Antalya / Demre

Demre Belediye Başkanı Gülsüm Cengiz

Demre Belediye Başkanlığı için Aynı isim ve Soyisimli iki kadın aday yarıştı . Yapılan 4 tur oylama sonucu Millet İttifakı'nın Adayı Gülsüm Cengiz 1 oyla kazandı.

Demre Belediye Başkanı Gülsüm  Cengiz

DEMRE BELEDİYE BAŞKANLIĞINA GÜLSÜM CENGİZ SEÇİLDİ
Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya’nın İyi Parti Antalya Milletvekili Aday Adaylığı için istifa etmesinin ardından Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. Meclis, 17 Mart’tan itibaren vekaleten başkanlık görevini yürüten Gülsüm Cengiz'i bu kez asaleten başkan seçti.
Demre Belediye Başkanlığı görevinden, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçiminde İyi Parti'den Antalya Milletvekili aday adaylığı için istifa eden Okan Kocakaya'nın yerine, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 45'inci maddesi uyarınca yeni Belediye Başkanı seçilinceye kadar Belediye Başkanlığına İyi Parti Meclis Üyesi Gülsüm Cengiz Vekil bırakılmıştı.
Demre Belediyesi, yeni Belediye Başkanını seçmek için bugün saat 11.00'da Belediye Meclis Toplantı salonunda olağanüstü toplandı. Demre Belediye Meclisi'nde, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) grubundan Ak Parti Meclis Üyesi Gülsüm Cengiz (Ahmet Kızı), Millet İttifakı grubundan İy Parti Meclis Üyesi Gülsüm Cengiz (Musa Kızı) başkanlığa aday gösterildi. Yasa gereği kapalı zarf usulüyle yapılan 4 tur oylamanın ardından toplantıya katılan 15 meclis üyesinin 8'inin oyunu alan İyi Parti Meclis Üyesi Gülsüm Cengiz başkan seçildi. Ak Parti Meclis Üyesi Gülsüm Cengiz ise 7 oy aldı. Ayrıca Antalya İyi Parti Milletvekili Aday Adayı olan ve Belediye Başkanlığından istifa eden Okan Kocakaya'nın yerine İsmet Şahin meclis üyesi oldu.. Ahmet Avcı 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Korkuteli Traktör  Altında Kaldı  Hayatını kaybetti
Yerel

Korkuteli Traktör Altında Kaldı Hayatını kaybetti

Antalya ili Korkuteli ilçesi Bayat mahallesinde tarlasını sürerken traktörün altında kalan sürücü hayatını kaybetti.

Antalya Kumluca'da Kaza Ramazan Ergin Araç içinde Yandı
Türkiye

Antalya Kumluca'da Kaza Ramazan Ergin Araç içinde Yandı

Antalya ili Kumluca ilçesi Bağlık Mahallesinde meydana gelen kazada 1 kişi yanarak can verdi.

Antalya Kepez Belediye Başkan Koltuğuna  İmran Babacan oturdu
Yerel

Antalya Kepez Belediye Başkan Koltuğuna İmran Babacan oturdu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Başkan Mesut Kocagöz'ün koltuğuna General Şadi Çetinkaya İlkokulu 2. sınıf öğrencisi İmran Babacan oturdu.

Antalya’da dev organizasyon; Cilt bakımı ve güzellik sorunları masaya yatırılıyor
Sağlık

Antalya’da dev organizasyon; Cilt bakımı ve güzellik sorunları masaya yatırılıyor

Antalya’da dev organizasyon; Cilt bakımı ve güzellik sorunları masaya yatırılıyor 24-28 Nisan 2024 tarihleri arasında Antalya’da organize edilen uluslararası katılımlı ‘Güzellik, Estetik & Kozmetoloji Çalıştayı’ heyecanla bekleniyor

Ekolojik Kreş’te 23 Nisan coşkusu
Yaşam

Ekolojik Kreş’te 23 Nisan coşkusu

Döşemealtı Belediyesi Ekolojik Kreş’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.

Muratpaşa’nın ilk Muhtarlar Meclisi toplandı
Yerel

Muratpaşa’nın ilk Muhtarlar Meclisi toplandı

Antalya’da 55 mahallesi bulunan Muratpaş’da yeni dönemin ilk Muhtarlar Meclisi, Belediye Başkanı Ümit Uysal başkanlığında toplandı.