Adıyaman

Mimar Sinan Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi makina gibi çalışıyor

Öğrenciler hem iş öğreniyor hem de ürün üretiyorlar.

Mimar Sinan Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi makina gibi çalışıyor

Adıyaman Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri hem meslek öğreniyor hem de fabrika gibi okulda ürün üretiyor.
Elektrik-elektronik, mobilya, metal işleri ve bilişim bölümleri ürettikleri ürünlerle yaklaşık 7 milyon liralık ciroya ulaşan Adıyaman Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, hem ekonomiye katkı sağlıyor hem de nitelikli eleman yetiştiriyor. Döner sermaye bütçesiyle 45 öğrenci okulda ücretli çalışıyor.
Organize Sanayi Bölgesindeki okulun elektrik-elektronik, mobilya, metal işleri ve bilişim bölümleri öğrencileri, kentteki kamu kurumlarının ihtiyacı olan çeşitli malzemeleri üreterek hem eğitim görüyor hem para kazanıyor.
Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı, 570 öğrencinin eğitim aldığı okulda birçok ürün üretildiğini belirterek, “Okulumuzda; 2 katlı ranza, basketbol potası, masa tenisi, demir korkuluk, öğretmen dolabı, sınıf dolapları, öğretmen sırası, öğrenci sırası, güvenlik kamerası ve ses sistemleri kurulum, bakım, onarım ve üretimleri yapılıyor.
Öğrencilerimiz, yapmış oldukları bu çalışmalardan dolayı belirli bir ücret de alıyor. Bu ücret bazen asgari ücrete kadar yükselebiliyor. Böylece aile bütçelerine katkıda bulundukları gibi, işlerini ve eğitimlerini de uygulamalı olarak yapıp kalifiye bir eleman olarak yetişiyorlar. Okulumuzun bu yılsonu tahmini cirosunun 8 milyon liraya ulaşması bekleniyor” dedi.
Okulun mobilya bölümü öğrencileri tarafından, Adıyaman’da ki okullara 41 adet destek eğitim odası, 61 adet masa tenisi, Besni’de 4 okulun tüm okul donanımları yapılırken, Metal bölümü öğrencileri tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yurtları için 300 adet çift katlı ranza yapımı, okullar için 82 adet basketbol potası yapıldı. Elektrik bölümü öğrencileri ise 47 okulun elektrik tesisatı yenileme, güvenlik kamerası ve ses sistemi yapılırken, Bilişim bölümü öğrencileri 20 bilgisayar üretim montajı yapıldı.Mimar Sinan Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi makina gibi çalışıyorMimar Sinan Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi makina gibi çalışıyor

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Çeltikçi Başkan Adayı Rüzgar Gibi Esiyor!
Yerel

Çeltikçi Başkan Adayı Rüzgar Gibi Esiyor!

Ak Parti Çeltikçi Belediye Başkan Adayı Ahmet Ali Akyel yerel seçimler yaklaşırken Çeltikçi vatandaşına değer katacak projelerini açıkladı. İşte o değer katan projeler...

Antalya'da Ortalık Fena Hale Geldi! Kanlar Aktı!
Yerel

Antalya'da Ortalık Fena Hale Geldi! Kanlar Aktı!

Antalya’da ortalık karıştı birbirlerine girdiler! Olayda yok yok - Antalya’da alacak verecek meselesi yüzünden çıktığı iddia edilen tartışmada silahlar konuştu.

Muhtar Adayı Emine Matur Saha Çalışmasında!
Yerel

Muhtar Adayı Emine Matur Saha Çalışmasında!

Burdur'un Bucak ilçesi Mehmet Akif Mahallesi Muhtar Adayı Emine Matur, sahadaki çalışmalarını sürdürüyor. Emine Matur yaptığı açıklamada, 'Mahallemizin gözü kulağı dili olacağız' dedi.

Motora çarpıp kaçtı! 1 Kişi Yaralandı!
Yerel

Motora çarpıp kaçtı! 1 Kişi Yaralandı!

Bucak'ta motora çarpıp kaçtı! - Burdur'un Bucak ilçesinde motorla aracın çarpışması sonucunda meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Kazaya karışan araç sürücüsü, olay yerinden kaçtı.

Yusuf Erdoğdu'dan Bucak'a  Hamam Sefası!
Yerel

Yusuf Erdoğdu'dan Bucak'a Hamam Sefası!

Yusuf Erdoğdu kültürel mirası koruyacak! Bucak'a Modern Hamam yapılacak MHP Bucak Belediye Başkan Adayı Yusuf Erdoğdu, Bucak'ın eksiklerinden biri olan hamamı yeniden inşa edeceğini açıkladı.

Anadolu İmam Hatip Lisesi İftar'da Bir Arada
Yerel

Anadolu İmam Hatip Lisesi İftar'da Bir Arada

Burdur'un Bucak ilçesinde Şehit Muhittin Talha Çalışkan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri iftar programında bir araya geldiler.