Burdur

Kombiler yanlış kullanılıyor faturalar artıyor!

Kış aylarının etkisini giderek hissettirmeye başladığı bu günlerde, evleri ısıtmak için kullandığımız kombiler, yapılan hatalardan dolayı cep yakabiliyor. Alınacak basit önlemler sayesinde, kabarık faturaların önüne geçmek mümkün!

Kombiler yanlış kullanılıyor faturalar artıyor!

Kış aylarının etkisini giderek hissettirmeye başladığı bu günlerde, evleri ısıtmak için kullandığımız kombiler, yapılan hatalardan dolayı cep yakabiliyor. Alınacak basit önlemler sayesinde, kabarık faturaların önüne geçmek mümkün!

Fortes Mühendislik A.Ş Bölge Müdürü, Makine Mühendisi Muhammet Emin NAS, doğal gazın doğru kullanımı konusunda dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Basit Yönergelere Uyularak Enerji Tasarrufu Sağlanabilir
Isınma ve sıcak su ihtiyaçları için kombi kullanan hanelerin, alacağı küçük önlemlerle tasarruf edilebileceğini vurgulayan kombiler konusunda uzman olan Fortes Mühendislik A.Ş. Bölge Müdürü, Makine Mühendisi Muhammet Emin NAS, tasarruf yapabilmek için alınacak önlemlere açıklık getirdi.

Kombilerin yanlış kullanımı daha yüksek enerji tüketimine ve daha yüksek faturalara neden olabileceğini belirten Makine Mühendisi Muhammet Emin Nas, birkaç basit yönergeyi izleyerek faturalardan ciddi anlamda tasarruf edilebileceğini dile getirdi. Sn. NAS, yapılacak tasarrufun çevreye de olumlu katkı sağlayacağının altını çizdi.

Kombinin Kapatılması Tasarruf Sağlamıyor!

Doğalgaz ile ısınan hanelerin henüz yolun başında yanlış yapabildiğini dile getiren Makine Mühendisi Muhammet Emin NAS, kişilerin en sık yaptığı hatanın ihtiyaçlarına göre çok küçük ya da çok büyük bir model kombi ile ısınmaya çalışması olduğunu söyledi. Sn. NAS, “Kombi kullanan kişilerin en sık yaptığı hatalardan biri de ihtiyaçlarına göre çok küçük ya da çok büyük bir model seçmektir. Kombinizin doğru kapasitede olduğundan emin olmak için, yetkili bir teknisyen tarafından profesyonelce monte edilmesi önemlidir” dedi.

Kombinin sürekli olarak açılıp, kapanması söz konusu olduğuna işaret eden Muhammet Emin NAS, evde olunmadığı dönemlerde kombilerin kapatılmaması gerektiğinin altını çizdi.

“Evlerde yapılan en büyük hatalardan birisi de kombiyi kullanmadığınız zamanlarda tamamen kapatmaktır. Bu, enerji tasarrufu sağlayacak gibi görünse de aslında ortamın soğumasına neden olabilir ve bu da onu tekrar istenen sıcaklığa getirmek için daha fazla enerji gerektirecektir. Bunun yanı sıra kullanım suyunu optimum sıcaklıkta tutmak, tasarruf sağlayacaktır.” şeklinde ifade etti.

Ortam Sıcaklığını 1 Derece Dâhi Düşürmek Tasarrufu Artırıyor!

Kombinin sıcaklığının doğru bir şekilde ayarlamasının, enerji tasarrufu sağlamaya yardımcı olabileceğini söyleyen Makine Mühendisi Muhammet Emin NAS, sözlerine şöyle devam etti: “Ortam sıcaklığını sadece bir derece düşürmek, gaz tüketiminizden yüzde 6 ile yüzde 7 arasında tasarruf etmenizi sağlayabilir.

Ayrıca radyatörlerde oda termostatı ve termostatik vana kullanılması, sıcaklığın istenilen seviyede tutulmasına yardımcı olarak yüzde 15’e varan tasarruf sağlama potansiyeline sahiptir.

Son olarak, kombinizin bakımını düzenli olarak profesyonelce yaptırmanız ve binanızın uygun şekilde yalıtıldığından emin olmanız da önemli. Bu ipuçlarını takip ederek enerji faturalarınızdan tasarruf edebilir ve karbon ayak izinizi de azaltabilirsiniz” dedi.

Yılda 25000’den Fazla Kombi Montajı Yapılıyor
Fortes Mühendislik A.Ş. olarak Türkiye’de yılda 25000’den fazla kombi montajı gerçekleştirdiklerini belirten Makine Mühendisi Muhammet Emin NAS, “Kombi montajlarını gerçekleştirirken, müşterilerimize doğal gaz tüketimi konusunda uygulamaları gereken doğru bilgileri aktararak daha bilinçli bir kullanıcı deneyimi yaşamalarını sağlıyoruz.

Doğal gaz tüketiminde, doğru bilgilendirmeleri yaparak farkındalığı artırmak konusunu çok önemsiyoruz. Doğru bir kullanım sağlanırsa, kullanıcılarla birlikte tüm ülkemize pozitif yansımaları olacaktır.” dedi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Gece uyurken, kapatıp tasarruf yaptığını düşünenler dikkat!
Yaşam

Gece uyurken, kapatıp tasarruf yaptığını düşünenler dikkat!

Kombi ile evinizin daha kolay ısınmasını sağlayacak püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz. İşte dikkat edilmesi gereken önemli detaylar…

Burdur'da İlk Parkinson Tedavisi!
Yerel

Burdur'da İlk Parkinson Tedavisi!

Burdur'da bir ilk! Bucak Devlet Hastanesinde uygulandı. Bucak Devlet Hastanesi, Burdur'da ilk kez uygulanan etkin Parkinson tedavi seçeneklerini duyurdu. Sanal asistan Dr. Meltem aracılığıyla hastalara detaylı bilgi veriliyor.

MEHMET ŞİMŞEK: “BU PROJE SU KADAR ÖNEMLİ”
Yerel

MEHMET ŞİMŞEK: “BU PROJE SU KADAR ÖNEMLİ”

Cumhur İttifakı Burdur Belediye Başkan Adayı Mehmet Şimşek, dezavantajlı gruplara yönelik "Sosyal Girişimcilik Modeli"ni ve BİSMEK'i (Burdur Belediyesi İstihdam ve Merkezi Eğitim Kampüsü) duyurdu.

Beton Santrali Faaliyette! İlk Beton Döküldü!
Yerel

Beton Santrali Faaliyette! İlk Beton Döküldü!

Bucak Belediyesi, Başkan Emrullah Ünal'ın vizyonu ile kente saatte 100 M3 üretim kapasiteli "Bucak Betonu" adlı beton santralini kurdu. Santral, ilk betonunu döktü ve belediyeye gelir kazandırmaya başladı.

Bucak'a Geliyordu, Kaza Yaptı!
Yerel

Bucak'a Geliyordu, Kaza Yaptı!

Burdur Antalya karayolunda araç devrildi! Burdur Antalya karayolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaralandı. Devrilen araçta bulunan sürücü, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Bucak Halkı 30 Mart'ta Meydanda Buluşuyor!
Yerel

Bucak Halkı 30 Mart'ta Meydanda Buluşuyor!

Bucak ilçesinde heyecan verici bir etkinliğe hazırlanın! 30 Mart Cumartesi günü, saat 14:00'te Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek olan "Bucak Mitingi" için tüm Bucak halkı davetlidir.