Burdur

Burdur'da misafir edilen depremzede öğrenciler için ders zili çaldı

Burdur'da depremzede öğrenciler için Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi ilk ve ortaokula çevrildi.

Burdur'da misafir edilen depremzede öğrenciler için ders zili çaldı

Burdur'da depremzede öğrenciler için Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi ilk ve ortaokula çevrildi. Eğitim Fakültesi içerisine 5 anasınıfı, 6 ilkokul ve 6 ortaokul sınıfı oluşturuldu.
2022-2023 eğitim yılı ikinci dönemi başladı. Depremden etkilenip aileleri ile birlikte farklı illere gitmek zorunda kalan öğrenciler için de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çocukların eğitimden geri kalmamaları için çeşitli önlemler alındı. Burdur’da depremzede ailelerin birçoğu Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstiklal yerleşkesi içerisinde yer alan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait yurtlara yerleştirilmişti. Öğrenciler için Eğitim Fakültesi ilk ve ortaokula çevrildi, Milli Eğitim müdürlüğü tarafından öğretmen ataması yapıldı. Eğitim Fakültesi içerisine 5 anasınıfı, 6 ilkokul ve 6 ortaokul sınıfı oluşturuldu. Bugün itibari ile il genelinde 486 depremzede çocuk okullarına başladı.

İlk ders eğlenceli geçti

Depremzede çocuklar için oluşturulan okulun açılışına Vali yardımcısı İbrahim Özkan, İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman, Üniversite Rektörü Adem Korkmaz ve Gençlik ve Spor İl Müdür vekili Mustafa Özçelik katıldı. Tek tek sınıfları gezen protokol üyeleri çocuklarla sohbet ederek öğrencilere başarılar diledi. Depremzede çocuklar için oluşturulan okula atanan 4. sınıf öğretmeni Şükran Özturan yaptığı açıklamada, "Burdur’da oluşturulan okulumuzda farklı şehirlerden gelen öğrencilerimiz için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
Hatay Kırıkhan’dan gelen öğrenci velisi Mustafa Can ise protokol ile yaptığı sohbette bu imkanları sağladıkları için teşekkür etti. Öğrenciler, öğretmenlerinin ve gönüllü üniversite öğrencilerinin eşliğinde hem ders işleyip hem de oyunlar oynayarak birbirleriyle kaynaştılar.

Burdur'da misafir edilen depremzede öğrenciler için ders zili çaldıBurdur'da misafir edilen depremzede öğrenciler için ders zili çaldıBurdur'da misafir edilen depremzede öğrenciler için ders zili çaldıBurdur'da misafir edilen depremzede öğrenciler için ders zili çaldıBurdur'da misafir edilen depremzede öğrenciler için ders zili çaldı

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Gölhisar MYO'da Çınar Kitap Kafe Açılışı Gerçekleşti!
Yerel

Gölhisar MYO'da Çınar Kitap Kafe Açılışı Gerçekleşti!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gölhisar Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen törenle Çınar Kitap Kafe açıldı.

Sportif Dron yarışlarınsa MAKÜ rüzgarı
Yerel

Sportif Dron yarışlarınsa MAKÜ rüzgarı

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ÜNİLİG kapsamında 9 -10 Mayıs 2024 tarihleri arasında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ev sahipliğinde düzenlenen “Sportif Dron” yarışları İstiklal yerleşkesinde bulunan MAKÜ Stadyumun da gerçekleştirildi.

MAKÜ Öğrencilerinden Yapay Zeka ile Mehmet Akif Ersoy Portresi
Yerel

MAKÜ Öğrencilerinden Yapay Zeka ile Mehmet Akif Ersoy Portresi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencileri, milli şair Mehmet Akif Ersoy'u modern teknolojiyle buluşturarak dikkat çekici bir projeye imza attı. Yapay zeka ve metahuman teknolojisi ile oluşturulan Mehmet Akif Ersoy heykeli, ziyaretçilerin sorularını yanıtlayabiliyor ve şiir okuyabiliyor.

İneklerin Stresini alan Türk Müziği Her Derde Deva!
Yerel

İneklerin Stresini alan Türk Müziği Her Derde Deva!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Çiftliğinde Devlet Konservatuarı ile ortak düzenlenen "Türk Müziğinin Süt İneklerinin Hormon ve Süt Verimi Üzerindeki Etkisinin İncelenmesi" projesi çerçevesinde ineklere Türk müziği dinletilerek süt veriminin arttığı gözlemlendi.

MAKÜ 100. Yıl Konseriyle Burdur'da yerini aldı
Yerel

MAKÜ 100. Yıl Konseriyle Burdur'da yerini aldı

MAKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı, Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel bir konser düzenledi. Detaylar ve fotoğraflar haberimizde...

MAKÜ Çiftliği'nde Damızlık Buzağı satışı
Yerel

MAKÜ Çiftliği'nde Damızlık Buzağı satışı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Çiftliği, yüksek kaliteli damızlık buzağılarını ihale ile satışa sundu. Buzağılar, embriyo transferi çalışmaları sonucunda doğdu ve sektörde önemli bir ihtiyacı karşılamak üzere alıcılar arasında kıyasıya bir rekabete sahne oldu.