Fahiş fiyatlar için çözüm geldi!

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, fahiş fiyatlara karşı harekete geçti. Üyelerine ve sektöre %10 indirim çağrısı yaptı. Peki indirim işe yarayacak mı? Fiyatlar düşecek mi? Tüm detaylar burada...

Fahiş fiyatlar için çözüm geldi!

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, yüksek fiyatları düşürmek ve sektörü canlandırmak amacıyla başlattıkları %10 indirim kampanyasını duyurdu. Bingöl, bu indirimin Ticaret Bakanı Ömer Bolat'la yapılan görüşmelerin ardından alındığını belirtti.

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, fahiş fiyat gerçeğini kırmak ve sektörü hareketlendirmek için geçtiğimiz gün üyelerine ve sektör temsilcilerine çağrıda bulunmuştu. Bingöl'ün çağrısının ardından TÜRES'e üye olmayan restoran sahiplerinin, ekonomik koşullar ve maliyet artışlarını gerekçe göstererek İndirim çağrısına 'olumsuz' cevap verdiği iddia edildi.

TÜRES ÜYELERİ YÜZDE 10 İNDİRİMİ UYGULADI
Medyaya yansıyan gelişmeler üzerine TÜRES Başkanı Bingöl, Haber7'ye açıklamalarda bulundu. Yüzde 10 indirim çağrısının Ticaret Bakanı Ömer Bolat'la yapılan istişarenin ardından alındığını belirten Bingöl, çağrıya TÜRES üyelerinin büyük bir bölümünün uyarak indirime başladığını ve menülerindeki bazı ürünlerde en az yüzde 10 olmakla birlikte fiyat düşüşü yapıldığını söyledi. Bingöl, TÜRES üyesini olmayan birçok işletmenin de yüzde 10 indirim çağrısına destek vereceğini düşündüğünü vurguladı.

Yüzde 10 indirim çağrısına uymayan restoranların süreci sabote etmeye çalıştığını ifade eden Bingöl, "Ama onlar da eninde sonunda yapmak durumunda kalacaklar. Çünkü yan tarafından bir restoran yaptıysa diğeri yapmadıysa müşteri indirim yapanı tercih edecektir." dedi.

AREDA'NIN ANKETİ DOĞRU
Areda Survey'in anketinde "Kafe ve restoranların enflasyonu bahane ederek fiyatları yükseltip fırsatçılık yaptığı fikrini destekliyor musunuz?" sorusuna vatandaşların yüzde 64 oranında "Kesinlikle destekliyorum" cevabını da değerlendiren Bingöl, "Doğru. Zaten biz çağrıyı bu algıyı kırmak için ve yeniden vatandaşların restoranlara gitmesini sağlamak için yaptık. Şu anda biz bence çok olumlu sonuçlar alıyoruz." cevabını verdi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali başladı.
Magazin

Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali başladı.

Antalya’dan Dünya’ya” mottosuyla Antalya Büyükşehir Belediyesince bu yıl 6-8 Eylül’de üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali başladı.

Burdur son dakika trafik kazası haberi! Kazada ölüler ve yaralılar var
Yerel

Burdur son dakika trafik kazası haberi! Kazada ölüler ve yaralılar var

Burdur-Fethiye karayolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında çok sayıda ölü ve yaralı olduğu öğrenildi. Detaylar için tıklayın...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Mehmet Kacır Isparta’yı Ziyaret Etti
Yerel

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Mehmet Kacır Isparta’yı Ziyaret Etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fatih Mehmet Kacır, çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve açılışlara katılmak üzere Isparta'ya geldi.

Mevsimin ilk karı yağdı! Palandöken Beyaza büründü! Sıcaklık 10 derece birden düştü
Yaşam

Mevsimin ilk karı yağdı! Palandöken Beyaza büründü! Sıcaklık 10 derece birden düştü

Erzurum’da mevsimin ilk karı yağdı. Bugün sabah saatlerinden itibaren kent merkezinde etkili olan soğuk hava ve yağmur Palandöken’in yüksek kesimlerinde kar şeklinde etkili oldu.

Antalya'da Canlara Sahiplenme Yoğunluğu
Türkiye

Antalya'da Canlara Sahiplenme Yoğunluğu

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılında hizmete sunduğu Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, sokak hayvanlarını sahiplenmek isteyen Antalyalılar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Antalya'da Denizde Boğularak Öldüğü Düşünülen Genç  Ortaya Çıktı
Yerel

Antalya'da Denizde Boğularak Öldüğü Düşünülen Genç Ortaya Çıktı

Olay, dün saat 16.00 sıralarında Antalya'nın Konyaaltı ilçesi Akdeniz Bulvarı Konyaaltı Sahilinde meydana geldi.