Hayattan bezdirecek Eyyam-ı Bahur yolda! Nefes alamayacağız

Eyyam-ı Bahur sıcakları Türkiye'ye geliyor! Yüksek sıcaklık ve nem özellikle sahil şeridinde bunaltıcı hava yaratmaya hazırlanıyor. Detaylar haberimizde...

Hayattan bezdirecek Eyyam-ı Bahur yolda! Nefes alamayacağız

Geçtiğimiz hafta Türkiye'ye Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgası, sıcaklık değerlerinde rekor üstüne rekor kırılmasına neden oldu. Vatandaşlar bunaltıcı sıcaklarla mücadele etti. Ancak, yurda Balkanlar üzerinden giren soğuk hava dalgası ile bir miktar nefes alındı ve hafif bir ferahlama yaşandı.

'EYYAM-I BAHUR' SICAKLARI YAKLAŞIYOR

Ancak, rahatlama süreci kısa sürecek gibi görünüyor. Yeni bir sıcak hava dalgasının daha Türkiye'ye giriş yapacağı öğrenildi. Arap yarımadasından yurda giriş yapması beklenen ve halk arasında 'Eyyam-ı Bahur Sıcakları' olarak bilinen bu sıcak hava dalgasının 2 Ağustos'tan itibaren etkili olması bekleniyor.

BASRA SICAK HAVA DALGASI YÜKSEK SICAKLIKLARI GETİRECEK

Hava Forum tarafından paylaşılan bilgilere göre, 2 Ağustos'tan itibaren Arap yarımadası üzerinden gelecek olan Basra sıcak hava dalgası, Türkiye'yi tekrar yüksek sıcaklıklarla tanıştıracak.

BUNALTICI HAVA ÖZELLİKLE SAHİL ŞERİDİNDE HİSSEDİLECEK

'Eyyam-ı Bahur sıcakları' olarak adlandırılan bu hava dalgası, Balkanlardan gelen hava dalgasını geride bırakacak. Özellikle İstanbul gibi sahil şeridinde yer alan şehirlerde, yüksek nemle birlikte bunaltıcı bir hava yaratması bekleniyor.

METEOROLOJİ UZMANINDAN UYARI

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, yaptığı paylaşımda 6 Ağustos'tan sonra Balkanların tekrar devreye gireceğini söylüyor. 4, 5 ve 6 Ağustos'ta Libya sıcaklarının yerini Basra sıcaklarına bırakacağı ve iç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin sezonun en sıcak günlerini yaşayacağı belirtiliyor. Batı bölgeler ise 26 Temmuz kadar olmasa da sıcak olacak. Ancak, 6 Ağustos'tan sonrasında bir rahatlamanın beklendiği ifade ediliyor.

oda tv

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Bakan Özhaseki Uyardı Sıcakjlar 12 derece Artacak  Beyin Kanamasına Dikkat
Yaşam

Bakan Özhaseki Uyardı Sıcakjlar 12 derece Artacak Beyin Kanamasına Dikkat

Türkiye genelinde sıcak hava dalgası etkisini sürdürüyor. Meteoroloji uzmanlarının tahminlerine göre şimdiden sıcaklık rekorları kırılmaya başladı. Bazı illerde 40 derece üstü olacak

 Bakan  Vatandaşları Uyardı  Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üstüne çıkacak
Türkiye

Bakan Vatandaşları Uyardı Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üstüne çıkacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağı uyarısında bulundu.

Burdur ve Isparta İçin Zirai Don Uyarısı: Çiftçiler İçin Önlem Zamanı!
Yerel

Burdur ve Isparta İçin Zirai Don Uyarısı: Çiftçiler İçin Önlem Zamanı!

Yağışsız bir Nisan Ayı geçiren Burdur ve Isparta çevresi için meteoroloji tarafından zirai don uyarısı yapıldı. Detaylar haberimizde...

Burdur'da güneşli havanın ardından sıcaklık eksiye düşüyor
Yerel

Burdur'da güneşli havanın ardından sıcaklık eksiye düşüyor

Burdur'da bugün hava nasıl olacak? Burdur ve ilçelerinde bu akşam hava durumu nasıl olacak? Bucak, Ağlasun, Altınyayla, Çavdır, Çeltikçi, Gölhisar, Karamanlı, Kemer, Tefenni ve Yeşilova 22 Ocak hava durumu...

Termometreler 30 dereceyi gördü, vatandaş sahile koştu
Yaşam

Termometreler 30 dereceyi gördü, vatandaş sahile koştu

Hafta sonu sağanağın etkili olduğu Antalya’da bugün termometreler 30 dereceyi gösterdi, nem oranıysa yüzde 75’e kadar çıktı. Sahile gelen çoğunluğu turist binlerce kişi bol bol güneşlenip, denize girmeyi de ihmal etmedi.

Antalya Eylül sonunda da aynı! 40 derecede deniz keyfi
Yerel

Antalya Eylül sonunda da aynı! 40 derecede deniz keyfi

Antalya'da hava sıcaklığı yaz aylarını aratmadı. Kentte hava sıcaklığı 40 dereceye ulaşırken, deniz suyu sıcaklığı ise 29 derece olarak ölçüldü.