Burdur

Burdur Valiliği Hilmi-Hafize Evin Huzurevi: Modern Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından inşa edilen Burdur Valiliği Hilmi-Hafize Evin Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, otel konforunda hizmet sunarak yaşlılara modern bir yaşam alanı sağlıyor. Ak Parti Heyeti'nin ziyareti ve yaşlıların memnuniyeti

Burdur Valiliği Hilmi-Hafize Evin Huzurevi: Modern Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI'NDAN BURDUR'A BÜYÜK BİR HİZMET DAHA

Otel konseptinde inşa edilen Burdur Valiliği Hilmi-Hafize Evin Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi hizmet vermeye başladı..

Huzurevi sakinlerinin her biri “Bize bu imkanı sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan Allah razı olsun.” diye dua etmekten kendilerini alamıyor.

Ak Parti Hükümeti Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Burdur’a büyük bir kamu yatırımı daha kazandırdı. Burdur Yeni Sanayi Sitesi kavşağı üst tarafına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından inşa edilen Burdur Valiliği Hilmi-Hafize Evin Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi hizmet vermeye başladı. Geçtiğimiz Cuma günü hizmet vermeye başlayan kurum otel konseptinde olup, her bir hizmet mevcut.

’Önce sağlık, sonra huzur’ anlayışı olsa gerek revirinden, spor salonlarına, kişisel kuaförden, restoranına varıncaya kadar tüm imkanlar seferber edilmiş. 2’şer kişilik odalı evlerin her birinde televizyon, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın bulunuyor. Merkezi ısıtma sisteminin yanı sıra her odada klimada mevcut. Huzur evinde kalmaya başlayanların her biri “Bize bu imkanı sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan Allah razı olsun. Bu huzurevinin yapılmasında emeği geçenlerde de Allah bin kere razı olsun”. demekten kendilerini alamıyorlar.

İLK ZİYARET AK PARTİ HEYETİNDEN

Ak Parti Hükümetinin Burdur’a kazandırdığı en büyük yatırımları arasında hatta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hizmet yatırımında Türkiye’de ilk 5 İl arasında yerine alan Burdur Valiliği Hilmi-Hafize Evin Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin ilk ziyaretçileri Ak Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı ve yönetim kurulu üyeleri oldu. Burdur’un en başarılı en çok sevilen kurum müdürlerinden ilk sırada bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Burdur İl Müdürü Mukaddes Kılınç’ın da eşlik ettiği ziyaret 6 Aralık 2023 Çarşamba günü saat 11.00- 13.00 saatleri arasında gerçekleşti.

Kuruma çiçeklerle gelen Başkan Özboyacı ve yönetim kurulu üyeleri ile Müdür Kılınç, kurumda kalan yaşlıların ellerini öptüler, birer çiçek takdiminde bulundular.

Yeni hizmete açılan ‘Burdur Valiliği Hilmi-Hafize Evin Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ hakkında ‘Şu da olsaydı’ diye taleplerini aldılar.

Kurumda sunulan hizmetlerin bulunduğu her bir alanı tek tek dolaşıp Aile ve Sosyal Hizmetler Burdur İl Müdürü Mukaddes Kılınç’tan bilgi alan Ak Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, villa tipinde inşa edilen 2 kişilik evlerde kalan huzurevi sakinlerini ziyaret ettiler.

BAŞKAN ÖZBOYACI, CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN SELAMLARINI İLETTİ

Ak Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı huzur evi sakinlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti.

CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I DUA ETTİLER

Başkan Özboyacı ve Müdür Kılınç, 6 Şubat depreminden sonra Burdur’a gelerek Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda (KYK) misafir edilen ve okulların açılmasından sonra KYK yurtlarının boşaltıldıktan sonra Burdur’da kalan ve bu ay hizmete açılan huzurevine başvurduktan sonra ‘Kabul edilme sözü’ verilen Arif Bilir(83), ve Burdur Çavdırlı Mustafa Cengiz’i (82) kurum yerleşkesindeki evlerinden ziyaret ettiler. Ellerini öptüler, istek ve taleplerini aldılar. Başkan Özboyacı kendilerine servis aracı gibi kendilerine iletilen her bir konuyu en kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını belirtti.

Müdür Kılınç yaptığı konuşmada deprem bölgesinden ilimize gelen 82 yaşındaki Mustafa Cengiz’in her bir konuşmasında kendilerine konforlu bir hizmeti sunulmasına vesile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı dualarla andığını söyledi.

GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI

‘Sizin yaptığınızı benim evlatlarım yapmadı’ diyerek göz yaşları içersinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a dua eden Sedat Gelişgen isimli huzurevi sakini; “Çok memnunum. Buranın yapılmasına emeği geçenlerden Allah razı olsun. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan da Allah razı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Gözyaşlarına hakim olamayan Gelişgen amcayı ziyaret katılan Ak Partili kadınlar ile Aile ve Sosyal Hizmetler Burdur İl Müdürü Mukaddes Kılınç ile huzurevi müdürü İbrahim Çetinkaya sakinleştirdi.

ÖZBOYACI: “BURDUR BELEDİYESİ BÜNYESİNDE FAALİYETİNİ SÜRDÜREN HUZUREVİNİ DE DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ. DAHA FAAL, DAHA AKTİF HALE GETİRECEĞİZ.”

Huzurevi ziyaret ve incelesi sonrası kısa bir basın açıklamasında bulunan Ak Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı; hizmete açılan huzurevi kampüsümüzü. 2015 yılında yaklaşık 22 dönüm alan arazinin hayırseverler tarafından hibe edildiğini hatırlattı. Deprem felaketi sonrası bakanlığın talimatı ile hızlı bir şekilde huzurevi tamamlanarak bir an önce hizmete başlaması için çaba gösterdiklerinin altını çizen Başkan Özboyacı: “Sağ olsun müdürümüzde bu konuda bize yardımcı oldu. Canla başla çalıştık. Bugün otel konforunda, kendi evlerinde yaşarcasına, içerisinde fırını, çamaşır ve bulaşık makinesi bulunan bir yer haline getirdik. Bugün itibari ile 13 kişi kalıyor. İnşallah 90’ın üzerindeki yaşlı kapasitemizi hızlı bir şekilde dolduracağımızı tahmin ediyorum. Başvurular değerlendiriliyor. Müdürlüğümüzün çeşitli kriterleri var. Bu kriterler doğrultusunda değerlendirmeler yapılarak yavaş, yavaş başvurular doğrultusunda kabullere başladık. Kurumuzun bir foseptik sorunu vardı. Bunu da İl Özel İdaremiz ile çözdük. Hızlı bir şekilde belediyenin kanalizasyonuna bağladık. Şua için bir eksiğimiz kalmadı. Müdürümüz ile görüştük ufak tefek peyzaj çalışmaları yapacağız. İnşallah yaz aylarına yaşlılarımızın çok daha rahat ve ferah şekilde konaklayacakları yerler hakine getireceğiz. 4-5 veya daha yüksel katlı binalarda insanları hapsederek barınmalarını sağlamaktansa tek katlı kendi evlerinden yaşarcasına bir hizmete sunmak için böyle bir proje yapmıştık. Bugünde konaklayanlar tarafından beğenilmesi biçin içinde çok güzel oldu. İnşallah kimse buraya muhtaç olmaz diyoruz ama kimsesi olmayan ve bakıma muhtaç yaşlılarımızı burada ağırlayacağız. Önümüzdeki süreçte yerel seçimlerde Burdur Belediyesi’ni de devir aldıktan sonra Burdur Belediyesi bünyesinde faaliyetini sürdüren huzurevini de daha da güçlendireceğiz. Daha faal, daha aktif hale getireceğiz inşallah.”sözlerine vurgu yaptı.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

“Burdur’da yaşayan yaşlıları hizmet etmeyi bir borç biliyoruz..”sözlerine vurgu yapan Başkan Özboyacı: “Sosyal belediyecilik, sosyal bir devlet yönetimi mantığı ile hareket ettiğimiz için biz elimizden gelen kolaylığı onlara göstereceğiz “Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar.” diye konuştu.

MÜDÜR KILINÇ: “HER ŞEY DÖRT 4’LÜK DÜŞÜNÜLDÜ”

Aile ve Sosyal Hizmetler Burdur İl Müdürü Mukaddes Kılınç; “Biz burada hizmet vermekten çok mutluyum. Yaşlılarımızı bereket vesilesi olarak görüyoruz. İnşallah onlar burada oldukları sürece onların hayır duasını aldığımız sürece işlerimizde rast gidecek. Daha güzel hizmetler yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Devletimiz gerçekten çok büyük. Ez önce sizde gördünüz her şey  dört 4’lük düşünüldü burada.” diye konuştu.

