Antalya / Elmalı

Elmalı'da Hasat başladı Elma Üreticisinin Yüzü Gülüyor

Antalya’nın Elma deposu ilçesi Elmalı’da tatlı bir telaş var . Bin bir emekle üretilen Elmalının Elması'nı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz marifeti ile Gençlik Spor Müdürlüğü Güreş Eğitim Merkezi Sporcuları ile hasat başladı .

Elmalı'da Hasat başladı Elma Üreticisinin Yüzü Gülüyor

ELMALI’NIN ELMASINI,GENÇ SPORCULARIMIZ İLE HASAT ETTİK 
Elma sağlığa çok faydalıdır.
Haydi ! Her gün bir tane Elmalı’nın Elmasını yiyelim. Sağlıklı olalım.
Antalya’nın Elma deposu ilçesi Elmalı’da tatlı bir telaş var . Bin bir emekle üretilen Elmalının Elması'nı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz marifeti ile Gençlik Spor Müdürlüğü Güreş Eğitim Merkezi Sporcuları ile hasat ettik.
Elma hasadına, Elmalı Kaymakamı Sn Faruk Erdem, Elmalı Cezaevi Jandarma Bölük Komutanı J. Üsteğmen Onur Yetim, Gençlik Spor Müdürü Sn Bekir Erol , Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sn Veli Dikici , Elmalı Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü personeli , Güreş Eğitim Merkezi Hocaları ,sporcuları ve çok sayıda üretici katıldı.
En hızlı elma yeme yarışmasına ilgi büyüktü .Genç güreş eğitim sporcularımız çok eğlendiler. Lezzetli elmalarımızdan tadan gençlerimizin enerjileri bize de yansıdı. Ziraat Odası Başkanlı’ğı dereceye giren genç sporculara ödül verdi. Hasat etkinliği anısına elmalı pasta kesildi.
Baharda seyreltme işlemiyle standart bir kaliteye ulaşması sağlanan elmalar, istenilen olgunluğa ulaştığında kalite açısından mevsim şartlarının en uygun olduğu günlerde özenle toplanıyor. İlçedeki elma bahçeleri, büyüklükleri ve üretim standartlarıyla dikkati çekerken "İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım " ile yetiştirilen meyveler dünya pazarına da sunuluyor.
Elma Hasat Şenliğini gerçekleştirdiğimiz Kuzköy Mahallesinde Kuzköy Mahalle Muhtarı Sn Murat Gökçe , ‘’Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünün vermiş olduğu ilanlarla hareket ediyoruz. Teknik olarak da yardım alıyoruz. Kalıntısız ve kaliteli üretim yapıyoruz’’ dedi.
Kadim Elmalı’nın bahçelerinde , Scarlet Spur, Gala, Jeromine , Pink Lady, Süper Cheiff, Fuji , Starking Delicious, Golden delicious elma üretiyoruz. Müdürlüğümüz tarafından Entegre ve Erken Uyarı çalışmaları yapılmaktadır. Entegre ve tahmin uyarı çalışmaları sonucunda gereksiz ilaç kullanımı ve çevre kirliliği önlenmesine, doğal dengenin korunmasına, ilaçlama sayısına bağlı olarak düşük maliyetli, kaliteli ve güvenilir gıda üretimine katkıda bulunuyoruz. Elma pazarında bu yıl ihracattan kaynaklanan bir hareketlilik var. Bu yılın geçen yıllardan daha iyi ve başarılı olacağını düşünüyoruz.
Bulunduğumuz rakım ve coğrafi yapıdan dolayı gece gündüz sıcaklık farkının fazla olması, elmanın hem renklenmesine hem de lezzet parametrelerinin çok üst seviyelere çıkmasına sebep oluyor.
Hasat zamanı çiftçinin en sevinçli anlardır. Birlikte #elma bahçesinde hasat yaptığımız çiftçimiz değerli Mehmet Gökçe ve sevgili ailesine teşekkür ederiz. Çiftçilerimizin bir yıl gözbebeği gibi baktığı meyve ağaçlarına geçimini sağlayacak bir ürün elde etme çabasında, elde ettiği bu ürün bir yıl onun geçimini temin etmekte, ilçe ekonomisine , il ekonomisine ve ülke ekonomisine de önemli katkı sağlamaktadır. Elmalı’nın Elmasının kalitesini, lezzetini tüm dünyaya tanıtmak ana hedefimizdir.
Hasat etkinliğimizin Elmalı’mıza hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu hasat sezonunun üreticilerimize bereketli, bol kazançlı bir hasat sezon olmasını diliyorum.
Elma yetiştiriciliği; Elma sofralık olarak tüketilmesiyle birlikte meyve suyu, çay, reçel, tıbbi bitki, marmelat, sirke, hoşaf, komposto, püre ve cips olarak değerlendirildiği, bağışıklık sistemini güçlendirdiği biliyoruz. İlçemizde tarımsal sanayi alanında gelişmeler devam ediyor.Yüz altmış ülkeye Elma #konsantresi ihracat eden Meykon A.Ş. de etkinliğimize destek vererek Elmalı’nın Elmasının gelişimine katkısını ortaya koymuştur.
Elmalı Belediyemize ,Elmalı Ziraat Odamıza, Meyve İhracatçısı firma olan Ana Meyve A.Ş ve Özkur AVM'ye destekleri için teşekkür ederiz. Elmalı İlçe Tarım ve Orman  İlçe Müdürü Dilek Boğatimur 

