Domatesler Antalya Pazarlarında! Alıcı memnun mu?

Korkuteli'de yayla şartlarında üretilen domatesler Antalya pazarlarında yerini alıyor. Üreticiler fiyatlardan memnun. Peki Korkuteli domatesi kaç para? #Korkuteli #Domates #Fiyat #Antalya #Yayla #Üretim #Tarım #Hasat

Domatesler Antalya Pazarlarında! Alıcı memnun mu?

Korkuteli ilçe merkezi ve yayla mahallelerde seralarda yayla şartlarında örtü altı üretim yapılan domates hasadı hızla devam ediyor. Bu yıl hasadı yapılan Domates, üreticiler tarafından Yurt içi pazarında yerini alıyor. Üretici Hasan Oymak (TÜLÜ) şuna fiyatlar iyi üreticiler olarak fiyatlardan memnunuz dedi.

Korkuteli domatesinin yayla şartlarında yetiştiğine değinen Üretici Hasan Oymak (TÜLÜ), “Domates yaz sebzesidir. Gecelerin soğuk, gündüzlerin sıcak olması ürüne ayrı bir tat katıyor. Domatesimizi tamamen arılı bir şekilde yetiştiriyoruz. İlaç ve gübrelerimizi ziraat mühendisleri kontrolünde kullanıyoruz. Kullandığımız ilaçların gününü bekledikten sonra hasadımızı yapıyoruz. Ürünü verdiğimiz yerlerden de pozitif anlamda karşılık görüyoruz. Hasat yaptığımız domateslerimiz Yurt içi pazarda yerini alıyor. Biz Antalya haline gönderiyoruz dedi.

Seralarda hummalı çalışma
Yaklaşık 3 ay önce fidelerini toprakla buluşturan çiftçiler, seralardan ilk ürünlerini almaya başladı. Yaklaşık 10 gün önce başlayan domates hasadında ürünler tek tek toplanarak, özenle kasalara yerleştiriliyor. Seralarda kamyonete yüklenen domates kasaları manavlara ve İç pazarda Antalya haline gönderiliyor.

“Fiyatlar geçen yıla göre daha iyi”
Domates üreticisi Üretici Hasan Oymak (TÜLÜ) , hasadın başlangıcında fiyatlardan çok memnun kalmıştık. İlk hasadımızda 40 TL ile pazar buldu. Şuna piyasa 35-50 TL arasında satılıyor. Şu andaki fiyatlar bizi memnun ediyor. Toplanan ürünlerimizi ilçede manavlara ve Antalya Hal’ine gönderiyoruz.

Alaaddin Mahallesinde ürettiğimiz domates şuan dalından toplanıyor. Şuna bu fiyatların çok iyi olması ve üretimin artması nedeniyle domates altın çağını yaşamaya başladı. Korkuteli hastalık oranlarının çok düşük olduğu bir bölge. Yayla havasının olması nedeniyle domateslerdeki kalite oranı çok yüksek. Bundan dolayı da bütün alıcılar tarafından tercih edilmekte. Çünkü hakikaten çok kaliteli mallarımız var. Buradaki üretimin tamamı, 'İyi tarım uygulaması' çerçevesinde yapılıyor. İlaç kalıntısının olmadığı, arılar kullanılarak sağlıklı bir üretim gerçekleştiriliyor. Tabii ki diğer yerlere baktığımız zaman kalite daha yüksek burada.

Yoğun taleplerden dolayı Domatesi Antalya pazarına gönderiyoruz” dedi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya  Serik 17 Yaşındaki Genç Kızdan 2 Gündür Haber Alınamıyor
Yerel

Antalya Serik 17 Yaşındaki Genç Kızdan 2 Gündür Haber Alınamıyor

Antalya Serik’te yaşayan 17 yaşındaki Ezo, 2 gün önce evden "spora gidiyorum" diyerek ayrıldığı öğrenildi.

Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali başladı.
Magazin

Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali başladı.

Antalya’dan Dünya’ya” mottosuyla Antalya Büyükşehir Belediyesince bu yıl 6-8 Eylül’de üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali başladı.

Burdur son dakika trafik kazası haberi! Kazada ölüler ve yaralılar var
Yerel

Burdur son dakika trafik kazası haberi! Kazada ölüler ve yaralılar var

Burdur-Fethiye karayolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında çok sayıda ölü ve yaralı olduğu öğrenildi. Detaylar için tıklayın...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Mehmet Kacır Isparta’yı Ziyaret Etti
Yerel

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Mehmet Kacır Isparta’yı Ziyaret Etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fatih Mehmet Kacır, çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve açılışlara katılmak üzere Isparta'ya geldi.

Mevsimin ilk karı yağdı! Palandöken Beyaza büründü! Sıcaklık 10 derece birden düştü
Yaşam

Mevsimin ilk karı yağdı! Palandöken Beyaza büründü! Sıcaklık 10 derece birden düştü

Erzurum’da mevsimin ilk karı yağdı. Bugün sabah saatlerinden itibaren kent merkezinde etkili olan soğuk hava ve yağmur Palandöken’in yüksek kesimlerinde kar şeklinde etkili oldu.

Antalya'da Canlara Sahiplenme Yoğunluğu
Türkiye

Antalya'da Canlara Sahiplenme Yoğunluğu

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılında hizmete sunduğu Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, sokak hayvanlarını sahiplenmek isteyen Antalyalılar tarafından yoğun ilgi görüyor.