Burdur / Bucak

Bucak'ta Yaz Kuran Kurslarına bu yılda yoğun katılım

Bucak'ta Diyanet İşleri Başkanlığı'nın müfredatı çerçevesinde camilerde ve Kur'an kurslarında başlatılan yaz Kur'an kurslarına yoğun ilgi gösteriliyor.

Bucak'ta Yaz Kuran Kurslarına bu yılda yoğun katılım

Bucak İlçe Müftüsü İbrahim Keser, Bucak Müftülüğü olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’nın müfredatı çerçevesinde tüm camilerde ve Kur’an kurslarında yaz Kur’an kurslarının başlatıldığını duyurdu. Öğrenci sayısının geçen seneye göre daha fazla olduğunu belirten Keser, 4-6 yaş grubu dahil olmak üzere geniş bir katılım sağlandığını ifade etti.

BUCAK'TA YAZ KUR'AN KURSLARI 7 HAFTA SÜRECEK
Keser, yaz Kur’an kurslarının 7 hafta süreceğini ve bu süre boyunca din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticilerinin özverili bir şekilde çalıştıklarını vurguladı. Kursların amacı, çocuklara ve gençlere milli ve manevi değerleri aşılamak, günlük hayatta ihtiyaç duyacakları dini bilgileri öğretmek ve Kur’an-ı Kerim’i okumalarını sağlamak olarak belirtildi.

HAFTANIN 5 GÜNÜ TOPLAM 20 SAATLİK DERS PROGRAMI
Haftanın beş günü, günde 4 saat olmak üzere toplamda 20 saatlik ders programı uygulanıyor. Keser, derslerin yanı sıra camilerde ve Kur’an kurslarında sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin de düzenlendiğini belirtti. Çocuklara çeşitli ikramlar yapılırken, özellikle 4-6 yaş grubuna yönelik eğlenceli ve öğretici aktiviteler gerçekleştiriliyor.

AMAÇ: BİLİNÇLİ VE DEĞERLERİNE BAĞLI BİREYLER YETİŞTİRMEK
Keser, sadece dini eğitim vermediklerini, aynı zamanda milli ve manevi değerleri de çocuklara kazandırmaya çalıştıklarını söyledi. Bu değerler eğitiminin, çocukların bilinçli ve değerlerine bağlı bireyler olarak yetişmesini sağlamak amacıyla önemli olduğunu vurguladı.

ÇOCUKLAR GELECEĞİN TEMİNATI
İlçe Müftüsü Keser, velilerin kurslara gösterdiği ilgiden memnuniyet duyduklarını ifade ederek, velilere teşekkür etti. Çocukların geleceğin teminatı olduğunu belirten Keser, "Bu vatan topraklarını, camilerimizi, Kur’an kurslarımızı ve manevi değerlerimizi emanet edeceğimiz kişiler, geleceğimizin teminatıdır," dedi.

MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERLE DONATILMIŞ NESİLLER
Keser, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hedefleri doğrultusunda milli ve manevi değerlerle donatılmış nesiller yetiştirmeye çalıştıklarını ve her gün daha özverili bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Bu bilinçle hareket ettiklerini ve çocukların geleceğe en iyi şekilde hazırlanması için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Bucak'ta unutulmaz anlarla dolu yatılı yaz Kur'an Kursu sona erdi
Yerel

Bucak'ta unutulmaz anlarla dolu yatılı yaz Kur'an Kursu sona erdi

Bucak İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen yatılı yaz Kur'an Kursu sona erdi. Detaylar haberimizde...

Müftü Keser'den Yatılı Yaz Kur'an Kursuna Ziyaret
Yerel

Müftü Keser'den Yatılı Yaz Kur'an Kursuna Ziyaret

Bucak'ta Yatılı Yaz Kur'an Kursunda öğrenciler, dört hafta boyunca bilmediklerini öğrenme ve uygulama imkanı bulacak.

Hayrat Vakfı'ndan Bucak'ta eğlenceli Yaz Kur'an Kursu
Yerel

Hayrat Vakfı'ndan Bucak'ta eğlenceli Yaz Kur'an Kursu

Tüm ülkemizde olduğu gibi Bucak ilçemizde de faaliyet gösteren Hayrat Vakfı’ndan çocuklara müjde ; Bucak'ta eğlenceli Yaz Kur'an Kursu başlıyor.

Bucak'ta minik öğrencilerden yıl sonu şenliği
Yaşam

Bucak'ta minik öğrencilerden yıl sonu şenliği

Bucak'ta Oğuzhan Kuran Kursu, Ravza Kuran Kursu ve Mehmet Akif Kuran Kursu 4-6 yaş sınıflarının yılsonu programı yapıldı.

Bucak İlçe Müftülüğü Aile Haftasında Aileleri Ziyaret Etti.
Yerel

Bucak İlçe Müftülüğü Aile Haftasında Aileleri Ziyaret Etti.

Bucak İlçe Müftülüğü ile Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, Aile Haftası münasebetiyle Bucak ilçesinde evlilikte 60 yılı geçirmiş olan eşlere aile ziyaretleri gerçekleştirdi.

Bucak'ta Kadir Gecesi'nde Camilerde Yoğun Kalabalık
Yerel

Bucak'ta Kadir Gecesi'nde Camilerde Yoğun Kalabalık

Bucak'ta Hacı Ömerağa Camii, Kadir Gecesi'ni coşkuyla ihya etti. Geceye yoğun katılım gerçekleşti. İlçe Müftüsü İbrahim Keser'in vaazı ve Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrası tövbe ve istiğfar yapıldı. Sakalı şerif ziyareti de yoğun ilgi gördü.