İstanbul

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: “Beklentimiz 3 puandı ama 2-0’dan gelip 1 puan kazanmak da sevindirici“

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kopenhag maçının ardından yaptığı açıklamada, "Bugün beklentimiz 3 puandı. Maçı kazanmak istiyorduk. Günün sonunda 2-0’dan gelip 1 puan kazanmak bu anlamda bizim için sevindirici.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: “Beklentimiz 3 puandı ama 2-0’dan gelip 1 puan kazanmak da sevindirici“

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kopenhag maçının ardından yaptığı açıklamada, "Bugün beklentimiz 3 puandı. Maçı kazanmak istiyorduk. Günün sonunda 2-0’dan gelip 1 puan kazanmak bu anlamda bizim için sevindirici. Kazanamadığımız için mutlu değiliz. Geri dönüş de psikolojik olarak önemli" dedi.
UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk maçında Galatasaray evinde karşılaştığı Danimarka ekibi Kopenhag ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "İyi başladığımız bir maç oldu. Çok fazla pozisyona girdik. Gole yakın taraftık. Seyircimizle birlikte önde baskı yaptık. Gole yakın olan taraf olarak maçı götürürken, beklenmedik gol yedik. Gol yedikten sonra takımda ve statta ufak bir olumsuz hava oluşuyor. Bunu önüne geçemiyoruz. İlk yarının sonuna kadar pozisyona girme çabamız devam etti. İkinci yarıya çok iyi başlamadık. Orta sahayı zaman zaman kaybettik. Rakibe oynama şansı verdik. Devamında oyuncu değişiklikleri yaparken, 2. golü yedik. Devamında 2 tane değişikliği, arkasından 2 tane daha oyuncu değişikliği ile hücumda etkili olmaya çalıştık. 10 kişi kalan rakibimize karşı da bulduğumuz 2 golle geri dönmek, puan kazanmak önemliydi. Biraz daha vakit olsa 3. golü de bulabilirdik. Hiç yapmayacağımız tercihler oldu, çok yanlış bir şekilde zaman zaman yaptılar. Duran topta bile pasla başladık. Bu tür şeyler oyun içerisinde oluyor. Maçın geneline baktığımızda iyi başlayan bir takım, belli yerlerde iyi oynamayan, maçın sonunu iyi bitiren bir takım. Bugün beklentimiz 3 puandı. Maçı kazanmak istiyorduk. Günün sonunda 2-0’dan gelip 1 puan kazanmak bu anlamda bizim için sevindirici. Kazanamadığımız için mutlu değiliz. Geri dönüş de psikolojik olarak önemli. Bir yandan yarışan bir yandan da oyuncuları en hazır hale getirmeye çalışan takımız. 2 tane de kötü gol yedik" diye konuştu.
Oyuncu değişikliklerini geç yaptıklarını düşünüp, düşünmediğinin sorulması üzerine Buruk, "İlk 45 dakika iyiydik. 55’te iki oyuncumuzu çağırdık, hazırlanırken golü yedik. Burada şanssızlığımız da var. İyi gitmediğinizi görüyorsunuz, iki oyuncu çağırıyorsunuz. Oyuncular hazırlanırken 2-3 dakika bir süre oluyor. Burada bilemiyorsunuz. Oyun gösteriyordu bir şekilde o yüzden 2 tane oyuncu çağırdık. 58. dakikada aslında çok geç de bir dakika değil. Erken değişiklik olabilecek bir dakika. Sonra 2 tane da oyuncu soktuk. Burada oyuncu değişikliği tabii olması gerekiyor. Hiç oyuncu değiştirmeyen hocalar da var. 90’da değiştiren hocalar da var. Dünya genlinde üst düzey hocalara baktığınızda hepsi 5 oyuncu değişiklik hakkını bile kullanmıyor. Oyuna başlama, oyuna devam etme, oyun dakikalarında vereceğiniz kararlar önemli oluyor" şeklinde cevap verdi.

"Bakambu’yu kullanmama nedenim Icardi ile devam etmemdi"
Cedric Bakambu’nun kullanmamasıyla ilgili olarak ise sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Ön tarafta bir değişiklik yaptık, Barış’ı aldık. Bir değişiklik hakkımız kalmıştık. Son değişikliği Ndombele ile kullanmak istedim. Öne doğru top taşıyan, rakibi eksiltebilecek, öne doğru aksiyon yapabilecek bir oyuncu olarak onu düşündüm. Öndeki 4 oyuncuyu değiştirmiştim. Icardi’nin sahada kalması gerekiyordu. Gole ihtiyacımız vardı. O yüzden savunmadan birini çıkarıp, Torreira’yı stopere çektim. Maçın genelinde çok geriye pas oynadık. Rakibin 10 kişi kalmasıyla Torreira hamlesiyle oyunu daha iyi kurmak istedik. Bakambu’yu kullanmama nedenim Icardi ile devam etmemdi" ifadelerini kullandı.
Ürettikleri pozisyonların Şampiyonlar Ligi’ne ve kapanan takımlara göre yeterli olduğunu söyleyen Okan Buruk, "Genel olarak pozisyonların bir çoğu netti. İkinci yarıda rakibin yaslandığı yerde zaman zaman çok fazla üretemedik. İlk yarı hem ürettik, hem pozisyona girdik. İkinci yarıdaki oyun benim de kabul edebileceğim bir oyun değil. İlk yarıdaki oyunu devam ettirmemiz gerekiyor" dedi.

