Burdur

Diyanet Birlik-Sen'den açıklama: 'Suçumuz imam ve müezzin olmak mı?'

Diyanet Birlik-Sen Genel Başkan Yardımcısı Fahri Özdemir, imam ve müezzinlerin karşılaştığı zorlukları anlattı: "Devlet adına din hizmeti sunan bizlerin hakları ve görevlerine saygı duyulmalı."

Diyanet Birlik-Sen'den açıklama: 'Suçumuz imam ve müezzin olmak mı?'

Diyanet Birlik-Sen Genel Başkan Yardımcısı Fahri Özdemir, imam ve müezzinlerin karşılaştığı zorlukları dile getirdi.

SUÇUMUZ İMAM VEYA MÜEZZİN OLMAK MI?
Diyanet Birlik-Sen Genel Bşk.Yrd. Fahri Özdemir yaptığı açıklamada, " Devletin ve kurumun koymuş olduğu şartları taşıdığımız, girmiş olduğumuz sınavlarda başarılı olduğumuz için bu teşkilata İmam ve Müezzin olduk. Yani devlet adına din hizmeti sunan devlet memuru olduk.

Tek amacımız yasalar, mevzuat çerçevesinde Yüce Türk Milletine din hizmeti sunmaktır. Bizler hem din görevlisi hemde bir devlet memuruyuz.

1..Camide bulunan klimaların görevlisi haricinde kurcalanmamasını söylersiniz suçlu imam-müezzin.

2..Akşam derslerine, yaz kurslarına gelen öğrencilere nazik ve kibar bir şekilde derslerimize çalışalım, gürültü yapmayalım dersiniz, cami adabını öğretirsiniz, öğretmeye çalışırsınız suçlu imam ve müezzin. Öğrenciye salli barik, tahiyyat duasını öğretirsin hadi birde sen oku bakalım dersin suçlu imam-müezzin. Vay sen benim çocuğa milletin içerisinde neden oku bakalım duayı dedin diye öğrenci velisi, anası, babası, abisi soluğu camide alır ve imama-müezzine sözlü hakaretler, sopa ile vurmalarmı, yumruk atmalarmı, sabaha, akşama köyü terk et gibi tehditlermi, bıçak çeken, ok atanlarmı dersiniz.

3. Merkezi ezan sistemi, sebil, elektrik tesisatı, elektrik süpürgesi bozulur hiç ilgilenen, arayan soran olmaz ama suçlu imam ve müezzin.
Arızalı tesisat ve malzemeleri tamir ettirmek için hoca çarşıya gider alo imam-müezzin camide yok.

4. Mevzuatta belirlenen , hakkı olan haftalık veya yıllık iznini kullanır hocanın bu kadar iznimi olur. Muhtar benden izin almadan nereye gider. Ya iki satır sahte dilekçe veya bir telefon hoca veya İmam-müezzin görevde, camide yok.

5. Haftalık veya yıllık izin kullanacak olurlar daire derki yerine adam buldunmu? Bul ondan sonra iznini kullan, bulmazsan kullanamazsın derler.

6. Aslında yazacak o kadar şey varki kısa keselim aydın havası olsun. Yahu bu memlekette alnımızın akıyla İmam-Müezzin, din görevlisi, devlet memuru olduysak suçmu işledik.

7. Millet denizde yüzer, çimer, güneşlenir gelir duşunu caminin şadırvanında alır, kumuda camiye, imama, müezzine kalır. Caminin avlusunda yer içer dinlenir çörü çöpüde imam-müezzine kalır. Kalmaya kalsa keşke de çöp kutusuna bari atsalar. Oda yok.
Ne yapsın imam, ne yapsın Müezzin...

Belki İmamız, belkide Müezziniz ama öyle yada böyle bizde bir İNSAN ve bizde bir ADAMIZ.

Çok şey istemiyoruz. Sadece bizlere, sizlere hizmet etmemize vesile olan mesleğimize saygı duymanızı istiyoruz. Buda bizlerin en doğal hakkı olsa gerek.

Saygılarımla. " ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

TBB'nin yeni başkanı Ekrem İmamoğlu oldu
Yaşam

TBB'nin yeni başkanı Ekrem İmamoğlu oldu

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) başkanlık seçimlerinde Ekrem İmamoğlu 515 oy alarak Ahmet Metin Genç'i geride bıraktı

Şehit Muhittin Talha Çalışkan Anadolu İmam Hatip Lisesine Ziyaret
Yerel

Şehit Muhittin Talha Çalışkan Anadolu İmam Hatip Lisesine Ziyaret

Bucak Milli Eğitim Müdürü Hakan Camcıoğlu Bucak Şehit Muhittin Talha Çalışkan Anadolu İmam Hatip Lisesine ziyarette bulundu.

Kutü'l-Amare Zaferinin 108. yıl dönümü Kutlandı
Yerel

Kutü'l-Amare Zaferinin 108. yıl dönümü Kutlandı

Kutü'l-Amare Zaferinin 108. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen kutlama programı bugün saat 10.30'da Eğirdir Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleşti.

Burdur Abdi Özeren İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti
Yaşam

Burdur Abdi Özeren İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti

Burdur Abdi Özeren İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrenim gören Azra Ahsen Büyükyorulmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etti.

Bucak İmam Hatip Ortaokulu artık fırsat dolu eğitim sunuyor!
Yerel

Bucak İmam Hatip Ortaokulu artık fırsat dolu eğitim sunuyor!

Bucak İmam Hatip Ortaokulu, 2024/2025 eğitim öğretim yılına yenilenen yüzüyle ve birbirinden özel imkanlarla hazır! Yetenek ve beceri sınıfları, hafızlık projesi, değerler eğitimi, uluslararası projeler ve çok daha fazlası için hemen başvurun!

Ramazan Ayı Dolu Dolu Bucak İmam Hatip Ortaokulu'nda Yaşanıyor
Yerel

Ramazan Ayı Dolu Dolu Bucak İmam Hatip Ortaokulu'nda Yaşanıyor

Bucak İmam Hatip Ortaokulu, bu yıl Ramazan ayını dolu dolu yaşıyor. Öğrencilere eski Ramazanları tanıtan okul, gelenek ve göreneklerin öğrenilmesi ve milli ve dini değerlerin aktarılması için çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor.