Burdur

Burdur'un yeni turizm çekim merkezi: Milyos Hobbit Hotel

Antalya'ya yakın konumu ile dikkat çeken Milyos Hobbit Hotel, doğa severler ve okul grupları için ideal bir alternatif sunuyor.

Burdur'un yeni turizm çekim merkezi: Milyos Hobbit Hotel

Burdur'da Yeni Bir Turizm Alternatifi: Milyos Hobbit Hotel

Burdur, doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleri ile turizm potansiyeline sahip bir il olarak öne çıksa da turizm altyapısının eksikliği sıkça dile getirilirdi. Ancak son yıllarda turizm sektöründe umut verici gelişmeler yaşanıyor. Tefenni İlçesi'nde hayata geçirilen 'Tefenni Villas' projesi, bu gelişmelerin başlangıcıydı. Şimdi ise Bucak İlçesi Kızılseki Köyü yakınlarında 'Milyos Hobbit Hotel' adlı yeni bir projenin hayata geçirilmesiyle Burdur turizmine farklı bir alternatif sunuluyor.

Eko-Turizm ve Kırsal Turizmin Yeni Bir Adresi

Milyos Hobbit Hotel, eko-turizm ve kırsal turizm alanında öne çıkan bir alternatif sunuyor. Özellikle pandemi sonrası seyahat tercihlerinde değişiklikler yaşanırken, doğal ve açık hava ortamlarına olan ilgi artmış durumda. Bu trende uygun olarak Milyos Hotel, konuklarına doğal bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Burdur'un Tarihi ve Doğal Güzellikleri ile Uyumlu Bir Konsept

Milyos Hotel, adını bölgedeki Milyos Antik Kenti'nden alıyor ve Burdur'un zengin tarihi mirasına gönderme yapıyor. Aynı zamanda doğal çevresiyle uyum içinde olan bu tesis, konuklarına benzersiz bir deneyim sunuyor.

Antalya'ya Yakınlığı ile Dikkat Çekiyor

Burdur'un Milyos Hotel'i, Antalya'ya yakın konumuyla da dikkat çekiyor. Özellikle okulların eğitim kampları ve eğlence etkinlikleri için tercih ettiği bir mekan haline gelmiş durumda. Doğa severler, yoga ve terapi grupları da tesisin ilgi odağı haline gelmiş.

Tesis Detayları

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı bir tesis.
40 dönüm arazi üzerine kurulu.
29 oda, 13 Hobbit evi (toprak altı ev), 10 bungalov oda, 6 Family Suit olmak üzere toplam 29 oda bulunuyor.
Ek yataklarla birlikte 90 yatak kapasitesine ulaşabiliyor.
Yüzme havuzu, çocuk parkı ve hayvanat bahçesi gibi tesisler mevcut.
Hayvanat bahçesinde özellikle Toroslar'a özgü Milli Parklardan alınan ala geyikler bulunuyor.
Milyos Hobbit Hotel, Burdur'a farklı bir turizm deneyimi kazandırırken, bölgedeki doğal güzelliklerin ve tarihi zenginliklerin turizme kazandırılması yolunda olumlu bir adım olarak öne çıkıyor.

Burdur'un yeni turizm çekim merkezi: Milyos Hobbit HotelBurdur'un yeni turizm çekim merkezi: Milyos Hobbit HotelBurdur'un yeni turizm çekim merkezi: Milyos Hobbit HotelBurdur'un yeni turizm çekim merkezi: Milyos Hobbit HotelBurdur'un yeni turizm çekim merkezi: Milyos Hobbit HotelBurdur'un yeni turizm çekim merkezi: Milyos Hobbit HotelBurdur'un yeni turizm çekim merkezi: Milyos Hobbit HotelBurdur'un yeni turizm çekim merkezi: Milyos Hobbit Hotel

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Turizm Haftası'nda Kibyra Antik Kenti'nde Medusa Mozaiği Ziyaretçilerle Buluştu!
Yerel

Turizm Haftası'nda Kibyra Antik Kenti'nde Medusa Mozaiği Ziyaretçilerle Buluştu!

2009 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla ortaya çıkarılan ve yüzde 95 oranda orijinal olması sebebiyle dünyada bir tek Kibyra Antik Kenti’nde bulunan, “opus sectile” tekniğiyle renkli mermerlerden inşa edilen Medusa mozaiği, Turizm Haftası’nın ilk gününde tekrar ziyarete açıldı.

Burdur'da Turizm Haftası Yörük Göçü ile Başladı!
Yerel

Burdur'da Turizm Haftası Yörük Göçü ile Başladı!

Burdur'da 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası kapsamında, Türkiye'nin ilk turizme açılan mağarası olan İnsuyu Mağarası'nda temsili Yörük göçü ile kutlamalar başladı.

Antalya Kaş’ta Turizm Sektörü ve Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması düzenlendi
Yerel

Antalya Kaş’ta Turizm Sektörü ve Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması düzenlendi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Cumhur İttifakı’nın ilçe başkanları, muhtarlar, turizm ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri de katıldı.

Slovenyalı Rehberler Eğirdir'de
Yaşam

Slovenyalı Rehberler Eğirdir'de

SLOVENYALI REHBERLER EĞİRDİR'DE. Türkiye'ye gelen 35 Slovenyalı tur rehber adayı, Eğirdir'i Anadolu turu kapsamında ziyaret etti.

Turizmci Nesrin Burut  Antalya'da  Defnedildi
Yaşam

Turizmci Nesrin Burut Antalya'da Defnedildi

Başarıları ile kendinden söz ettiren Turizmci Nesrin Barut 'un vefatı sevenlerini üzdü.

 Palaz, Afyonkarahisar’da seyirci ile buluşacak
Yaşam

Palaz, Afyonkarahisar’da seyirci ile buluşacak

Türkiye’nin ilk şehit pilotlarının hayatlarının anlatıldığı ‘Palaz’ isimli tiyatro oyunu Afyonkarahisar’da sergilene