayın Türker ÖKSÜZ tarafından ilan edilen Gül Yolu Projesi ile yeni bir rota oluşturularak Burdur ile özdeşleşen gül ve lavanta derelerinin daha büyük kitlelere tanıtılması yolunda büyük bir adım atılmıştır. 82 km olan Gül Yolu Projesi ile gül turizmi 3 aylık döneme çıkarılacaktır.

Paraşüt ve Parafly Parkur Çalışması
Burdur turizminin çeşitlendirilmesi gelirlerin artırılması için alternatif turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla parkur çalışmaları planlanmaktadır.

Salda Gölü Sıcak Hava Balonu Turları
Burdur turizminin çeşitlendirilmesi gelirlerin artırılması için alternatif turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla Salda Gölü’nde 14 Temmuz 2024 tarihinde Valimiz Sayın Türker ÖKSÜZ’ün katılımıyla sıcak hava balon turlarının tanıtımı yapılmış olup Ağustos 2024 tarihinden itibaren balon turları başlamıştır.

Burdur Kültür Merkezi
Burdur Kültür Merkezi devlet tiyatroları ve özel tiyatrolar ile çeşitli kültürel etkinliklere ev sahipliği etmektedir.

Son yıllarda Burdur’a artan ilgi gerek Burdur Müzesi ile Doğa Tarihi Müzesi gerekse Sagalassos Antik Kenti, Kibyra Antik Kenti Kremna Antik Kenti gibi örenyerlerine gelen ziyaretçi sayılarına da olumlu yansımaktadır. Kümülatif olarak baktığımızda ise artış oranı toplam %35,42’dir. Burdur’da müzelere ve antik kentlere ziyaret sayıları son yılların rekorunu kırmakta olup artış hızla devam etmektedir.

Çapraz Tanıtım Faaliyetleri
Bakanlığımız Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile ilimizin tanıtımı için yürütülen çalışmalar kapsamında Sayın Valimiz Türker ÖKSÜZ başkanlığında 06.05.2024 tarihinde gerçekleştirilen Burdur İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu toplantısında, Salda Gölü, Kibyra Antik Kenti, Sagalassos Antik Kenti ve Burdur Arkeoloji Müzesi gibi turistlerin sıkça ziyaret ettikleri yerlerde çapraz tanıtımlar yapılması kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda, Burdur Arkeoloji Müzesi’nde Sagalassos ve Kibyra Antik Kentleri İngilizce ve Türkçe 2’şer adet olmak üzere toplam 4 adet tanıtım panosu, Kibyra Antik Kenti’nde 1 adet Türkçe Burdur Müzesi ve 1 adet İngilizce Sagalassos Antik Kenti olmak üzere toplam 2 adet tanıtım panosu, İnsuyu Mağarası’nda 1 adet Türkçe Kibyra Antik Kenti ve 1 adet İngilizce Burdur Müzesi olmak üzere toplam 2 adet tanıtım panosu, Sagalassos Antik Kenti’nde1 adet Türkçe Kibyra Antik Kenti ve 1 adet İngilizce Burdur Müzesi olmak üzere toplam 2 adet tanıtım panosu, Burdur Valiliği Girişi’nde 1 adet Türkçe Sagalassos Antik Kenti tanıtım panosu yerleştirilmiştir. Ayrıca, Salda Gölü Halk Plajı, Tabiat Parkı ve Beyaz Adalar kısımlarına 20 adet tanıtım panosunun daha yerleştirilmesi Ağustos ayı sonunda tamamlanacaktır

Burdur Merkez ve ilçelerde ziyaretçilerin geçiş noktalarında yer alan yol üstündeki tüm totemler yenilenme çalışmaları devam etmektedir.

İl Halk Kütüphanelerimiz düzenlenen etkinlikler ile Türkiye’de 2 sıradadır.

Burdur ilimiz olarak kültür ve turizmin hemen hemen her alanında Türkiye’de ilk sıralarda yer almaya başlamış durumdadır.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Yerli ve Yabancı Turistler Çok Sevecek
Yerel

Yerli ve Yabancı Turistler Çok Sevecek

Burdur Valisi Türker Öksüz, TÜRSAB tarafından düzenlenen Turizm Arama Konferansı'nın açılışında yaptığı konuşmada Burdur'un turizm potansiyelini anlattı.

Burdur İŞKUR Türkiye çapında önemli bir örnek
Yerel

Burdur İŞKUR Türkiye çapında önemli bir örnek

Burdur İŞKUR, 2021-2023 yılları arasında Türkiye çapında birçok kategoride birinciliğe ulaştı. Özel sektörde işe yerleştirme, kadın ve genç istihdamı alanlarında elde edilen başarı detayları burada.

Burdur İli Çavdır İlçe Entegre Hastanesinde çalışmalar süratle devam ediyor
Yerel

Burdur İli Çavdır İlçe Entegre Hastanesinde çalışmalar süratle devam ediyor

Burdur İli Çavdır İlçe Entegre Hastanesinde çalışmalar süratle devam ediyor AK Parti Burdur İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Çavdır ilçemize yapımına başlanan 10 yataklı ilçe entegre hastanesindeki çalışmaların hızla devam ettiği müjdesi verildi.

AK Parti'de ilçe ve il kongreleri ne zaman yapılacak?
Yaşam

AK Parti'de ilçe ve il kongreleri ne zaman yapılacak?

AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, Ankara'da yapılan daraltılmış il başkanları toplantısında ilçe kongrelerinin Ekim ayında, il kongrelerinin ise Aralık ayında yapılacağını açıkladı. Toplantı detayları ve kongre süreci hakkında bilgi almak için tıklayın.

Başkan Özboyacı müjdeyi verdi! Burdur'da okullar yenileniyor
Yaşam

Başkan Özboyacı müjdeyi verdi! Burdur'da okullar yenileniyor

AK Parti hükümeti Burdur Milli Eğitimi alanında yapılan çalışmalara yenilerini eklemeye devam ediyor. Detaylar burada...

Mustafa Özboyacı'dan Burdur Seçim Sonuçları ve Cumhur İttifakı Değerlendirmesi
Yerel

Mustafa Özboyacı'dan Burdur Seçim Sonuçları ve Cumhur İttifakı Değerlendirmesi

Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, seçim sonuçlarına göre belediye meclisleri ve il genel meclislerinde Cumhur İttifakı ruhuna uygun bir işbirliği sağlanamadığını belirtti.