Burdur / Bucak

Emrullah Ünal Bucak Belediye Başkan adayı oldu! Emrullah Ünal kimdir?

AK Parti Bucak Belediye Başkan adayı kim oldu? AK Parti haftalardır beklenen Bucak Belediye Başkan adayını açıkladı. AK Parti Bucak Belediye Başkan adayı Emrullah Ünal oldu. Emrullah Ünal kimdir? Detaylar haberimizde...

Emrullah Ünal Bucak Belediye Başkan adayı oldu! Emrullah Ünal kimdir?

2019 yılında Burdur'un Bucak ilçesi Belediye Başkanı olarak seçilen Emrullah Ünal, 31 Mart Yerel Seçimleri için AK Parti Bucak Belediye Başkan adayı oldu.

Uzun zamandır herkes tarafından merak edilen soru bugün yapılan açıklamayla cevaplanmış oldu. Emrullah Ünal, yeni dönemde AK Parti'nin adayı olarak duyuruldu.

Bucak Belediye Başkanı ve Burdur Belediyeler Birliği Başkanı Emrullah Ünal Kimdir?

Emrullah Ünal, 1965 yılında Burdur'un Bucak ilçesinde doğdu. 2019 yılından bu yana Bucak Belediye Başkanı görevini yürüten Emrullah Ünal, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için AK Parti Bucak Belediye Başkan adayı oldu.

1965 yılında Burdur'un Bucak ilçesinde doğan Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, İlk öğrenimini Bucak Oğuzhan İlköğretim Okulu’nda, orta öğrenimini Bucak İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı.

Üniversite eğitimini Bursa Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde gören Belediye Başkanı Emrullah Ünal, aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini de aldı.

Askerlik görevini yedek subay olarak cumhurbaşkanlığı muhafız alayı baş veterineri olarak yerine getirdi. 1991 yılında Bucak'ta serbest klinisyen veteriner hekim olarak profesyonel iş yaşamına başladı. Burdur-Isparta Veteriner Hekimler Odası kurucu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerini, daha sonra Burdur Veteriner Hekimler Odası'nda farklı görevleri yürüttü. Veteriner Hekimler Odası'nı Ankara'da Merkez Konsey Üyesi olarak temsil etti. Bucak Kalkınma Kooperatifi'nin kuruluş aşamalarında görev alarak bir süre başkan yardımcılığı görevini yürüttü.

Emrullah Ünal'ın çalışma ve siyasi hayatı

27 yıllık çalışma süresi içerisinde Avrupa Birliği projeleri, iş gezileri, ulusal ajans projeleri dolayısıyla Kanada, Arjantin, Avusturya, Fransa, Portekiz, Bosna Hersek, İspanya, Almanya gibi birçok Amerika ve Avrupa kıtası ülkesinde çalışma fırsatı yakaladı. Siyasi hayatına 27 Mart 1994 yerel seçimlerinde İl Genel Meclisi 1. Sıra adaylığı ile başladı. 2006 yılında Ak Parti Bucak İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerine başladı. 10 Ocak 2014'te Ak Parti Bucak İlçe Başkanlığı görevine başladı. İlçe başkanı olarak başarılı çalışmalara imza attıktan sonra 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Ak Parti tarafından Bucak Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi ve Bucak halkının teveccühleri ile Bucak Belediye Başkanı olarak seçildi. Emrullah Ünal 2022 yılında Burdur Belediyeler Birliği Başkanlığı görevine seçildi.

Ünal, Evli ve üç çocuk babasıdır.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Başkan Adayı Yusuf Erdoğdu Çalışmalarına Devam Ediyor!
Yerel

Başkan Adayı Yusuf Erdoğdu Çalışmalarına Devam Ediyor!

MHP Bucak Belediye Başkan Adayı Yusuf Erdoğdu, seçim çalışmaları kapsamında NNC Haber'i ziyaret etti. Vatandaşlarla bir araya gelen Erdoğdu, "Ayırmadan ayrıştırmadan Bucak'ımız için canla başla" dedi.

Yusuf Erdoğdu'dan Müjde! Aile Sağlık Merkezi Geliyor
Yerel

Yusuf Erdoğdu'dan Müjde! Aile Sağlık Merkezi Geliyor

MHP Bucak Belediye Başkan Adayı Yusuf Erdoğdu, Cami Mahallesi'ne Aile Sağlık Merkezi yapılacağını açıkladı.

Başkan Adayı Safa Sönmez, söz verdi
Yerel

Başkan Adayı Safa Sönmez, söz verdi

İYİ Parti Bucak Belediye Başkan Adayı Safa Sönmez, mülteci ve sığınmacılara belediye yardımlarının yapılmayacağını, yardımların sadece ihtiyaç sahibi Bucaklılara dağıtılacağını açıkladı.

MHP Bucak'tan aday tanıtımı! Bakın Başkan Adayı Yusuf Erdoğdu neler söyledi
Yerel

MHP Bucak'tan aday tanıtımı! Bakın Başkan Adayı Yusuf Erdoğdu neler söyledi

Bucak'ta gerçekleştirilen MHP tanıtım toplantısında, Belediye Başkan Adayı Yusuf Erdoğdu, partililere seslendi. Genel Merkez'in 'Genelden Yerele' söylemi doğrultusunda hizmet vaadiyle yola çıktığını belirten Erdoğdu, Bucak'ın sorunlarına vakıf bir isim olduğunu vurguladı.

Hülya Gümüş, Bucak Belediye Başkanlığı Görevini Devraldı
Yerel

Hülya Gümüş, Bucak Belediye Başkanlığı Görevini Devraldı

Burdur'un Bucak ilçesinde belediye başkanı seçilen Hülya Gümüş, bugün düzenlenen devir teslim töreniyle görevi teslim aldı.

Emrullah Ünal, Bucak Halkına Teşekkür Ederek Veda Etti
Yerel

Emrullah Ünal, Bucak Halkına Teşekkür Ederek Veda Etti

Sosyal medya hesabından veda mesajı paylaşan Bucak Belediyesi eski Başkanı Emrullah Ünal, “Seçimi kazanan kardeşimizi ve ekibini tebrik ediyorum." dedi.