Bekçi olmak isteyenler dikkat! Asıl Adaylar hemen başvuruyu yapın

Polis Akademisi Başkanlığı, 2023 yılı 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınav sonuçlarını açıkladı. Yazılı sınavı geçen adayların bir sonraki aşaması Fiziki Yeterlilik Sınavı olacak.

Bekçi olmak isteyenler dikkat! Asıl Adaylar hemen başvuruyu yapın

 Polis Akademisi Başkanlığı, 2023 yılı 1. Dönem kapsamında düzenlenen Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınav sonuçlarını açıkladı. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen bu alımın detayları merak eden adaylar için netleşiyor. Peki, yazılı sınav sonuçlarına göre bir sonraki aşama nasıl şekillenecek? İşte beklenen alımla ilgili detaylar... 

Türkiye genelinde bekçi alımlarına dair heyecan dorukta! Polis Akademisi Başkanlığı, 2023 yılı 1. Dönem kapsamında düzenlenen Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınav sonuçlarını açıkladı. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen bu alımla ilgili ayrıntılar ve süreç, adayları ilgilendiren önemli bilgilerle birlikte aktarılıyor.

BAŞVURU DETAYLARI

Yapılan duyuruya göre, 26 şehirde gerçekleşecek olan 1.250 bekçi alımı yazılı sınav sonuçları Polis Akademisi'nin resmi internet sitesi üzerinden sorgulanabilir. Asıl adaylara yönelik yapılan önemli bir duyuruda, kazanan adayların atama için gerekli belgelerle birlikte 15 gün içinde İl Emniyet Müdürlüğü'ne başvurmaları gerektiği vurgulandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü bekçi alımları sürecinde yazılı sınavı geçen adaylar arasından en yüksek puandan düşük puana doğru sıralama yaparak, her il için belirlenen kontenjanın 10 katı kadar adayı Fiziki Yeterlilik Sınavı'na çağıracak.

Fiziki Yeterlilik Sınavı, adayların bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısının uygulamalı olarak değerlendirileceği bir aşama olacak. Bu sınav, adayların süreç içindeki performansını belirleyecek ve başarısız olanlar sözlü sınav aşamasına geçemeyecekler.

2023/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınav sonuçları için adayların heyecanla beklediği Fiziki Yeterlilik Sınavı için detaylar henüz açıklanmamış durumda. Ancak, bu süreçle ilgili yapılan her duyuru, adaylara zamanında ulaştırılarak süreci şeffaf bir şekilde takip etmeleri sağlanacak. Adaylar, 2024 yılı yeni bekçi alımı sürecine dair kadro ve kontenjan açıklamalarını da yakından takip ederek, gelecekteki fırsatları için planlarını yapabilecekler.

menemen haber

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Gece kartalları şüphe üzerine durdurdu! Bakın üzerinden ne çıktı
Yerel

Gece kartalları şüphe üzerine durdurdu! Bakın üzerinden ne çıktı

Bucak'ta gece kartalları, devriye sırasında şüphe üzerine durdukları şahıs üzerinde uyuşturucu madde ele geçirdiler.

Antalya'da gece yarısı, bekçilerden yavru kediyi kurtarma operasyonu
Yaşam

Antalya'da gece yarısı, bekçilerden yavru kediyi kurtarma operasyonu

Antalya'nın Serik ilçesinde otomobil içine giren yavru kediyi bekçiler kurtardı. Devamı haberimizde...

Afyon'da bekçiler gecelerin huzurunu sağlıyor
Yerel

Afyon'da bekçiler gecelerin huzurunu sağlıyor

Afyonkarahisar Bolvadin'de bekçiler yaşanabilecek olumsuz olaylara karşı etkin bir mücadele sürdürüyor.

 İŞKUR 19-49 yaş arası en az ortaokul mezunu bekçi alımı yapacak!
Türkiye

İŞKUR 19-49 yaş arası en az ortaokul mezunu bekçi alımı yapacak!

Türkiye'nin İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden bekçi alımları yapılmaya devam ediyor. Vatandaşlar İŞKUR bekçi alımlarını araştırırken yeni ilanlar da gelmeye başladı.

Diyarbakır Silvan'da otobüs devrildi  11 Güvenlik görevlisi yaralandı
Yerel

Diyarbakır Silvan'da otobüs devrildi 11 Güvenlik görevlisi yaralandı

Silvan'dan Diyarbakır'a Taziye için giden Çarşı mahalle bekçileri ve polislerin olduğu otobüs dönüş yolunda devrildi 11 güvenlik görevlisi yaralandı

Beylik silahıyla Nurgül Altıntaş’ı öldüren bekçiye müebbet hapis cezası
Yerel

Beylik silahıyla Nurgül Altıntaş’ı öldüren bekçiye müebbet hapis cezası

Bekçi Eyüp Doğan'a Kağıthane’de tartıştığı Nurgül Altıntaş’ı beylik silahıyla vurarak öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapis cezası verildi.