Burdur

Burdur'da MHP Zaferi! İl Genel Meclisi Başkanlığı MHP'de!

2024 yılı, Burdur'da MHP'nin yılı olarak tarihe geçti. 31 Mart'ta elde ettiği belediye seçimlerindeki zaferin ardından, bugün yapılan İl Genel Meclis Başkanlığı seçimleri ile MHP, Burdur'daki hakimiyetini pekiştirdi.

Burdur'da MHP Zaferi! İl Genel Meclisi Başkanlığı MHP'de!

2024 Burdur’da MHP’nin yılı oldu. MHP’nin mahalli idareler seçimlerinde elde ettiği başarı bugün yapılan İl Genel Meclis Başkanlığı seçimleri ile birlikte taçlandırıldı. İttifak ortağı Ak Parti’nin yaya kaldığı İl Genel Meclis seçimlerinde önemli görevler CHP ve MHP arasında pay edildi. MHP İl Başkanı Gültekin Oktay'da elde edilen bu başarıların mimarı olarak adını yazdırmayı başardı.

6 BELEDİYE KAZANDI

31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerinde Burdur’da en çok belediye kazanan iller arasına girmeyi başaran ve oyunu artıran MHP, Ümit Alagöz ile Tefenni’yi yeniden, Ramazan Ezin ile Çeltikçi’yi yeniden, Selen Kınalı ile Altınyayla ilçelerini kazandı. MHP Beldelerden de İlkay Güngör ile Kızılkaya’yı, Hüseyin Özarslan ile Yusufça’yı, Ayhan Yurdasiper ile Sögüt beldesini kazandı.

4 BELEDİYE MECLİS ÜYESİ

Burdur Merkez’de Ak Parti ile ittifak yaparak aday çıkarmayan MHP, burada da 4 ismi belediye meclisine sokmayı başardı. Adaylarının hem kendi grubunu oluşturacak sayıyı, hem de komisyonlarda görev almalarını sağladı. İttifak ortağı Ak Parti ile birlikte 10 aday meclise girerken, burada da yine kazanan taraf MHP oldu.

MECLİS BAŞKANLIĞI MHP’NİN

Bugün yapılan İl Genel Meclis başkanlık, başkan vekilliği ve encümen seçimlerinde de MHP yine kazanan tarafta oldu. Çok farklı kombinasyonların yapıldığı, Ak Parti yerine CHP ile ittifakın yapıldığı seçimlerde MHP tarihinde ilk kez adayını Burdur’da Meclis Başkanı seçtirmeyi de başardı. Büyük hayal kırıklığı yaşayan Ak Parti buradan da eli boş döndü. Encümen de dahil olmak üzere mecliste önemli görevler CHP ve MHP arasında paylaşıldı.

bomba15

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

İsmail Mutlucan;  MHP'nin kaybetmesine neden oldunuz!
Yerel

İsmail Mutlucan; MHP'nin kaybetmesine neden oldunuz!

MHP Bucak İlçe Başkanı İsmail Mutlucan, Burdur'da yaşanan Cumhur İttifakı açıklamalarına tepki gösterdi. Mutlucan, Çavdır İlçesi'nde CHP'ye verilen desteğin MHP'nin kaybetmesine neden olduğunu savundu.

MHP LİDERİ BAHÇELİ'NİN YENİ 'A TAKIMI'
Türkiye

MHP LİDERİ BAHÇELİ'NİN YENİ 'A TAKIMI'

MHP lideri Devlet Bahçeli başkanlığında 75'i asil 100 üyeden oluşan MYK ile 9'u asil 14 üyeli Merkez Disiplin Kurulu toplandı. 17 Mart'taki kurultayda 11'inci kez güven tazeleyen Devlet Bahçeli, yeni 'A Takımını' belirledi. 15 kişilik Başkanlık Divanı kamuoyuyla paylaşıldı

Bucak İl Genel Meclisi Üyeleri Hazır: MHP Temsilcileri Mazbatalarını Aldı
Yerel

Bucak İl Genel Meclisi Üyeleri Hazır: MHP Temsilcileri Mazbatalarını Aldı

Burdur'un Bucak ilçesinde İl Genel Meclisi üyeleri de itiraz süreçlerinin tamamlanması ile birlikte teslim almaya başladı.

Burdur İl Genel Meclisi Seçimleri: AK Parti, CHP ve MHP'nin Temsilcileri Belirlendi
Yerel

Burdur İl Genel Meclisi Seçimleri: AK Parti, CHP ve MHP'nin Temsilcileri Belirlendi

31 Mart yerel seçimlerinde Burdur İl Genel Meclisi üyeleri belirlendi. AK Parti ve CHP 11'er üye ile temsil edilirken, MHP 5 üye ile Burdur İl Genel Meclisi Başkanlığı seçiminde önemli bir rol oynayacak. Seçimde hangi partinin kazanacağı merak konusu.

Özkan İğci ve Gökhan Altundaş Artık Resmen Görevde!
Yerel

Özkan İğci ve Gökhan Altundaş Artık Resmen Görevde!

Bucak Belediyesindeki yeni dönem için Bucak MHP belediye Meclis Üyesi seçilen Özkan İğci ve Gökhan Altundaş mazbatalarını aldılar. Detaylar haberimizde...

MHP Korkuteli İlçe Başkanı Av.Medine Yapılmışev 'den Açıklama
Yerel

MHP Korkuteli İlçe Başkanı Av.Medine Yapılmışev 'den Açıklama

Milliyetçi Hareket Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Medine Yapılmışev, pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimin ardından basın açıklamasında bulundu.