İsveç

İsveç Başbakanı Kristersson'den üçlü muhtıra açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen İsveç Başbakanı Ulf Kristersson üçlü muhtırayı yerine getireceklerini söyledi.

İsveç Başbakanı Kristersson'den üçlü muhtıra açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, "Hükümetim, NATO üyeliği için Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki üçlü muhtırayı yerine getirecek" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmeye dair sosyal medya hesabından açıklama yapan Kristersson, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapıcı bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. En kısa zamanda Ankara’yı ziyaret etmeyi dört gözle bekliyorum. Hükümetim, NATO üyeliği için Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki üçlü muhtırayı yerine getirecek" dedi.

Kristersson, Erdoğan’a mektup göndermişti

İsveç’in en büyük günlük gazetelerinden Aftonbladet’in haberine göre ülkenin yeni Başbakanı Ulf Kristersson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 21 Ekim’de ülkesinin Ankara Büyükelçiliği aracılığı ile mektup göndermişti. Mektupta Kristersson’un, "Umarım (NATO üyeliği) bu konu hakkında kısa süre içinde ayrıntılı bir görüşme yapabiliriz. Size uygun olur olmaz Ankara’ya gelmeye hazırım" ifadelerini kullandığı belirtilmişti.
Türkiye ile özellikle terörle mücadelede olmak üzere çeşitli düzeylerde iş birliğini derinleştirmek istediğini vurgulayan Kristersson’ın, "Türkiye’nin güvenlik sorunlarını çok ciddiye alıyoruz ve terör örgütü PKK ve diğer tüm terör örgütleri ile bunların kollarından gelen tehditler de dahil olmak üzere terörün tüm biçim ve tezahürleriyle mücadelede iş birliği yapmak istiyoruz" dediği belirtilmişti. Kristersson’ın ayrıca, "Hükümetim, bu terörist grupların faaliyetlerini önlemek için Türkiye ile terörle mücadele iş birliğini yoğunlaştıracaktır. Bu alanda İsveç Güvenlik Polisi ve Adalet Bakanlığı’nın yakın zamanda Ankara’ya yaptığı ziyaretler, iş birliği için güçlü platformlar oluşturmayı başardı" ifadelerine yer verilmişti.
İki ülke arasında farklı alanlardaki iş birliği konusuna da değinen Kristersson’ın, "Kültür, ticaret ve diğer siyasi alanlarda daha fazla iş birliği yapmalıyız. Yeni hükümetimdeki bakanlar bu geniş gündemi ilerletmek için inisiyatif almaya istekli" ifadelerini kullandığı aktarılmıştı.

Erdoğan randevu talebini kabul etmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan da 21 Ekim’de yaptığı açıklamada, "İsveç’in yeni başbakanı randevu talebinde bulundu. Arkadaşlarımıza ’Randevu verin, gelsin’ dedim. Ülkemizde kendisiyle bu konuları da görüşürüz" ifadelerini kullanmıştı.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bucak'a gelecek mi? Bakın ne söyledi
Yaşam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bucak'a gelecek mi? Bakın ne söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, miting alanında Bucak'a davet edilmesi üzerine Bucakla ilgili bir takım açıklamada bulundu. Bakın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan neler söyledi...

Bucak-Kocaaliler Güney Çevre Yolu Projesi İhaleye Çıkacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan cevapladı
Yaşam

Bucak-Kocaaliler Güney Çevre Yolu Projesi İhaleye Çıkacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan cevapladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burdur'da yaptığı seçim mitinginde Bucak-Kocaaliler Güney Çevreyolu Projesi'nin 28 Mart 2024 tarihinde ihaleye çıkacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Antalya'da
Yerel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Antalya'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya'da Erdoğan, partisinin Turgut Özal Spor Salonu önünde düzenlenen Antalya mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Sehir Hastanesi Antalya’ya Hayırlı olsun
Sağlık

Sehir Hastanesi Antalya’ya Hayırlı olsun

Türkiye’nin 24’üncü Şehir Hastanesi olan Antalya Şehir Hastanesinin resmi açılışı 2 Mart 2024 cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya mitinginden Sonra Bucaklı Cihangir Kahvecisinde Soluklandı
Yerel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya mitinginden Sonra Bucaklı Cihangir Kahvecisinde Soluklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Antalya mitinginden hemen sonra Cihangir Kahvecisinde soluk aldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, 2 MART’TA ANTALYA’YA GELİYOR
Yerel

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, 2 MART’TA ANTALYA’YA GELİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 Mart Cumartesi günü Antalya’ya bir ziyaret gerçekleştirecek.