Boeing’de 30 binden fazla işçi greve gidiyor

Boeing'de yüzde 25'lik maaş artış oranını kabul etmeyen işçiler greve gidiyor. 30 binden fazla işçi iş bırakacak.

Boeing’de 30 binden fazla işçi greve gidiyor

ANKARA-BHA

Boeing işçileri, sendika temsilcileri ve uçak üreticisi arasında yapılan ve yüzde 25’lik maaş artışını da içeren anlaşmanın reddedilmesinin ardından greve başladı. Grev, finansal zorluklar yaşayan şirket ve yeni CEO Kelly Ortberg için büyük bir darbe olarak değerlendiriliyor.

Seattle ve Portland bölgelerinde 737 Max ve 777 gibi uçakların üretiminde görev alan 30 binden fazla işçi eyleme geçti. Bu grev, şirketin güvenlik sorunları ve iki ölümcül kaza sonrasında yaşadığı itibar kaybını telafi etmeye çalıştığı bir dönemde, mali sıkıntıların derinleşmesine neden oldu.

Uluslararası Makinistler ve Havacılık İşçileri Derneği (IAM) 751. Bölge Başkanı Jon Holden, “Üyelerimiz bu gece net bir şekilde seslerini duyurdular ve taleplerini ilettiler” açıklamasında bulundu.

Boeing, işçileri ve sendikayla ilişkilerini yeniden gözden geçirme kararlılığını vurgulayarak, yeni bir anlaşma sağlamak amacıyla müzakerelere yeniden başlayacaklarını duyurdu.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Öğretmenler Cuma Günü Grevde!
Yerel

Öğretmenler Cuma Günü Grevde!

Sendikaya bağlı öğretmenler bugün ilk derse girmedi, cuma günü ise tamamen iş bırakacaklar. Öğretmenler perşembe günü okullarda, cuma günü ise il milli eğitim müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacak. Öğretmen grevi ne zaman? Öğretmenler neden grev yapacak? İşte detaylar...

Doktorlar ve çalışanlar greve gidiyor!  Dikkat Bu tarihlerde aile sağlığı merkezlerinde hizmet yok
Yaşam

Doktorlar ve çalışanlar greve gidiyor! Dikkat Bu tarihlerde aile sağlığı merkezlerinde hizmet yok

Aile hekimleri ve aile sağlığı merkezi çalışanları 1-2 Ağustos 2023 salı ve çarşamba tarihlerinde görev yapmayacaklar.

Almanya’nın Hamburg kentinde trafik kazası 4 yaralı
Dünya

Almanya’nın Hamburg kentinde trafik kazası 4 yaralı

Almanya’nın Hamburg kentinde trafik kazası 4 yaralı Almanya'nın Hamburg kentinde yaşanan trafik kazasında 4 kişi yaralandı. BHA muhabiri, bir yaralının durumunun ağır olduğunu bildirdi...

Dışişleri Bakanlığından ABD-GKRY Savunma İş Birliği yol haritasına sert tepki
Dünya

Dışişleri Bakanlığından ABD-GKRY Savunma İş Birliği yol haritasına sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasında savunma alanında imzalanan iş birliği yol haritasına tepki gösterdi.

İsrail Saldırmaya devam ediyor  Han Yunus'ta katliam yaptı: 40 ölü
Dünya

İsrail Saldırmaya devam ediyor Han Yunus'ta katliam yaptı: 40 ölü

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı çadırlara düzenlediği saldırıda en az 40 kişinin öldüğü, 60'ının yaralandığı belirtildi.

Irak’tan Türk vatandaşlarına vizesiz seyahat hakkı kararı işte şartları
Dünya

Irak’tan Türk vatandaşlarına vizesiz seyahat hakkı kararı işte şartları

Irak’tan Türk vatandaşlarına vizesiz seyahat hakkı kararı Irak Bakanlar Kurulu, Türk vatandaşlarına yönelik önemli bir vize düzenlemesi yaptı. Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, 50 yaş üzeri ve 15 yaşını doldurmamış Türk vatandaşları, umuma mahsus pasaport sahibi olmaları koşuluyla Irak’a vizesiz seyahat edebilecekler.