Borsada vergi karara bağlandı İşte Verilen karar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, borsa vergisi ile ilgili konuştu . vergi konu ne oldu haberimizde

Borsada vergi karara bağlandı  İşte Verilen karar

ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, borsa vergisinin artık gündemlerinden düştüğünü belirtti. Yılmaz, “Bir dönem tartışıldı ve gündemimizden düşmüş oldu” ifadesini kullandı.

Vergi konularında önümüzdeki süreçte esas konunun istisna ve muafiyetlerin mümkün olduğunca daraltılması olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Bundan sonra genel vergi oranlarında, kanuni vergi oranlarında çok değişiklik beklememek gerekir” dedi.

Bloomberg’e verdiği röportajda, bankalar ve finans kuruluşlarının 2025’te geçecekleri enflasyon muhasebesinin ertelenebileceği yönündeki söylentilere de değinen Yılmaz, “Bir süre sonra bu Türkiye’nin gündeminden düşecek. Belki gelecek yıl da bunu tartışacağız ama 2026’da muhtemelen böyle bir tartışma olmayacak” yanıtını verdi.

50 milyon TL’nin altında olan KOBİ’ler için uygulamanın ertelendiğini hatırlatan Yılmaz, “Yatırımları gözetici bir çalışma yürütüyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Gelir İdaresi Başkanlığımız özellikle alternatifler üzerinde duruyor. Gerekirse bu konuda sonbaharda bir kanuni düzenleme yapabiliriz” dedi. ANKARA-BHA

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

 Antalya Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX  'te Konuşan Başkan Böcek Çiftçimiz İçin var Gücümüzle çalışıyoruz
Yerel

Antalya Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX 'te Konuşan Başkan Böcek Çiftçimiz İçin var Gücümüzle çalışıyoruz

Antalya Ticaret Borsası tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin de desteklediği Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX törenle açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Yüksek maliyetler altında ezilen üreticinin, köylümüzün çektiği tüm sıkıntıları yakinen biliyorum. Çiftçimizin hayatını kolaylaştırmak, dertlerine derman olmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Antalya YÖREX’e ilk günde ziyaretçi akını Fuara alanı tıklım tıklım
Türkiye

Antalya YÖREX’e ilk günde ziyaretçi akını Fuara alanı tıklım tıklım

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteğiyle bu yıl 13’üncü kez kapılarını açan Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’i ilk gün 64 bin 215 kişi ziyaret etti.

Antalya’da domatesin miktarı düştü, fiyatı arttı
Türkiye

Antalya’da domatesin miktarı düştü, fiyatı arttı

Antalya’da Eylül ayında domates fiyat endeksi yıllık yüzde 63,40 artarken, miktardaki yüzde 47,37’lik düşüş bu yükselişte etkili oldu.

Borsa İstanbul, 23 Eylül 2024 Pazartesi gününü düşüşle kapatarak yatırımcılarını üzdü.
İş Dünyası

Borsa İstanbul, 23 Eylül 2024 Pazartesi gününü düşüşle kapatarak yatırımcılarını üzdü.

BIST 100 endeksi, yüzde -0,13 değer kaybıyla 9 bin 887,75 puandan günü tamamladı. Gün içerisinde endeks en yüksek 9 bin 980,91 puanı görürken, en düşük 9 bin 857,72 puana kadar geriledi

Başkan Ali Çandır: "Ortak akılla çalışıyoruz"
Yerel

Başkan Ali Çandır: "Ortak akılla çalışıyoruz"

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Müşterek Komite Toplantısı, ATB Ali Çandır, Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci ve 7 meslek komitesi üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Başkan Gündüzalp'ten fedakar basın emekçilerine teşekkür
Yerel

Başkan Gündüzalp'ten fedakar basın emekçilerine teşekkür

Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Gündüzalp, mesajında gazetecilerin önemine vurgu yaparak, fedakar basın emekçilerine teşekkür etti.