Diyanet Birlik-Sen Genel Merkezi'nden açıklama!

Diyanet Birlik-Sen Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, ' Sorunlar çözüme kavuşturuluncaya kadar mücadele etmekte kararlıyız ' ifadelerine yer verildi. İşte detaylar...

Diyanet Birlik-Sen Genel Merkezi'nden açıklama!

SORUNLAR ÇÖZÜME KAVUŞTURULUNCAYA KADAR MÜCADELE ETMEKTE KARARLIYIZ.

Diyanet İşleri Başkanlığında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 86 maddesi kapsamında (asilde aranan tüm şartları taşıyan) görev yapan İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlar görev yapmaktadır.

Haftalık izin hakları var kullanamazlar, hastalanıp rapor alsalar kullanamazlar. Kullandıkları takdir de çalıştıkları gün sayısı kadar ücret aldıkları için eksik ücret alırlar, o zaman da aldıkları para pul olmaktadır.

Vekil din görevlilerinin ücretleri şu anda 12-13 bin Tl bandındadır. Vekil din görevlileri bu parayla kiramı ödesin, çay şekermi, makarna bulgurmu alsın, yoksa çocuklarına kitap defter kalem mi alsın. Bunları almak için şehire ailesiyle indiğinde 85 model Reno arabasına azıcık gazmı, çocuklarına birer ısırımlık çikolatamı alsın. Vekil personele, Geçici Kur'an Kursu Öğreticilerine Anayasanın 55 maddesinde belirtildiği şekliyle sosyal devlet anlayışımız gereği asgari ücretin altında asla ücret ödenmemeli, hakettikleri emek ve alınterlerinin karşılığı olan ücret ödenmelidir.

Bunun yanında sendika olarak 3600 ek gösterge, Yaz Kursları, kadrolu ve sözleşmeli personelin atama ve nakil sorunları, haftalık ve yıllık izinlerin kullanılmasın da yaşanan sıkıntılar, Kur'an Kursu Öğreticilerimizin, Daire personelinin, Murakıp, GİH, yardımcı hizmetler ile Destek personellerinin proplemleri, diyanet personeline ülkemiz genelinde yapılan sözlü ve fiili saldırılar ile sendikal faaliyetlerde ki ayrımcı ve ayrıştırıcı tavırların hepsi gündemimizde bulunmaktadır. Sendika olarak gündemimizi yakinen takip ediyoruz. Bunların çözümü için gecemizi gündüzümüze katarak çözüme kavuşması, kavuşturulması için mücadelemize devam ediyoruz.

Diyanet Birlik-Sen sendikası olarak bizim işimiz gücümüz tüm unvanlarda görev yapan değerli meslektaşlarımızın sıkıntı ve sorunlarıyla hemhal olmak, çözümü için öneriler sunmak, onlara rehberlik yapmak, aynı zaman da onurlu bir sendikal mücadele vermektir. Bu anlayışımızdan asla taviz vermedik vermeyeceğiz.Biz sendika olarak her daim üyelerimiz ve meslektaşlarımızın hakkını aramak, haklının yanında haksızlığın karşısında durmayı kendimize bir görev saydık. Görevimiz ve mücadelemizden taviz vermeyeceğiz.

Kamuoyuna saygılarımızla.

Diyanet Birlik-Sen Genel Merkezi

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Muhtar Mehmet Topak su sorunu için kolları sıvadı
Yerel

Muhtar Mehmet Topak su sorunu için kolları sıvadı

Burdur Bucak Belören Köyü'ne muhtar seçilen Mehmet Topak, Belören Köyünün su sorununu çözmek için çalışmalara hızlı başladı. Detaylar haberimizde...

Hülya Gümüş Sahaya İndi, Su Sorununa Çözüm Arıyor!
Yerel

Hülya Gümüş Sahaya İndi, Su Sorununa Çözüm Arıyor!

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, kuraklık nedeniyle olası bir su sorununun önüne geçmek için yeni su kaynakları bulmak için çalışmalara başlattı.

Yusuf Erdoğdu: Sokak Hayvanlarının Rehabilitasyonunda Yetersizlik Var
Yerel

Yusuf Erdoğdu: Sokak Hayvanlarının Rehabilitasyonunda Yetersizlik Var

Yusuf Erdoğdu sözü verdi! Sokak hayvanları sorunu çözülecek - MHP Bucak Belediye Başkan Adayı Yusuf Erdoğdu, Bucak'ta 5000 civarında sokak hayvanı olduğunu ve refahları için önemli adımlar atacaklarını açıkladı.

Burdur'un su sorunu çözüme kavuşacak mı?
Yerel

Burdur'un su sorunu çözüme kavuşacak mı?

AK Parti Milletvekili Adem Korkmaz, Burdur'un 15-20 yıllık su ihtiyacını çözecek senir sularında son aşamaya geldiklerini ve Şubat ayı içerisinde ihale sürecini başlatacaklarını duyurdu. Detaylar haberimizde...

Burdur'da köpek sorunu devam ediyor
Yerel

Burdur'da köpek sorunu devam ediyor

Köyler arasında taşınan köpeklere bir çare bulunamazken, bulunduğu yerden bir başka bölgeye taşınan köpekler götürüldükleri yere de hastalık götürüyor

CHP'li İzzet Akbulut, Burdur'un Sorunlarını TBMM'de Gündeme Taşıdı
Yerel

CHP'li İzzet Akbulut, Burdur'un Sorunlarını TBMM'de Gündeme Taşıdı

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, TBMM'de yaptığı konuşmada, Burdur'un ulaşım ve tarım alanındaki sorunlarını gündeme getirdi. 11 yıldır tamamlanamayan Burdur-Fethiye karayolu, tren seferleri ve tarım destekleri konularındaki sorularıyla dikkat çekti. Detaylar için tıklayın!