Elmalı'da Hasat başladı Elma Üreticisinin Yüzü GülüyorElmalı'da Hasat başladı Elma Üreticisinin Yüzü GülüyorElmalı'da Hasat başladı Elma Üreticisinin Yüzü GülüyorElmalı'da Hasat başladı Elma Üreticisinin Yüzü Gülüyor

 

 

BENİM GÜLÜMSEMEMİN NEDENİ ÇİFTÇİLERİMİZİN GÜLMESİ
Birlikte başardık
Afşar Mahallemizin çalışkan elma yetiştiricisi çiftçileri Elma İç Kurduna karşı çaresiz kalmışlardı. Pesitisit de kullanılıyor ama % 40 vuruklu elma oluyor ve kurtlu meyveler yerlere dökülüyordu. Ceplerinden çıkan para artıyor ama geri dönmüyordu. Mahallemizin önder çiftçilerinden Nevzat Küçükkara öncülüğünde çiftçilerimiz geldiler. Muhtarımız desteği ile Afşar'da gece toplantıları yaptık. İlçemizde de kullanılan ama yaygınlaşamayan ,çiftleşmeyi engelleyerek elma İçkurdu zararının önüne geçen biyoteknik mücadeleyi anlattık. Ama Afşar 'da başarılı olmamızın tek yolu küçük ve bitişik bahçeleri bir araya getirerek büyük bir bahçe refleksi ike mücadele etme fırsatı elde etmekti. Afşarlı elma yetiştiricilerimiz bize inandı ve biyoteknik mücadele ile savaşmaya 2023 yılının bir kış gecesi karar verdik. Süreç boyunca ilçe müdürlüğümüz teknik personellerine , bayi ve firma desteği de büyüktü.Bu güzel başarıyı elmalı turta ve elmalı pastayı ekibimiz ve çiftçilerimiz ile kutladık. Çok şükür .
5 Ekim 2023 tarihinde elma hasadı için Afşar'da idik ve başarı yüz güldürüyordu. İlçe Müdürlüğümüz teknik personelleri tarafından tahmin ve erken uyarı kapsamında verdiğimiz ilanlar kadar pestisit mücadele yapılmasına rağmen vuruklu meyve sayısı % 5 lerde kalmıştı. Gelecek yıllarda devam edilmesi durumunda bu ilaçlama sayısının da bir tek olacağını biliyoruz.
Yan yana parsellerde bizimle biyoteknik mücadele ile savaşmaya ne dersiniz? 

Elmalı İlçe Tarım ve Orman  İlçe Müdürü Dilek Boğatimur Elmalı'da Hasat başladı Elma Üreticisinin Yüzü Gülüyor

Elmalı'da Hasat başladı Elma Üreticisinin Yüzü GülüyorElmalı'da Hasat başladı Elma Üreticisinin Yüzü GülüyorElmalı'da Hasat başladı Elma Üreticisinin Yüzü Gülüyor

 

Elmalı'da Hasat başladı Elma Üreticisinin Yüzü Gülüyor

 

 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Başkan Hakan Tütüncü Korkuteli  ve Elmalı  Köylerinde ne yaptı
Yerel

Başkan Hakan Tütüncü Korkuteli ve Elmalı Köylerinde ne yaptı

Cumhur İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, Korkuteli’den sonra Elmalı İlçesi’ne geçti. Abdal Musa Türbesi’ni ve Abdal Musa Kültür ve Sanat Evi’ni ziyaret etti, Tekke Köyü sakinleriyle buluştu. Tütüncü’ye ziyaretlerinde Cumhur İttifakı Elmalı Belediye Başkan adayı Durmuş Ali Gökçe eşlik etti

Seçim  Startını Elmalı Bayralar Mahallesinden Başlatan Başkan Halil  Öztürk'e Yoğun ilgi
Yerel

Seçim Startını Elmalı Bayralar Mahallesinden Başlatan Başkan Halil Öztürk'e Yoğun ilgi

Elmalı İlçesi için çalışan seçim öncesi alt yapı dahil çok sayıda yatırım yapan Başkan Öztürk CHP den aday olarak çalışmalarına başladı 

Elmalı  Belediyesi Konutları Sahiblerini Buldu
Yerel

Elmalı Belediyesi Konutları Sahiblerini Buldu

Sosyal Belediyecilik anlayışı ile Elmalı ilçesinde ev sahibi olmayı kolaylaştıracak Elmalı Belediyesi Konut Projesi kura çekimini yapıldı.

Elmalı için çalışan  Başkan Halil Öztürk'ten   işçilere yüzde 85 zam
Yerel

Elmalı için çalışan Başkan Halil Öztürk'ten işçilere yüzde 85 zam

Elmalı belediye Başkanı Halil Öztürk belediye işçilerine %85 zam yaptıklarını açıkladı..

Halil Başkan Durmak Bilmiyor
Yerel

Halil Başkan Durmak Bilmiyor

Elmalı'da asfaltsız yolun kalmayacağını belirten Halil Öztürk şöyle konuştu; "Asfalt Çalışmalarımıza Kışla Mahallemizde Devam Ediyoruz

Elmalı Belediyesi Emitt Fuarında Gaziler Helvası dağıtıyor
Yerel

Elmalı Belediyesi Emitt Fuarında Gaziler Helvası dağıtıyor

Elmalı Belediyesi İstanbul Emitt Fuarı’nda Ziyaretçilere Elmalının Meşhur Gaziler Helvasını İkram Ediyor. Yiyen birdaha istiyor..