Bedelli askerlik ne kadar olacak?

Bedelli askerlik ücreti 1 Temmuz 2024'te memur maaş zamlarına göre artacak. Tahminlere göre 200 bin liranın üstüne çıkacağı söyleniyor. Son durum ve başvuru şartları ile ilgili tüm bilgiler haberimizde!

Bedelli askerlik ne kadar olacak?

Bedelli askerlik ücreti Temmuz 2024'te yeniden artacak. 2023'te 182.608 TL olan ücretin, memur maaş zamları doğrultusunda 219 bin TL'ye yükselmesi bekleniyor. Yeni bedelli askerlik başvuruları ve ödeme detayları hakkında bilgi edinin.

2023 yılının ilk yarısında 104.084,16 TL olan bedelli askerlik ücreti, geçtiğimiz yılın temmuz ayında 122.351,04 TL'ye yükseltilmişti.

Bu zamların ardından 2024 yılı başında yüzde 49,25 oranında artışla 122 bin 351 liradan 182 bin 608 liraya yükseltilen ücret, temmuz ayında ise yeniden artırılacak.

2024 yılı Temmuz ayında geçerli olacak yeni ücret, memur maaş zammı oranlarına göre hesaplanacak.  Bu kapsamda 6 aylık enflasyon farkına göre hesaplanacak memur maaşı zammının ardından Mali ve Sosyal Haklar Genelgesi yayınlanacak ve 2024 yılının ikinci yarısında uygulanacak bedelli askerlik ücreti kesinlik kazanacak.

Halk TV'nin haberine göre 3 Temmuz tarihinde haziran enflasyonunun beklentiler doğrultusunda artması durumunda yeni bedelli askerlik ücretinin de 219 bin liraya yükselmesi bekleniyor.

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Bedelli askerlik hizmeti kapsamında geçerli olan bedel ve ek bedel tutarı Askeralma Kanunu gereğince 1 Temmuz itibarıyla memur aylık katsayısına göre güncellenecektir. Mevcut bedel tutarı üzerinden bedelli askerlik hizmetine müracaat etmek isteyen yükümlülerin 28 Haziran'a kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlamaları önem arz etmektedir."

Bedelli askerlik başvuruları hem askerlik şubelerinden hem de e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Başvuruların ardından da ödeme süreci başlıyor.

Başvuru şartlarını taşıyan yükümlüler ödemelerini, peşin olarak Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Defterdarlıklar veya Mal müdürlüklerine T.C. Kimlik Numarası beyan ederek yatırabiliyor.

7179 sayılı Askeralma Kanunu 9'uncu maddesi ve Askeralma Yönetmeliği'nin 61'inci maddesi gereğince bedelli askerlik hizmeti için belirlenen tutarlar peşin olarak ödenmekte olup taksit yapılamıyor.

kaynak: gazete duvar

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Bedelli askerlik ücreti zamlandı! Bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu?
Yerel

Bedelli askerlik ücreti zamlandı! Bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu?

2024 yılı ikinci yarısı için bedelli askerlik ücreti belirlendi. Zamla birlikte bedelli askerlik ücreti yüzde 19,4 arttı. Yurt dışında yaşayanlar için bedelli askerlik ücreti belli oldu. Ayrıntılı bilgi için okumaya devam edin!

2024 zamlarıyla gelmeye devam ediyor! Fiyatını duyan korktu
İş Dünyası

2024 zamlarıyla gelmeye devam ediyor! Fiyatını duyan korktu

Memur ve emeklinin maaş zammı belli oldu. Bu oranla birlikte bedelli askerlik ücreti 122 bin 351 liradan 182 bin 608 TL'ye çıktı. Detaylar haberimizde...

Bedelli askerlikte net ücret!
Türkiye

Bedelli askerlikte net ücret!

2023 ikinci yarı yılı için açıklanan yeni bedelli askerlik ücreti 122 bin 351 TL olarak belirlendi. Detaylar haberimizde.

Bedelli askerliğe uygun zam
Türkiye

Bedelli askerliğe uygun zam

Bedelli askerlik ücreti, Cumhurbaşkanı Kararı ile 122.350 TL olarak belirlendi. Detaylar haberimizde...

Bedelli askerlikte celp dönemleri ve birlik yerleri belli oldu
Türkiye

Bedelli askerlikte celp dönemleri ve birlik yerleri belli oldu

MSB tarafından Bedelli askerlik hizmeti kapsamında 2023 yılında silah altına alınacak yükümlülerin celp dönemleri ile birlik yerlerinin belirlendiği duyuruldu.

2023 yılı bedelli askerlik ücreti ne kadar ? İşte yeni ücret
Türkiye

2023 yılı bedelli askerlik ücreti ne kadar ? İşte yeni ücret

2023 yılına dair en çok merak edilenler arasına giren bedelli askerlikte Yeni yılın ücreti belli oldu.