Iğdır / Tuzluca

Geleceğin Robot Tarımına Hazır Olun

geleceğin çiftçileri dikkatlerini robotlara yönelttiler. Ekimden toplamaya, tüm fonksiyonlar artık tarım robotları tarafından gerçekleştirilecek. Şuana kadar geliştirilen robotlar

Geleceğin Robot  Tarımına Hazır Olun

Geleceğin  Robot Tarımına Hazır Olun
Birleşmiş milletlerin raporuna göre Dünya üzerindeki nüfus artışına paralel olarak yapılan tahminler doğrultusunda 2050 yılına gelindiğinde, dünya nüfusunun 9 milyara çıkması ve % 70 daha fazla yiyeceğe ihtiyaç duyacağı tahmin ediliyor. bekleniyor. Bu artışla, tarımsal ihtiyaç ve taleplerin karşılanması sorunuyla karşı karşıya kalacağız. Bu ihtiyaçları hızlı bir şekilde karşılamak için geleceğin çiftçileri dikkatlerini robotlara yönelttiler. Ekimden toplamaya, tüm fonksiyonlar artık tarım robotları tarafından gerçekleştirilecek.
Şuana kadar geliştirilen robotlar
Ecorobotix: Şu anda kullanımda olan robotlar listesinde ilk sırada Ecorobotix var.

Güneş enerjisiyle çalışan bu robot, çok hafif ve bir GPS navigasyon sistemine sahip. Bitkiler arasında büyüyen yabani otları bulmak ve ortadan kaldırmak için kamera sistemleri kullanıyor. Bu özelliklere sahip robot, bitkiye zarar veren otu kesin olarak bulabilir. Tarımda kimyasal ilaç olarak kullanılan herbisit kullanımını da % 90 oranında azaltması bekleniyor.
Naio Technologies:

Günümüzde çiftliklerdeki bitkileri koruyan oldukça çevre dostu, farklı tür robotlardan kurulu bir filo var. Bu robotlar sadece hasatta değil aynı zamanda çapa ve yabani ot sökümünde de yardımcı oluyorlar.
Energid Narenciye Toplama Robotu: Ülkemizin de önemli ihracat ürünlerinden olan narenciye için oldukça verimli olabilecek robotlar ise tek bir seferde 50-100 arasında meyveyi toplama kapasitesine sahip.
Agrobot E Serisi :

Gelişmiş AI (Artificial Intelligence) sistemini içinde bulunduran robot, çileklerin olgunlaşıp olgunlaşmadığını belirleyerek toplayabiliyor.
Blue River Marul Robotu: Bu robotik makine, marul alanlarını görüntüleyip inceliyor ve çevresindeki otların büyümesini önleyip bakımını sağlıyor.
Agribotix:

Agribotix ismi verilen bu robot, bir drone gibi çalışıyor. Tarım yapılan arazi üzerinde uçarak çiftçiye tarla hakkında veriler hazırlıyor. Robota entegre edilen dahili kameralar ve kızılötesi sensörler, cihaz havadayken bitkilerin sağlığını analiz edebiliyor.
RoBoPlant:

AI sisteminin yardımıyla, fide dikimi yapıyor. Fidelerin birbirlerine göre konumlarını ayarlıyor. Bu şekilde fideler sağlıklı olarak birbirlerini etkilemeyecek şekilde büyüyor.
PrecisionHawk:

AI tarafından kontrol edilen uçak, çiftçinin kontrol etmesi gereken her şeyi gözlemliyor.
Yeni nesil bu tür robotların kullanılmasıyla gelecekte oluşabilecek gıda taleplerine de çözüm oluşturulmuş olacak.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Kırıkkale’de Meralar Onarılıyor projeler onaylandı
Yerel

Kırıkkale’de Meralar Onarılıyor projeler onaylandı

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hayvancılık ve mera kullanımı açısından büyük önem taşıyan 6 Mera Islah ve Amenajman Projesi için onay aldı.

Beypazarı ilçesinde Konuşan Ankara Tarım Orman İl Müdürü Bülent Korkmaz : Başkentin  tarım potansiyelini açıkladı
Yerel

Beypazarı ilçesinde Konuşan Ankara Tarım Orman İl Müdürü Bülent Korkmaz : Başkentin tarım potansiyelini açıkladı

Ankara Tarım Orman İl Müdürü Bülent Korkmaz: Başkentin 11.5 milyon dekarın üzerinde bir tarım potansiyeli var

Tarım ve Orman Bakanlığı   Sağlığa tehlike oluşturan gıdaları yayınladı
Türkiye

Tarım ve Orman Bakanlığı Sağlığa tehlike oluşturan gıdaları yayınladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, “Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar ve Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar” listesini güncelleyerek, tespit edilen uygunsuzlukları duyurdu

Çiftçiler Dikkat  Ekilmeyen Araziler elden gidiyor
Türkiye

Çiftçiler Dikkat Ekilmeyen Araziler elden gidiyor

1 Eylül 2023-31 Ağustos 2024 tarihleri arasında arazisinde ekim yapmayan çiftçiler bu yıl da arazinize ekim yapmazsanız kiralama süreci başlayacak.

Başkan Mansur Yavaş ; Çiftçimizin Yanındayız Ankara’daki çiftçimiz üretmeye başladı
Yerel

Başkan Mansur Yavaş ; Çiftçimizin Yanındayız Ankara’daki çiftçimiz üretmeye başladı

Mansur Yavaş: Ankara’daki çiftçimiz üretmeye başladı “AGROTEC 27. Uluslararası Tarım Fuarı”nın açılışına katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çiftçinin her zaman yanında olacaklarını belirterek “Ankara’daki çiftçimiz, yaptığımız destekler sayesinde tekrar üretmeye başladı” dedi.

Tarım Kredi’den Stratejik Yatırım: Ayçiçeği Yağı Üretiminde Güçleniyor!
İş Dünyası

Tarım Kredi’den Stratejik Yatırım: Ayçiçeği Yağı Üretiminde Güçleniyor!

Tarım Kredi Kooperatifleri, ayçiçeği yağındaki yoğun talebi karşılamak için Afyonkarahisar’daki Oruçoğlu Yağ Tesisi’ni tam 603 milyon liraya satın aldı!