Tören öncesinde konuşma yapan ve “MAKÜ’yü daha iyi noktalara getirmek için çabalamalıyız” diyen Rektör Dalgar konuşmasında; “Ekim ayı içerisinde 13 profesör 19 doçent atamamız oldu. Profesör sayımız 150’ye ulaştı. Üniversitemiz artık piramidin üst kısmını doldurur noktaya geldi. Bu mutluluk verici. Tabi profesör olan hocalarımızdan artık akademik yükselme kaygısı olmamasının verdiği rahatlıkla daha çok üretmelerini bekliyoruz. Profesör olduktan sonra artık bu memleketin bu devletin imkanlarıyla yetişmiş siz aydın insanlara, yani doçent ve profesörlere daha fazla sorumluluk düştüğünü düşünüyorum. Diyoruz ki, eğer bu ülke, bu devlet bizi yetiştirdiyse, ilköğretimden itibaren bu noktaya gelinceye kadar bize ciddi bir yatırım yaptıysa o zaman, bu ülkeye bu millete borcumuz var. Hele de profesörlük gibi doçentlik gibi akademik unvanın zirvesine ulaşmış hocalarımızın sorumluluğu çok daha yüksek. Eğitimci olmak, insan yetiştirmek, insana dokunmak herkese her mesleğe nasip olan bir durum değil. Bu sorumluluğun bir karşılığı olmalı. Bu da bu topluma daha fazla hizmet. Sizlerden ricamız üniversitemizin akademik başarısına daha fazla katkı sağlamanız ve üniversitemizin daha ileriye gitmesi için çalışmalarımızın niteliğini artırmanız.
Üniversitemiz kurulduğu günden bu yana ciddi bir mesafe kaydetti. Ve fiziki altyapı olarak oldukça iyi bir noktadayız. Sahip olduğumuz altyapı, bina altyapısı, teknik altyapı eksiklerimiz tabii ki var hiç de bitmeyecek ama bunları da tamamlamaya devam ediyoruz. Bu altyapıyı akademinin hizmetine nasıl sunabiliriz? Madem bu kadar bir alt yapı bu üniversiteye kazandırıldı ki, ben burada emeği olan hem bizim önceki yönetimimizde görev alan bütün hocalarımı ve ondan önceki dönemlerde de emek veren bütün herkese huzurlarınızda yine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu hakkı yerine teslim etmektir, aynı zamanda bir ahde vefadır ve bir devlet geleneğidir. Biz de bu alt yapıyla nasıl bu üniversiteyi yukarıya taşıyabiliriz? Nasıl sıralamalarda Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi daha yukarılarda olabilir. URAP’ın sıralamasında 92deydik. Nasıl 70 olabiliriz, nasıl 50 olabiliriz? Arkadaşlarla konuştuk, girişimcilik endeksine mutlaka girmemiz lazım. Girişimcilik endeksinde ilk 50 üniversitede olmanız gerekiyor, ilk 50 üniversitede olursanız TÜBİTAK’ın özel destekleri var. Teknokent’teki arkadaşlarla dün onu çalıştık. Bu durum bize yeni kapılar açacak.
O yüzden sizlerden istirhamımız lütfen bu çabamıza daha fazla destek olun ve o dip dalga dediğimiz sinerjiyi güçlendirelim, üretkenlik kültürümüzü perçinleyelim. Bulunduğunuz noktadan asistanlarımızla, lisansüstü öğrencilerimizle, lisans öğrencilerimizle birlikte bu dip dalgayı oluşturmak mümkün. Bunu hep birlikte başarabiliriz. Ben sizlere güveniyorum. Bu üniversitede çalışan herkese güveniyorum. Profesör ve doçent olan hocalarımızın bundan sonra özellikle öğrenci yetiştirme ve yetiştirdiği öğrencilerle de nitelikli yayın üretme imkanı çok daha fazla olacaktır diye düşünüyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize ayrı ayrı hayırlı olsun diyorum, tebrik ediyorum. Allah hepinize bu üniversiteye bu millete güzel hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin.” ifadelerini kullandı.
Konuşmalardan sonra biniş giyme törenine geçildi. Törende; MAKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Kurumlar Sosyolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mim Sertaç Tümtaş, Fen Edebiyat Fakültesi Nanobilim ve Nanoteknoloji Bölümü Biyoteknoloji ve Nanoteknoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurettin Körözlü, Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Huriye Deniş Çeliker, Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Temel Bilimleri Bölümü Veterinerlik Anatomisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasin Demiraslan, Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çiğdem Karabacak Atay,İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Cüneyt Çetin, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Reyhan Şahin Allahverdi, Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Temel Bilimleri Bölümü Veterinerlik Fizyolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özkan Şimşek, İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasin Pişgin, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Yönetim Bilimleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sabrina Kayıkcı, Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Türkiye Coğrafyası Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erol Kapluhan, İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Din Bilimleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Gürsu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Çiçek’in profesörlük,
Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Sistematik Felsefe ve Mantık Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Barış Mutlu, Veteriner Fakültesi Klinik Öncesi Bilimler Bölümü Veterinerlik Patolojisi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Volkan İpek, Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Özgür Önen, Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Melda Soysal Tomruk, Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Spor Yönetim Bilimleri Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yavuz Karafil, Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Spor Yönetim Bilimleri Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Haşim Akgül, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Sağlık Kurumlarında Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Sümeyye Özmen, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Otomotiv Teknolojisi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ali Öz, Bucak Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Nurten Terkeş, Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Süt ve Ürünleri Teknolojisi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi İlhan Gün, Veteriner Fakültesi Zootekni ve Hayvan Besleme Bölümü Hayvan Sağlığı Ekonomisi ve İşletmeciliği Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Cevat Sipahi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü İktisat Teorisi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Kazım Sarıçoban, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Yapı Bilgisi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Adem Solak, Ağlasun Meslek Yüksekokulu Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü Turizm ve Seyahat Hizmetleri Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ali İnanır, Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Hatice Ahu Kahraman, Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Genel Sosyoloji ve Metodoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Dericioğulları Ergun, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Nevin USLU, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Altan Yılmaz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Nazım Aksoy Doçentlik kadrosuna atamaları yapılarak binişleri Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar tarafından giydirildi ve belgeleri verildi.
Üniversite Yönetim Kurulu Üyelerinin de bulunduğu biniş giyme töreninden sonra Rektör Dalgar, öğretim üyelerini tek tek tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
Haberler