Isparta

Isparta'da 72 yaşındaki adama, çalışan kalpte bypass ameliyatı gerçekleştirildi

72 yaşındaki adama, çalışan kalpte bypass ameliyatı gerçekleştirildi

Isparta'da 72 yaşındaki adama, çalışan kalpte bypass ameliyatı gerçekleştirildi

 Isparta’da yaşayan 72 yaşındaki Ali Küçükkart, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan kalbine yapılan   bypass ameliyatı  ila sağlığına kavuştu.
Isparta’da geçtiğimiz günlerde göğsünde meydana gelen rahatsızlık nedeniyle SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesine gelen Ali Küçükkart, çalışan kalbine yapılan bypass ile sağlığına kavuştu. Ameliyat olmadan önce yürümekte zorluk çektiğini dile getiren Küçükkart, “Rahatsızlandım, hastaneye geldim. Hocam kalbimde rahatsızlık olduğunu ve ufak bir operasyonla ameliyat olacağımı söyledi. Ameliyat olmadan önce yüz metre yürüyemiyordum ama ameliyattan sonra burada yüz metreden fazla yürümeye başladım” dedi.

çalışan kalpte bypass ameliyatı gerçekleştirildi


Operasyonla ilgili bilgiler veren SDÜ Tıp Fakültesi Kardiyovasküler Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı olan Prof. Dr. Erdoğan İbrişim, "Hastamıza minimal invasive yöntemle aynı zamanda çalışan kalpte bir bypass uyguladık. Minimal invasive yöntem 7-8 santimetre ufak bir kesiyle yapılan ameliyat. Yedi yıl öncesinden beri kapak ameliyatlarını ve konjenital defektleri yapıyorduk ama koroner bypass için özel bir set gerekiyordu o özel set olmadan bu minimal invasive yöntemi uygulayamıyorsunuz” şeklinde konuştu.


Bu ameliyatın Isparta’da ilk defa bir hastaya uygulandığını söyleyen İbrişim, “Bu ameliyatlar İstanbul, Ankara, İzmir ve Gaziantep’te bazı yerlerde yapılıyor. Akdeniz bölgesinde Antalya’da yapıldığını düşünüyorum. Isparta’da ise kurallarına uygun olarak yapılan ve aynı zamanda çalışan kalpte, kalbi durdurmadan yaptığımız bir ameliyat oldu. Hastamızın genel durumu iyi” dedi.

Hastaya büyük yararlar sağlıyor.
Minimal invazif yöntemle gerçekleştirilen ameliyatların hastalar üzerindeki yararlı etliklerini vurgulayan Prof. Dr. Erdoğan İbrişim, “Hastaya büyük yararlar sağlıyor. Daha az ağrısı oluyor ve daha ufak bir bölge kesildiği için daha kolay iyileşiyor ve herhangi bir sıkıntısı olmuyor. Yalnız şunu unutmamak gerekiyor. Bu ameliyatları biz hastalar uzun süre yaşasın koroner anastomozlarının kaliteli olması için yapıyoruz. Eğer koroner anastomozların kaliteli olmayacağı olgularda seçici olmak lazım. Onları normal yöntemlerle ameliyat etmek çok daha doğru çünkü sonuçta o da iki ay gibi bir sürede iyileşiyor. Önemli olan iyi bir ameliyat yaparak uzun ve kaliteli bir yaşam sağlamak hastaya bunu hiç unutmamak gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Ağlasun'da SDÜ Mimarlık öğrencilerinden proje
Yerel

Ağlasun'da SDÜ Mimarlık öğrencilerinden proje

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri, Ağlasun ilçesinde proje çalışması yapıyor.

İŞKUR üzerinden SDÜ'ye işçi alımı yapılacak
Yerel

İŞKUR üzerinden SDÜ'ye işçi alımı yapılacak

Süleyman Demirel Üniversitesi, 2 Ekim ile 29 Aralık 2023 tarihleri arasında geçici mevsimlik işçi olarak görev yapacak 12 personel alımı yapacak.

SDÜ Süleyman Demirel Üniversitesine Yeni Rektör Prof. Dr. Mehmet SALTAN atandı
Yaşam

SDÜ Süleyman Demirel Üniversitesine Yeni Rektör Prof. Dr. Mehmet SALTAN atandı

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan 2023/353 numaralı karara göre, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr Mehmet SALTAN atandı.

20 üniversiteye yeni rektörler atandı    Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve  Süleyman Demirel Üniversitesi
Türkiye

20 üniversiteye yeni rektörler atandı Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi

20 üniversiteye yeni rektör atanmasına ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörlüğü’ne, Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ,Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü’ne, Prof. Dr. Mehmet Saltan atandılar

Burdur'da SDÜ öğrencileri eğitim aldı
Yerel

Burdur'da SDÜ öğrencileri eğitim aldı

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri, Burdur'un merkez ilçesine bağlı Aziziye köyü Sorkun yaylasında Orman Bölge Müdürlüğü mühendislerinden uygulamalı arazi eğitimi aldı.

Isparta'da üniversite 311 sözleşmeli personel alacak!
Yerel

Isparta'da üniversite 311 sözleşmeli personel alacak!

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinde personel alım ilanı yayımlandı. Mülakatsız 311 sözleşmeli personel alımı yapılacağı duyuruldu. Peki başvuru şartları neler? İşte detaylar...