Kayseri

Kayseri Kadın Kooperatifleri Ve üreten Kadınlarla Dahada Güçlü

Kayseri’de faaliyet gösteren 22 Kadın Kooperatifi, 16-25 Haziran tarihlerinde düzenlenen bir fuarda buluştu. 10 gün süren fuarı 800 bin kişi ziyaret etti.

Kayseri  Kadın Kooperatifleri Ve üreten Kadınlarla Dahada Güçlü

KAYSERİ KADIN KOOPERATİFLERİ
KAYSERİ KADINLARIYLA DAHA GÜÇLÜ
Kayseri’de faaliyet gösteren 22 Kadın Kooperatifi, 16-25 Haziran tarihlerinde düzenlenen bir fuarda buluştu. 10 gün süren fuarı 800 bin kişi ziyaret etti. Fuarda önemli miktarlarda satışlar gerçekleştiren ve önümüzdeki yıllar için de ciddi rakamlarda iş bağlantıları yapan Kayserili kadınların bu büyük başarısını, kooperatiflerin kurulmasının öncüsü ve mimarı olan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’e sorduk. Vali Gökmen […]

Kayseri’de faaliyet gösteren 22 Kadın Kooperatifi, 16-25 Haziran tarihlerinde düzenlenen bir fuarda buluştu. 10 gün süren fuarı 800 bin kişi ziyaret etti. Fuarda önemli miktarlarda satışlar gerçekleştiren ve önümüzdeki yıllar için de ciddi rakamlarda iş bağlantıları yapan Kayserili kadınların bu büyük başarısını, kooperatiflerin kurulmasının öncüsü ve mimarı olan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’e sorduk.

Vali Gökmen Çiçek, TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’e Kayseri’de başlattıkları Kadın Kooperatifleri hamlesi hakkında açıklamalarda bulundu. Kayseri’deki kadın kooperatiflerinin her birinin birer başarı hikayesi olduğunu belirten Vali Çiçek, Kayseri kadınlarının sadece 8 aylık bir sürede fuara hazırlandığını, fuarın ise inanılmaz bir ilgi gördüğünü söyledi. Fuara gösterilen ilgi karşısında, “İtiraf etmeliyim, rağbet görmesini bekliyordum ancak bu kadarını düşünmemiştim.” sözleriyle şaşkınlığını dile getiren Vali Çiçek açıklamalarına şöyle devam etti:

Kadınlar Tomarza’da ürettikleri istiridye mantarını, sadece fuarda tonlarca sattılar. Dahası tüm hanımlar satıştan ziyade yeni iş bağlantıları kurduklarını ve yaptıkları işi çok daha iyi öğrenme olanağı bulduklarını ifade ederek teşekkür ettiler.

Hem girişimcilik hem sosyalleşme hem de ilçelerimiz arasında tatlı bir rekabet ortamı oluştu.10 gün süren fuara 800 bin kişi katıldı; yapılan ciro inanılmaz.Kayseri kadın kooperatifleriyle bir model haline geldi.Kadın kooperatiflerinin projesi, Ticaret Bakanlığı’ndan onay aldı: 10 milyon liralık makineleşme desteği alacaklar. Öte yandan ORAN’da onay alan bir proje de 5 milyon lira destek alacak.

Kayseri, kadın kooperatiflerine sahip çıksın istiyorum. Kayseri’de bu başarı hikayesinin arkasında 22 kadın kooperatifinde 455 kadın var. Bu sayı daha da artacak; belediyelerimiz de yeni kooperatifler kurmaya devam ediyor. Bunun olabileceğini, başarılabileceğini biz göstereceğiz. Fuar çok büyük bir sıçrama yarattı. Fuar organizasyonun ücretsiz gerçekleştiren Mustafa Saçmacı’ya da buradan teşekkür ediyorum.”

 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

20 bin öğrenciye çalışma masası ve kitaplık
Yaşam

20 bin öğrenciye çalışma masası ve kitaplık

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek tarafından başlatılan “Her Ev Bir Okul” projesi kapsamında üretimi tamamlanan çalışma masaları ve kitaplıkların ilçelere dağıtımı yapıldı.

Kayseri Yeşilay Uyuşturucu İle Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Temeli Atıldı
Sağlık

Kayseri Yeşilay Uyuşturucu İle Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Temeli Atıldı

Kayseri Valiliği, Yeşilay ve hayırseverlerimiz işbirliği ile yaptırılacak olan Yeşilay Uyuşturucu İle Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Koordinatör Vali Çiçek Adıyaman’da Çocuklarla
Yerel

Koordinatör Vali Çiçek Adıyaman’da Çocuklarla

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek Adıyaman’da Çocuklarla Kitap Okudu. Adıyaman koordinatör Valisi görevinde bulunan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, bulduğu her fırsatta deprem bölgesinde yaşayan çocuklarla bir arada olmayı ihmal etmiyor.

Kayseri Valisi Gökmen  Çiçek  Deprem Bölgesinde
Yaşam

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek Deprem Bölgesinde

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek deprem esnasında neredeyse haritadan silinen şehirlerde çalışmalarıyla mucizeler yarattı.

Gökmen Çiçek, Adayıman'ın umudu oluyor
Türkiye

Gökmen Çiçek, Adayıman'ın umudu oluyor

Kahramanmaraş’ın pazarcık ve Elbistan ilçelerinde gerçekleşen şiddetli depremlerin ardından neredeyse bütün şehir toz duman olmuştu

Elbistan'ı ayağa kaldıran Vali Gökmen'e yeni görev
Türkiye

Elbistan'ı ayağa kaldıran Vali Gökmen'e yeni görev

Asrın afeti sonrasında Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine görevlendirilen Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, başarılı çalışmaların ardından Adıyaman'a görevlendirildi.