Burdur / Gölhisar

Burdur'un bu köyü, damızlık hayvan ticaretinde dünya çapında tanınıyor

Burdur'un Gölhisar ilçesinde bulunan Sorkun Köyü, Kayalar Grup'un damızlık hayvan yetiştiriciliği faaliyetleri sayesinde dünyanın dört bir yanından iş insanının uğrak yeri haline geldi.

Burdur'un bu köyü, damızlık hayvan ticaretinde dünya çapında tanınıyor

Burdur'un Gölhisar ilçesinde bulunan Sorkun Köyü, Kayalar Grup'un damızlık hayvan yetiştiriciliği faaliyetleri sayesinde dünyanın dört bir yanından iş insanının uğrak yeri haline geldi.

Burdur'da En çok Ziyaret Edilen Köy Hangisi Yabancı İş İnsanlarının Uğrak Yeri

Aklınıza Salda ya da Sagalasos , Kibriya gelmiş olsa da işin aslı öyle değil. Gölhisar Sorkun Köyü desek! Hadi canım ne alaka diyeceksiniz belki ama dünyanın çeşitli ülkelerinden birçok iş insanının son yıllarda uğrak yeri haline gelmiş durumda.

Sebebi ne derseniz, hiç öyle düşündüğünüz gibi maden, define, efsane tarzı şeyler değil, turizm hiç değil tabi ki. Tamamen reel ticaret amacıyla geliyor bu insanlar. Avrupa'dan, Arap ülkelerinden, Türki Cumhuriyetlerden birçok iş insanı bu köye damızlık hayvan, seracılık, sıvı gübre ticareti için gelmekte.

Gölhisar Sorkun Köyünde açık ve kapalı alanları, tarım arazileri ile birlikte yaklaşık bin dönüm arazi üzerinde tarım ve hayvancılık faaliyetinde bulunan ilimizin dünya çapında tanınan firması Kayalar Group ile iş görüşmesi ve ticaret anlaşmaları yapmak üzere buraya gelmekte bu insanlar.

15 yılı aşkındır Sorkun köyünde faaliyet gösteren Kayalar Hayvancılık ülkemizin her iline ve bir çok ülkeye, ari damızlık düve temin etmekte. Bugüne kadar 5 bini aşkın üreticiye sadece 2023 yılında yaklaşık 10 bin damızlık düve temin etmiştir.

Tarım ve Orman Bakanlığınca Damızlık Düve Yetiştirme Merkezi (DDYM) unvan ve yetkisi olan firma, örnek çiftliği ile yerli ve yabancı birçok üreticinin dikkatini çekmekte ve işbirliği yapmak istemelerine neden olmaktadır. Özellikle son yıllarda Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Kuveyt, Irak, Dubai, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri gibi birçok ülkeden iş insanları, hem tedarik hem de böyle örnek bir işletmenin kendi ülkelerinde de kurulması için danışmanlık hizmeti almak amacıyla Sorkun'a gelmekteler.

Ülkemizde damızlık hayvan yetiştiriciliği konusunda uzmanlaşmış ekibi ile üreticilere temin ettiği düvelerin satışından sonra da üreticilerle irtibatını sürdüren Kayalar Grup özellikle yetiştiricilerin en önemli sorunu olan buzağı kaybı noktasında da Türkiye ortalamasının çok çok altında, dünya buzağı kaybı ortalamasında da başa baş seviyededir.

Ülke hayvancılığında, hem et hem de kaliteli süt üretiminin artmasına, kaliteli damızlık düveleri temin ederek, ülke hayvan ıslahı konusunda, hastalıklardan ari hayvanların artmasına da katkı sağlamaktadır.

Ülke üreticilerine temin edilen düvelerin buzağılarını satın alarak, onları Kayalar Düve Yetiştirme Merkezinde tohumlamakta ve böylelikle ithal düve kalitesinde hayvanları üretme gayretindedir. Damızlık Düve Yetiştiriciliği konusuna özel önem veren şirketin ana misyonu; önümüzdeki on yıllık süreçte, ülkemizin damızlık düve ithal etmesine gerek kalmayacak nitelik ve nicelikte hayvan tedarik edebilecek duruma gelmesini sağlamaktır. Ki mevcut durumda bile yetiştirdiği düveleri Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere Arap ülkelerine de ihracat faaliyetlerinde bulunmaktadır.

Üstlendiği bu misyonla Kayalar Grup birçok yerli ve yabancı firma ile işbirliği yapmakta, ortak ar-ge çalışmalarında bulunmakta ve konularında uzman yine yerli ve yabancı akademisyenlerle çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çalışmaları nedeniyle Türkiye'nin her ilinden ve dünyanın dört bir yanından akademisyenler, üretici ve iş adamları Gölhisar Sorkun'a Kayalar Çiftliğine gelmektedir.

Burdur'da böyle firmaların çoğalması temennisi ile yolunuz düşerse sizlerin de Kayalar Damızlık Düve Yetiştirme Çiftliğini ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur Belediyeler Birliği Başkanı Belli Oldu
Yerel

Burdur Belediyeler Birliği Başkanı Belli Oldu

31mart 2024 pazar günü yapılan yerel Seçimler sonucu Burdur İli ve ilçelerinde Belediye başkan ve meclis üyeleri yeniden şekillendi . Son Burdur Belediyeler Birlik başkanı Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal olmuştu . Yeni Başkan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Oldu

Burdur Abdi Özeren İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti
Yaşam

Burdur Abdi Özeren İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti

Burdur Abdi Özeren İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrenim gören Azra Ahsen Büyükyorulmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etti.

Ömer Güner Vefat Bucak
Yaşam

Ömer Güner Vefat Bucak

Burdur ili Bucak ilçesinden Hizarcı (Senitçi) Ömer Güner Hayatını kaybetti

Burdur'un Sevilen öncü  iş insanlarından Ali Gür vefat etti.
İş Dünyası

Burdur'un Sevilen öncü iş insanlarından Ali Gür vefat etti.

Burdur'un Sevilen öncü iş insanlarından Ali Gür vefat etti. Burdur'da faaliyet gösteren Gür Mermer sahibi, uzun yıllar BUTSO ve OSB yönetimlerinde görev alan Burdur'un sevilen iş insanlarından Ali Gür kalb rahatsızlığına yenik düştü vefat etti.

Burdur'da ev alevlere teslim oldu
Yaşam

Burdur'da ev alevlere teslim oldu

Burdur merkeze bağlı Kocapınar köyünde çıkan yangında boş kerpiç ev yanarak kullanılamaz hale geldi.

Burdur elektrik kesintisi! 22 Nisan Burdur elektrik kesintisi nerede yaşanacak?
Yerel

Burdur elektrik kesintisi! 22 Nisan Burdur elektrik kesintisi nerede yaşanacak?

Burdur'da 22 Nisan 2024 Pazartesi günü elektrik kesintisi var mı? Burdur ve ilçelerinde elektrikler kesilecek mi? Burdur'da yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..