Mesleki ve Teknik Eğitim Mezunlarına İŞKUR'dan müjde

Mesleki ve Teknik Eğitim mezunları için müjde! İŞKUR ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile meslek lisesi mezunlarının günlük cep harçlıkları asgari ücretten %30 daha fazla artırılarak 850,11 TL'ye yükseltildi. Detaylar için İŞKUR'a başvurun!

Mesleki ve Teknik Eğitim Mezunlarına İŞKUR'dan müjde

Mesleki ve Teknik Eğitim Mezunlarına İŞKUR'dan Günlük 850,11 TL Cep Harçlığı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile yürütülen işbirliği çalışmaları sonucunda mesleki eğitim alan gençlerin mezun oldukları alanda istihdam edilmesini sağlamaya yönelik önemli bir adım atıldı.

Bu işbirliği ile meslek lisesi mezunu gençlerin, mezun oldukları alanda İŞKUR'un düzenlediği İşbaşı Eğitim Programlarına katılmaları halinde günlük cep harçlıkları önemli ölçüde artırılacak. Asgari ücretten %30 daha fazla tutarda cep harçlığı verilecek olan bu gençler, günlük 653,93 TL yerine artık 850,11 TL cep harçlığı alacak. İşbaşı Eğitim Programına 26 gün katılım sağlayan kişilere aylık 22.100,86 TL zaruri gider ödemesi yapılacak.

Bu uygulamadan faydalanabilecek alanlar ise şöyle:

Elektrik-Elektronik Teknolojisi

Makine ve Tasarım Teknolojisi

Metal Teknolojisi

Mobilya ve İç Mekân Tasarımı

Motorlu Araçlar Teknolojisi

Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme

Gemi Yapımı

Mesleki ve Teknik Ortaöğretim mezunlarının yararlanabileceği bu program, gençlerin mesleki alanda daha fazla tecrübe kazanmalarını ve istihdam edilmelerini amaçlıyor.

Başvurular ve detaylı bilgi için İŞKUR’a gelerek İş ve Meslek Danışmanlarından bilgi alınabilir ve başvurular gerçekleştirilebilir.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur İŞKUR Türkiye çapında önemli bir örnek
Yerel

Burdur İŞKUR Türkiye çapında önemli bir örnek

Burdur İŞKUR, 2021-2023 yılları arasında Türkiye çapında birçok kategoride birinciliğe ulaştı. Özel sektörde işe yerleştirme, kadın ve genç istihdamı alanlarında elde edilen başarı detayları burada.

Meslek lisesi mezunlarına müjde!  Burdur'da yol haritası belli oldu
Yerel

Meslek lisesi mezunlarına müjde! Burdur'da yol haritası belli oldu

Meslek Lisesi Mezunları için İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı'nda müthiş imkanlar! Asgari ücretten %30 fazla cep harçlığı ve 22.100 TL zaruri gider ödemesi...

Gençlere İstihdam İmkanlı Kurslar Başladı
Yaşam

Gençlere İstihdam İmkanlı Kurslar Başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, gençlerin iş gücüne katılımlarını artırarak ekonomik bağımsızlıklarını sağlamak ve yenilenebilir enerji sektöründe istihdam imkanı sunmak için Güneş Enerjisi Okulu Projesi’ni gençlerle tanıştırdı.

En az lise mezunu olacak! İŞKUR aracılığıyla alım yapıyor
Yaşam

En az lise mezunu olacak! İŞKUR aracılığıyla alım yapıyor

Öğretmenevlerine En Az Lise Mezunu personel alımları yapılacak. İş arayanlara ise sevindirici haber İŞKUR'dan geldi. Alım şartları ve gerekli belgeler açıklandı. Detaylar haberimizde...

KPSS Şartı Yok! İŞKUR, Dolgun maaşla kamuya 10 bin işçi alımı yapacak
Türkiye

KPSS Şartı Yok! İŞKUR, Dolgun maaşla kamuya 10 bin işçi alımı yapacak

İŞKUR, KPSS şartı olmaksızın kamuya 10 bin işçi alımı yapacağını duyurdu. Alımlar, belediyeler ve belediye şirketlerinde yapılacak. Başvurular, 1 Ocak 2024 tarihinde başlayacak.

Antalya'da CW Enerji, Kadın İstihdamına Yaptığı Katkılardan Dolayı Ödül Aldı
Yerel

Antalya'da CW Enerji, Kadın İstihdamına Yaptığı Katkılardan Dolayı Ödül Aldı

CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, “Kadınların daha da güçlendirilmesi için hep birlikte el ele vermeliyiz. CW Enerji olarak, bu konuda elimizden gelen her türlü desteği sağlıyoruz” dedi.