Antalya / Kemer

Kemer Belediyesi Kültür Evi çalışmalarında sona gelindi

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer'in ilk kültür evi olma özelliği taşıyacak olan Kemer Belediyesi Kültür Evi'nde çalışmaları inceledi.

Kemer Belediyesi Kültür Evi çalışmalarında sona gelindi

ANTALYA (İHA) - Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer'in ilk kültür evi olma özelliği taşıyacak olan Kemer Belediyesi Kültür Evi'nde çalışmaları inceledi.
Yerel Tarihçi Ramazan Kar’a ait eşyaların yerleştirilmeye başlandığı kültür evinin turizme büyük katkı sağlayacağı belirtildi. Belediye Başkanı Topaloğlu ve beraberindekiler, elinde bulunan birçok değerli eseri kültür evine bağışlayan tarihçi Ramazan Kar'dan bilgi aldı.
Kemer'in ortak mirasını korumak ve canlandırmak amacıyla yapımına başlanan ve son hızıyla devam eden Kemer Belediyesi Kültür Evi'nde, Kemer yöresinde halkın kullandığı ev eşyaları, tarım aletleri, eski yaşantılara ait objeler, eski fotoğraflar ve birçok tarihi belge sergilenecek.
Liman Caddesi 85 ada 18 parselde yer alan binanın önemli bir turizm lokasyonunda bulunması nedeniyle kültür evine çevrilmesinden sonra yerli ve yabancı misafirlerin de ilgisini çekeceği ve Kemer'in tanıtımına büyük katkı sağlayacağı belirtiliyor.
Kültür Evi'nde aynı zamanda Osmanlı dönemine ait eski nüfus sayım örnekleri ve Mustafa Kemal Atatürk'ün Kemer bölgesi ile ilgili olarak 1932-1933 yıllarında çıkardığı kararnamenin de sergileneceği belirtildi.
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamada, Kemer Belediyesi Kültür Evi’nde çalışmaların son hızla devam ettiğine değinerek, “Kemer’in yerel tarihçisi Ramazan Kar, elindeki önemli ve çok değerli eşyaları ve belgeleri kültür evine bağışlıyor. Bu eşyalar yavaş yavaş yerleştirilmeye başlandı. Kısa zaman sonra açılışını yapacağız ve Kemer’e ayrı bir değer katacak. Meclis üyelerimizle beraber inceleme yaptık. Kendilerine verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederim. Kemerimize hayırlı olsun” dedi.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

CHP'li  Başkan Burcu Köksal, belediyede "böcek" olduğunu iddia etmişti: Afyon Valisi'nden açıklama
Yerel

CHP'li Başkan Burcu Köksal, belediyede "böcek" olduğunu iddia etmişti: Afyon Valisi'nden açıklama

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Belediyesi binasına gizli kayıt cihazları yerleştirildiği iddialarına ilişkin "2-3 hafta geçmesine rağmen herhangi bir teslim edilen görsel ses kaydı ya da buna bir benzer bir somut hiçbir şeyin olmadığını öğreniyoruz." ifadesini kullandı

Karamanlı Belediyesi'nden Tüm Emekçilere 1 Mayıs Kutlaması
Yerel

Karamanlı Belediyesi'nden Tüm Emekçilere 1 Mayıs Kutlaması

Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Gece Yapılan finallerde Kumluca Başpehlivanı Kim oldu
Spor

Gece Yapılan finallerde Kumluca Başpehlivanı Kim oldu

Kumluca Şehir Stadı'nda 28 Nisan 2024 pazar günü gerçekleştirilen güreşlere, farklı illerden yaklaşık bin 238 güreşçi katıldı. Güreşlerde 70'i başpehlivan olmak üzere 13 kategoride sporcular, rakipleriyle mücadele etti.

Antalya Kemerli Üreten Kadınlar Kermesleri devam ediyor
Yaşam

Antalya Kemerli Üreten Kadınlar Kermesleri devam ediyor

Kemer Belediyesi tarafından her ay geleneksel hale gelen “Üreten ev hanımları kermesi”ne katılan ev hanımları, el emeği göz nuru ürünlerini satışa sundu.

Antalya Kemer'de Kariyer Ve Tadım Şenliğinde Başkan Topaloğlu Damgası
Yerel

Antalya Kemer'de Kariyer Ve Tadım Şenliğinde Başkan Topaloğlu Damgası

Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksek Okulu tarafından 'Kariyer günleri ve tadım şenliği' düzenlendi. Başkan Topaloğlu, 'Kariyer günleri ve tadım şenliği' etkinliğinde mangalın başına geçerek öğrencilere kendi elleriyle köfte pişirdi.

Antalya Kemer'de Büyük Buluşma
Yerel

Antalya Kemer'de Büyük Buluşma

Antalya Kemer'de, Rusya'nın 17 bölgesinden 600 acente yetkilisinin katıldığı “Exhibition Türkiye 2024” workshop düzenlendi.