Ankara

Özgürlük ve bağımsızlığımızın büyük destanı 18 Mart

CHP Genel başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Özgürlük ve bağımsızlığımızın büyük destanı 18 Mart Çanakkale Zaferi'mizin 108. yılı kutlu olsun.' dedi.

Özgürlük ve bağımsızlığımızın büyük destanı 18 Mart

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale Zaferinin 108'inci yılını sosyal medya hesabından paylaştığı bir video mesajla kutladı.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Özgürlük ve bağımsızlığımızın büyük destanı 18 Mart Çanakkale Zaferi'mizin 108. yılı kutlu olsun" dedi.

CHP lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Özgürlük ve bağımsızlığımızın büyük destanı 18 Mart Çanakkale Zaferi'mizin 108. yılı kutlu olsun. Bu emsalsiz destanı yaratan başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum." notuyla paylaştığı videoda şu ifadelere yer verildi:

"Bugün 18 Mart. Bugün, tam 108 sene önce dünyanın en büyük askeri gücünü Çanakkale'de durdurduğumuz o büyük savaşın sembol tarihi. Bugün, atalarımızın canları pahasına istilacılara 'buraya kadar, ileriye geçemezsin, çoluğuma çocuğuma dokunamazsın' dediği gün. Bugün, Türk milletinin nelere kadir olduğunu sadece ele güne değil, kendine kanıtladığı, kendi gücünü gördüğü gün. Bugün, Mustafa Kemal'in gerçek anlamda tarih sahnesine çıktığı Çanakkale Muharebeleri'nin 108. Yılındayız. Yaklaşık bir yıl süren Çanakkale Muharebeleri'nde on binlerce asker şehit oldu. Bunlar bizden başka herhangi bir milletin pek katlanabileceği acılar değildir.

Cumhuriyet tarihinde ilk defa, benzer bir yıkım ve kaybı deprem nedeniyle yaşıyoruz. Bugün de bizden başka bir milletin kolay kolay altından kalkamayacağı bir acıyla karşı karşıyayız. Ama unutmayalım: Bu millet, Çanakkale ve sonrasında onca acıya ve zorluğa rağmen ayakta kalmasını bildi. Gecesine gündüzüne katıp bıkmadan, usanmadan çalıştı. Ve nihayetinde, pırıl pırıl bir liderin önderliğindeki genç cumhuriyet yaralarını hızla sarmayı başardı. Biz de başaracağız. Biz de çok çalışacak ve bugün yaşadığımız yıkımın altından hep beraber kalkacağız. Hepimiz kazanacak, kazandığımızı hakça bölüşeceğiz. Zorluklara birlikte göğüs gerecek, dünyaya örnek bir ülkeyi omuz omuza, kimseyi dışarıda bırakmadan yeniden ve doğru şekilde inşa edeceğiz. Bu, hem bu ülkeyi kuranlara hem de evlatlarımıza borcumuzdur!

Tüm şehitlerimizin ve depremde kaybettiğimiz insanlarımızın ruhu şâd olsun."

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

CHP Kurultayında Kritik O anlara şahit olan Gazeteci Mustafa Yavuz tv100'de konuştu!
Yaşam

CHP Kurultayında Kritik O anlara şahit olan Gazeteci Mustafa Yavuz tv100'de konuştu!

4 Kasım 2023 cumartesi Yapılan CHP Kurultayındaki Kritik O anlara şahit olan Gazeteci Mustafa Yavuz tv100'de konuştu! Kılıçdaroğlu, "Ben de insanım, benim de canım var hep siyaset mi?" dedi .

CHP parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu Seçimleri yapılıyor
Yaşam

CHP parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu Seçimleri yapılıyor

CHP Kurultayı'nda ikinci gün 5 Kasım 2023 pazar bugün  Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu belirlenecek..

CHP Genel  Başkanı  Özgür Özel 'mi oldu? Kılıçdaroğlu  Çekildimi
Yaşam

CHP Genel Başkanı Özgür Özel 'mi oldu? Kılıçdaroğlu Çekildimi

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık seçimi ikinci tur oylama devam ediyor.. Özgür Özel taraftarları kutlama yapıyor... Sahada Kılıçdaroğlu nun çekildiğini söylentileri var

CHP'nin genel başkanlık seçimi ikinci tura kaldı ikinci Tur Başladı
Yaşam

CHP'nin genel başkanlık seçimi ikinci tura kaldı ikinci Tur Başladı

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkan seçimi ikinci tura kaldı. 1366 kayıtlı delegenin 682’si Özgür Özel’e, 664’ü Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verdi.

Burdur Milletvekili Akbulut konuştu! 95 vekilden Kılıçdaroğlu'na tam destek
Türkiye

Burdur Milletvekili Akbulut konuştu! 95 vekilden Kılıçdaroğlu'na tam destek

Burdur Milletvekili İzzet Akbulut beraberinde Cumhuriyet Halk Partili 94 milletvekiliyle birlikte, TBMM önünde toplanarak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıkladı.

Başkan Ercengiz, Kılıçdaroğlu'na Burdur'daki çalışmaları anlattı
Yerel

Başkan Ercengiz, Kılıçdaroğlu'na Burdur'daki çalışmaları anlattı

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. İşte detaylar...