"Bu tür duygusal tepkiler zaman zaman oluyor, bunları azaltmak lazım"
Değişiklikler sırasında oyunculara gelen tepkiler için ise Buruk, "Genelde bu tür maçlarda kaybederken, oyuncu değiştirdiğinizde maalesef ıslıklar geliyor. Bugün muhteşem bir taraftar vardı. Maçın başında takımla inanılmaz birleştiler ve baskıyı, savunmayı hep beraber yaptık. Bu kadar kişi içerisinde ıslıklar çıkabiliyor. Çoğunluğun olmadığını görüyoruz. Azınlığın olduğunu görüyoruz. Taraftarımızın bize desteği çok fazla. Maçı 2-2’ye getirdiysek burada taraftarımızın çok büyük rolü var. Galatasaray çok başarılı bir takım. Maça da oyuncular çok iyi başlamış. Bu tür duygusal tepkiler zaman zaman oluyor. Bunları azaltmak lazım. Herkesin yanındaki bu yapan insanları belki uyarması gerekiyor. Galatasaray’a bağlılığımızı göstermemiz gerekiyor. Çünkü Galatasaray’ı, Galatasaray olduğu için seviyoruz. Bu statta da sahada kim olursa olsun desteklemek zorundayız. Ufak tefek tepkiler de olabiliyor. Futbolun içerisinde bu var. Oyuncuların da bundan etkilenmemesi gerekiyor. Golü yedikten sonra bazı oyunculardan düşüşler gördüm. Oyuncuların da profesyonel yaptıkları bir iş var. Mental olarak ne kadar güçlü olurlarsa sahaya da o kadar iyi performanslarını yansıtırlar. Bizim işimiz seyircimizi coşturmak. Benim istediğim de oynadığımız oyunla seyircimizi coşturmak" açıklamasında bulundu.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Galatasaray'ın UEFA  grubundaki güncel puan durumu!
Spor

Galatasaray'ın UEFA grubundaki güncel puan durumu!

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 4. maçında Bayern Münih ile karşılaştı. Mücadeleyi sarı-kırmızılılar 2-1 kaybetti

Galatasaray, Başakşehir karşılaşmasında ilk 11'ler belli oldu
Spor

Galatasaray, Başakşehir karşılaşmasında ilk 11'ler belli oldu

Galatasaray, Süper Lig'in 6. haftasında Başakşehir'i konuk edecek. İki takım arasında oynanacak maç, liderlik mücadelesi açısından büyük önem taşıyor.

Galatasaray  UEFA Şampiyonlar Ligi yenilmezlik serisini 11 maça çıkardı .işte Danimarka ekibi Kopenhag ile maç sonucu
Spor

Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi yenilmezlik serisini 11 maça çıkardı .işte Danimarka ekibi Kopenhag ile maç sonucu

Galatasaray, Kopenhag maçıyla birlikte bu sezon 11. resmi maçına çıktı ve yenilmezliğini sürdürdü

Galatasaray'a Şampiyonlar Liginde zorlu grup
Spor

Galatasaray'a Şampiyonlar Liginde zorlu grup

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Bayern Münih, Manchester United ve FC Kopenhag ile eşleşti. İşte detaylar...

Galatasaraylı taraftarlar Fenerbahçe'nin temsili tabutunu kaldırdı
Yerel

Galatasaraylı taraftarlar Fenerbahçe'nin temsili tabutunu kaldırdı

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde Galatasaray’ın 23. şampiyonluğu ve derbi kaçında Fenerbahçe karşısında alınan 3-0’lık galibiyet coşkuyla kutlandı. Kutlama sırasında sarı-kırmızılı taraftarlar, Fenerbahçe'nin temsili tabutunu kaldırdı.

Antalya'da konvoylu şampiyonluk kutlaması
Yerel

Antalya'da konvoylu şampiyonluk kutlaması

Spor Toto Süper Lig'de Ankaragücü'nü 4-1 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray'ın taraftarları, Antalya'da şampiyonluk konvoyu oluşturdu.