Burdur 33’ncü Dirmil Altın Sipsi Yağlı Güreşleri ne zaman yapılacak?

Beş yıl aradan sonra yapılan Burdur 33’ncü Dirmil Altın Sipsi Yağlı Güreşleri Kırkpınar’ı aratmayacak. Peki Burdur 33’ncü Dirmil Altın Sipsi Yağlı Güreşleri ne zaman yapılacak? Hangi başpehlivanlar kol bağlayacak? Canlı yayın var mı?

Burdur 33’ncü Dirmil Altın Sipsi Yağlı Güreşleri ne zaman yapılacak?

Hafta sonunun en büyük yağlı güreş organizasyonlarından biri Burdur’da gerçekleşecek. Beş yıl aradan sonra düzenlenen Burdur 33’ncü Dirmil Altın Sipsi Yağlı Güreşleri, Kırkpınar’ın rövanşı niteliğinde olacak. Bu yıl Kırkpınar Başpehlivanı olan Yusuf Can Zeybek'in yanı sıra, Kırkpınar'da hayal kırıklığı yaşayan Ali Gürbüz ve Orhan Okulu gibi isimler de Burdur’da kol bağlayacak.

Hafta sonu güreşlerin kalbi Burdur’da atacak. Burdur 33’ncü Dirmil Altın Sipsi Yağlı Güreşleri en son 2019 yılında yapılmıştı. Beş yıl aradan sonra düzenlenen Kırkpınar’da güreş tutan güreşlerde 38 başpehlivan kol bağlayacak. Kırkpınar sonrası en büyük organizasyon olan güreşler son olarak 2019’da oynanmıştı. Ali Gürbüz Hasan Cengiz’i finalde yenerek altın kemere ulaşmıştı. 2018 yılının şampiyonu ise Orhan Okulu’ydu.

YUSUF CAN ZEYBEK İLK KEZ SAHADA
Burdur 33’ncü Dirmil Altın Sipsi Yağlı Güreşleri'nde mücadele edecek başpehlivanların arasında 663'ncü Kırkpınar Yağlı Güerşleri'nde Başpehlivan olarak ikinci kez altın kemere ulaşan Yusuf Can Zeybek'de var. Yusuf Can Zeybek'in yanı sıra Ali Gürbüz, İsmail Balaban, Orhan Okulu gibi Kırkpınar'da aradığını bulamayan başpehlivanlr da güreş tutacak.

GÜREŞLERE HANGİ BAŞPEHLİVANLAR KATILACAK?
Yusuf Can Zeybek, Orhan Okulu, Ali Gürbüz, İsmail Balaban, Ramazan Bircan, Hasan Cengiz, Enes Doğan, Osman Kan, Ali İhsan Batmaz, Okan Acar, Mustafa Taş, İbrahim Çoraman, Turan Balaban, Osman Aynur, Mustafa Batu, Ali Altun, Onur Şener, Recep Taslak, Ali Gökcen, Hakan Çalışır, Feyzullah Akyurt, Menderes Saltuk, Serkan Serttürk, İsmail Erkal, Emre Erkal, Ahmet Serbest, Bekir Eryücel, Ertuğrul Dağdeviren, Salih Dorum, Tanju Gemici, Seçkin Duman, Recep Çakır, Ali Yanatma, Ünal Kahraman, Hamza Köseoğlu, Osman Özgün, Yıldıray Akın, Yıldıray Pala katılacak.

GÜREŞLER NE ZAMAN OLACAK, CANLI YAYIN VAR MI?
2024 Burdur 33’ncü Dirmil Altın Sipsi Yağlı Güreşleri 14 Temmuz Pazar günü yapılacak ve Koza TV ile Lider TV’den canlı canlı olarak yayınlanacak.

kaynak: Antalya'nın gündemi

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali başladı.
Magazin

Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali başladı.

Antalya’dan Dünya’ya” mottosuyla Antalya Büyükşehir Belediyesince bu yıl 6-8 Eylül’de üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali başladı.

Burdur son dakika trafik kazası haberi! Kazada ölüler ve yaralılar var
Yerel

Burdur son dakika trafik kazası haberi! Kazada ölüler ve yaralılar var

Burdur-Fethiye karayolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında çok sayıda ölü ve yaralı olduğu öğrenildi. Detaylar için tıklayın...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Mehmet Kacır Isparta’yı Ziyaret Etti
Yerel

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Mehmet Kacır Isparta’yı Ziyaret Etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fatih Mehmet Kacır, çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve açılışlara katılmak üzere Isparta'ya geldi.

Mevsimin ilk karı yağdı! Palandöken Beyaza büründü! Sıcaklık 10 derece birden düştü
Yaşam

Mevsimin ilk karı yağdı! Palandöken Beyaza büründü! Sıcaklık 10 derece birden düştü

Erzurum’da mevsimin ilk karı yağdı. Bugün sabah saatlerinden itibaren kent merkezinde etkili olan soğuk hava ve yağmur Palandöken’in yüksek kesimlerinde kar şeklinde etkili oldu.

Antalya'da Canlara Sahiplenme Yoğunluğu
Türkiye

Antalya'da Canlara Sahiplenme Yoğunluğu

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılında hizmete sunduğu Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, sokak hayvanlarını sahiplenmek isteyen Antalyalılar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Antalya'da Denizde Boğularak Öldüğü Düşünülen Genç  Ortaya Çıktı
Yerel

Antalya'da Denizde Boğularak Öldüğü Düşünülen Genç Ortaya Çıktı

Olay, dün saat 16.00 sıralarında Antalya'nın Konyaaltı ilçesi Akdeniz Bulvarı Konyaaltı Sahilinde meydana geldi.