E-Okul girişi nereden yapılır! E-Okula nasıl giriş yapılır? İşte detaylar...

E-Okul VBS öğrenci giriş ekranı ile sınav notu sorgulama, devamsızlık ve karne notu öğrenme linki üzerinden öğrencinizin bu yıla ya da geçmiş yıllara ait eğitim bilgilerine ulaşabilirsiniz.

E-Okul girişi nereden yapılır! E-Okula nasıl giriş yapılır? İşte detaylar...

E-Okul VBS öğrenci giriş ekranı Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurumlarda öğrenim gören öğrencilerin devamsızlık bilgileri, sınav sonuçları, yıl sonu notları ve e-karnelerine ulaşmalarını sağlıyor. Bu sebeple özellikle dönem aralarında öğrenci ve velilerin sıkça ziyaret ettiği E-Okul giriş ekranı 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk ara tatilinde de rağbet görüyor. Sizler de E-Okul VBS öğrenci giriş ekranı ile sınav notu sorgulama, devamsızlık ve karne notu öğrenme linki üzerinden öğrencinizin bu yıla ya da geçmiş yıllara ait eğitim bilgilerine ulaşabilirsiniz.

E-OKUL GİRİŞ EKRANI | E-OKUL VBS GİRİŞ NASIL YAPILIR?

e-Okul VBS sistemine giriş yapmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "https://eokul.meb.gov.tr/" adresine giriş yapmak ve sağ tarafa "Veli Bilgilendirme Sistemi" başlığı altındaki istenen bilgileri doldurmak gerekiyor.

İkinci aşamada ise öğrencinin kimlik bilgileri ve okul bilgileri soruluyor. Öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe bilgisi, öğrencinin doğum tarihi, öğrencinin okuduğu şube ve öğrenci fotoğrafı isteniyor. Bu bilgiler de doğru girildiğinde sistem açılır.

E-OKUL GİRİŞİ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

E OKULDAN HANGİ İŞLEMLER YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığının e-Okul sisteminde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları, öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık durumları, sınav bilgileri, merkezi sınavların başvuru ve tercih işlemleri, haftalık ders programı, alınan belgeler, şube yazılı ortalamaları da yer alıyor.

TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Takdir ve teşekkür belgesi alabilmek için gerekli şartlar, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde belirlenmiştir.

Yönetmeliğe göre;

Derslerinde üstün başarı gösterip tüm derslerinde başarılı olan ve dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 puandan aşağıda olmayan öğrenciler ile davranış puanı 100 olan öğrenciler içerisinden, öğrenci ödül ve disiplin kurulunca belge alacaklar belirlenir.

70,00 – 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi,

85,00 ve daha üstü bir puana sahip olanlar takdir belgesi,

Ortaöğrenim süresince en az 3 öğretim yılı dönemleri boyunca takdir belgesi almış olanlar da üstün başarı belgesi ile ödüllendirilir.

E OKUL ÖĞRETMEN GİRİŞİ

E-Okul öğretmen girişi ekranı ile not girişi, devamsızlık eklemeleri, öğrenci performansları gibi pek çok veri eklenebiliyor. E-Okul öğretmen girişi de aynı ekran üzerinden gerçekleştiriliyor.

E OKUL ÖĞRETMEN GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Lokumun Cesur Ruhu Senay Eser
İş Dünyası

Lokumun Cesur Ruhu Senay Eser

Şenay Eser, lokum ve şekerleme sektöründe bir devrim yarattı. Alfakher Lokum'un kurucusu ve sahibi olarak, iş dünyasında kadınların gücünü ve yeteneklerini sergileyen bir örnek oldu.

Girişimcilik Kültürü ve Geleceğe Etkisi Konferansı Yapıldı
Yerel

Girişimcilik Kültürü ve Geleceğe Etkisi Konferansı Yapıldı

Afyonkarahisar'ın Şuhut Gençlik Merkezi ve Şuhut Meslek Yüksekokulu işbirliği ile ‘Girişimcilik Kültürü ve Geleceğe Etkisi’ konulu öğrencilere yönelik konferans düzenlendi.

BUTSO Kadın Girişimciler Kurulu, Ev Ekonomisine Katkı Sağlayan Kurslar Düzenliyor
Yerel

BUTSO Kadın Girişimciler Kurulu, Ev Ekonomisine Katkı Sağlayan Kurslar Düzenliyor

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu, ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla çeşitli branşlarda düzenlediği kurslara devam ediyor. Kurslarda kadınlara el becerilerini geliştirme fırsatı sunuluyor.

Kepez’de Kent meydanında kadın kooperatifleri el emeği çarşısı açıldı
Yerel

Kepez’de Kent meydanında kadın kooperatifleri el emeği çarşısı açıldı

Kepez Belediyesi’nin kadın kooperatiflerini desteklemek amacıyla Kent Meydanına kurduğu El Emeği ve Sanat Çarşısı hizmete açıldı.

İkiz kulelerde, kadın girişimcilere ödül töreni
Yerel

İkiz kulelerde, kadın girişimcilere ödül töreni

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) iş birliğinde düzenlenen "Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması"nın ödül töreni TOBB İkiz Kulelerde gerçekleştirildi.

MAKÜ, öğrencilere girişimcilik yolculuğunda eşlik ediyor
Yerel

MAKÜ, öğrencilere girişimcilik yolculuğunda eşlik ediyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), MAKÜ-BAKA Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi birimleri tarafından öğrencilere yönelik olarak girişimcilik eğitimleri ve danışmanlık hizmetleri veriyor.