Hizmet vermeye başlayan Hilmi-Hafize Evin Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin standartlarını her geçen gün yükselteceklerini sözlerine ekleyen Müdür Kılınç; “44 sağlıklı ve ayaklı yaşlımız ve 52 tane de bakıma muhtaç (yatalak) olan yaşlılarımızdan oluşan 96 kapasite ile açıldık. Ancak şu anda bakım personelimiz yeteri kadar olmadığı için bir anda 96 kapasiteyi tamamlamamız mümkün değil.Aşama, aşama, kademe kademe bunu tamamlayacağız. Malumunuz olduğu üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız bu sosyal devlet anlayışı üzerine kurulmuş. Ve bugün devletin gören gözü şefkatli eli olarak burada. Ve biz burada kalan yaşlılarımızın hepsinin sağlıktan spordan, sanattan ve sosyal aktiviteden tutun her konuda desteklemeye çalışıyoruz. Burada sadece bir bakım hizmeti. Sadece 4 duvar, bir çatı, bir evde tutmuyoruz onları. Onları her yönü ile desteklemeye çalışıyoruz. İnşallah bundan sonraki süreç devem edecek. Burada fizyoterapistlerimiz,hemşirelerimiz var. Sağlık hizmeti verilmekte ve sağlık takibi de yapılmaktadır. Tabii bu hizmetler İl Sağlık Müdürlüğü ile iş birliği ile verilmektedir. Bunun dışında spor salonlarımız, kuaförlerimiz var. Şöyle söyleyeyim bir yaşlı buradan çıkmadan tüm ihtiyaçlarını burada görebilir. Ama farklı ihtiyaç olarak çarşıya pazara gitmek istediklerinde olduğuna da onlara servis, araç imkanı ile o ihtiyaçlarını karşılama yönünde de destek oluyoruz.” dedi.

çağdaş burdur

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Bucak AK Parti Teşkilatı, Güçlü Duruş ve Stratejileri İçin İstişare Yaptı
Yerel

Bucak AK Parti Teşkilatı, Güçlü Duruş ve Stratejileri İçin İstişare Yaptı

AK Parti Bucak İlçe Başkanlığı, İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşen istişare toplantısı, partinin ilçe başkanı Osman Taşkın liderliğinde gerçekleşti.

AK Parti Bucak İlçe Başkanlığı, Kocaaliler Belde Başkanlığı'nda İstişare Toplantısı Gerçekleştirdi
Yerel

AK Parti Bucak İlçe Başkanlığı, Kocaaliler Belde Başkanlığı'nda İstişare Toplantısı Gerçekleştirdi

AK Parti Bucak İlçe Başkanı Osman Taşkın, Kocaaliler Beldesi'nde istişare toplantısı düzenledi. Taşkın, Kocaaliler'de AK Parti belediyeciliğiyle hizmet bayrağını geri alacaklarına söz verdi.

Bucak'ta AK Parti'nin Belediye Başkan Adayı Kim Olmalı?
Yerel

Bucak'ta AK Parti'nin Belediye Başkan Adayı Kim Olmalı?

AK Parti'nin Bucak Belediye Başkan Aday Adayları belli oldu. Partinin adayı kim olacak merak ediliyor. Siz de adayınıza destek vermek istiyorsanız SMS doğrulamalı anketimize katılabilirsiniz.

AK Parti'den Bucak'a Güçlü Aday Adayı: Ahmet Altundaş'ın Ziyaretleri ve Hedefleri
Yaşam

AK Parti'den Bucak'a Güçlü Aday Adayı: Ahmet Altundaş'ın Ziyaretleri ve Hedefleri

Milletvekillerini Ankara'da daha önce ziyaret eden Bucak Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Altundaş, Burdur'un Bucak ilçesinde STK ziyaretleri gerçekleştiriyor.

Çeltikçi'de İlk Başvurusu; Ayşe Eryiğit Belediye Başkan Aday Adayı
Yaşam

Çeltikçi'de İlk Başvurusu; Ayşe Eryiğit Belediye Başkan Aday Adayı

Burdur'un Çeltikçi ilçesinde belediye başkan aday adaylığı için ilk resmi başvuru geldi.

Başhekim Op. Dr. Ramazan Gürkan Döşemealtı için aday adayı oldu
Yaşam

Başhekim Op. Dr. Ramazan Gürkan Döşemealtı için aday adayı oldu

Antalya’nın Kepez Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ramazan Gürkan, Döşemealtı belediye seçimleri için AK Parti’den aday adaylığı başvurusunu yaptı.